Analisten verwachten nieuws over Nintendo Switch 2 deze maand

  • Nieuws

  • 5 sep 24 om 09:12

  • Erik

  • 2

Analisten uit de game-industrie verwachten dat Nintendo iets gaat delen omtrent de Nintendo Switch 2 in september.

Chris Dring, hoofd van GamesIndustry, berichtte op X dat er geluiden zijn in de gamewereld dat er “iets” in september aan gaat komen omtrent de opvolger van de Nintendo Switch. Financieel analist David Gibson onderstreept dit en zegt dat dit of voor of na de Tokyo Game Show (26 – 29 september) gaat gebeuren.

In een later bericht onderschrijft Gibson dat hij in september nieuws verwacht, alsmede een release in maart 2025. Hij baseert dit onder andere op het feit dat een productiebedrijf waar Nintendo mee samenwerkt, Hosiden, op dit moment veel uitgaven doet aan gereedschap en materiaal.

Andy Robinson, hoofd van nieuwswebsite VGC, geeft aan dat hij de verhalen ook gehoord heeft. Hij is wel wat skeptischer. “Het lijkt erop dat een hoop van de pers dit gehoord heeft. Ik zou alleen mijn huis er niet op verwedden”, schrijft hij op X.

Het nieuws volgt na het unieke feit dat er twee Nintendo Direct-presentaties waren in augustus: al jarenlang houdt The Big N deze in september. Dit biedt potentieel ruimte voor ander nieuws deze maand.

De originele Nintendo Switch is begin oktober (2016) aangekondigd, met een release een klein half jaar later (maart 2017). Mocht de opvolger in dezelfde periode lanceren, dan zou een aankondiging eind september of begin oktober niet heel raar zijn.

Eerder zei Ding dat de nieuwe console “niet voor april 2025” uitkomt, op basis van statements van ontwikkelaars. Als dit het geval is, dan klinkt een aankondiging in september relatief vroeg.

Nintendo heeft officieel bevestigd dat de Nintendo Switch 2 “binnen dit fiscale jaar” aangekondigd wordt. Deze loopt tot 31 maart 2025.

Spannend hoor. Wat denk jij: gaan we deze maand eindelijk nieuws zien over de Switch 2?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Nintendo Switch-opvolger is naar verluid backwards compatible

5

Nieuws Nintendo Switch-opvolger is naar verluidt backwards compatible

05-09-2024

3

Erik

Minecraft-film krijgt officiële eerste trailer

3

Nieuws Minecraft-film krijgt officiële eerste trailer

05-09-2024

3

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

5 sep 24 om 09:27

#14324‍

3254 XP | 632 comments

Come on, come on!!!

Selan

5 sep 24 om 09:57

#14325‍

2996 XP | 552 comments

Iedere dag is weer een dag dichterbij dat 'ie uiteindelijk toch echt onthuld wordt xD