Activision wist in 2022 al van "Nintendo Switch 2"

  • Nieuws

  • 18 sep 23 om 17:08

  • Erik

  • 1

Activision is vorig jaar al gebrieft door Nintendo over de “Nintendo Switch 2”. Dit blijkt uit officiële documenten uit de rechtszaak van Microsoft vanwege de overname van Activision-Blizzard.

Uit de documenten, opgehaald door The Verge, blijkt onder andere dat de console eind 2022 door Nintendo als “ongeveer even krachtig als de PlayStation 4 en Xbox One” werd beschreven.

De top van Nintendo, waaronder president Shuntaro Furukawa, besprak de console op 15 december met onder andere Activision CEO Bobby Kotick. De mails die als bewijsmateriaal zijn aangeleverd, zijn hevig gecensureerd, maar in een van de berichten staat dat Activision gecharmeerd is van de specs:

“Gezien het feit dat ‘ie dichter bij Gen8-platformen staat als we het over kracht hebben, en dankzij ons aanbod op de PlayStation 4 en Xbox One, is het niet vreemd om aan te nemen dat we iets meeslepend kunnen maken voor de NG Switch. Het zou ons helpen als we op een vroeg tijdstip toegang hadden tot ontwikkelingsprototypes van de hardware, en dit mooi vroeg kunnen bewijzen.”

In e-mails werd de console de “Switch NG” (Switch next-generation) genoemd. Voor de meeting bereidde Chris Schnakenberg, hoofd van platformstrategie en PR, een officieel PDF-bestand genaamd de NG Switch Draft voor.

Bewijs van de ontmoeting tussen Nintendo en Activision over de Switch 2

Een interne e-mail van Activision over de Nintendo Switch-opvolger. (Bron: The Verge)

De e-mails zijn aangehaald als bewijsmateriaal voor de rechtszaak die gaande is vanwege Microsoft’s overname van Activision-Blizzard. Hier is de afgelopen maanden al meermaals sappige informatie gekomen.

Het gonst de afgelopen weken al van de Nintendo Switch 2-geruchten. Zo lijkt het er heel sterk op dat de console tijdens Gamescom 2023 achter gesloten deuren is getoond aan ontwikkelaars met een demo van Breath of the Wild. Mogelijk komt de console in het tweede kwartaal van 2024 uit.

Nintendo heeft nog geen officiële uitspraken over de volgende console. In mei 2022 zei Furukawa nog dat de overgang naar de volgende generatie “een grote zorg” voor het bedrijf is.

Bron: The Verge

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Terugkijken – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Terugkijken - Koopa Café Live Podcast

18-09-2023

4

Dre

Hoofdafbeelding bij Toby Fox geeft update over Deltarune Chapter 3

0

Nieuws Toby Fox deelt update over ontwikkeling Deltarune Chapter 3

18-09-2023

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Zool

19 sep 23 om 11:11

#11498‍

1928 XP | 362 comments

Deze specs klinken dan weer niet in lijn met de mededeling dat de matrix UE5 er werd getoond en het ps5 niveau was.