Alternatieve titels ontdekt voor Pokémon Ruby & Sapphire

  • Nieuws

  • 16 jul 24 om 19:22

  • Coen

  • 0

Meer dan twintig jaar nadat de klassiekers voor de gameboy advance verschenen hebben een aantal Pokémon fans alternatieve namen gevonden in de code.

Toen twee Pokémon fans, farore.gba en wobb door de code aan het zoeken waren kwamen ze interessante nooit eerder ontdekte data tegen waar de Gameboy Advance  andere namen hadden. De namen die ze tegen kwamen in de code waren namelijk ‘藍バージョン’ en ‘朱バージョン’ en als je die vertaald uit het Engels krijg je ‘Indigo Versie’ en ‘Crimson Versie’. Dit lijken namen geweest zijn die Gamefreak tijdens het ontwikkelen van de games heeft gebruikt. Op x (Twitter) geeft farore.gba aan dat het hoogstwaarschijnlijk gaan om tijdelijke aanduidingen voor de games.

In andere delen van de code kwam wobb erachter dat Team Aqua en Team Magma ook andere namen hebben gehad. Zo worden deze schurken aangeduid als ‘マリン団’ en ‘トンネル団’ wat vertaald ‘Team Marine’ en ‘Team Tunnel’ betekend. Dat rolt nou niet bepaald lekker van de tong.

Wat denk jij van deze ongebruikte namen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: X-account van farore.gba

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

0

Column Waarom Nintendo de console wars heeft gewonnen

08-09-2024

1

Robin

Hoofdafbeelding bij Smash Bros-maker legt verschil tussen rol producer en director uit

0

Nieuws Smash Bros-maker legt verschil tussen producer en director uit

16-07-2024

1

Erik

Team Strand winnaar van Splatfest afgelopen weekend

0

Nieuws Team Strand winnaar van Splatfest afgelopen weekend

16-07-2024

2

Dennis

Reageer als eerste!