Ace Attorney-serie maakte overstap naar 3D na succes Layton cross-over

  • Nieuws

  • 14 jan 24 om 03:13

  • Rik

  • 0

In aanloop naar de release van Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy is de marketing-machine van Capcom op volle toeren. In een interview ter ere van de nieuwe release deden de ontwikkelaars een nieuwe onthulling; het was de cross-over met Professor Layton die een nieuwe stijl voor de serie inluidde.

In een interview met de publicatie Play Magazine blikte producent Kenichi Hashimoto terug op de ontwikkeling van de games uit de Apollo Justice-trilogie. Volgens Hashimoto was het ontwikkelteam in eerste instantie helemaal niet van plan om over te stappen naar 3D-modellen. De kenmerkende getekende stijl waar de eerste drie Ace Attorney-games om bekend stonden werd nog altijd gezien als toereikend. Dit was goed te zien in de release van Apollo Justice: Ace Attorney, die volledig in de stijl van de eerste games bleef.

Alles veranderde echter na de release van Professor Layton Vs. Phoenix Wright: Ace Attorney (3DS, 2012). De cross-over met de Layton-serie sloeg goed aan, mede vanwege de overstap naar 3D-modellen om de stijlverschillen tussen beide series te overbruggen.

We hadden geen plannen om met Apollo Justice over te stappen op 3D, tot de release van de cross-overtitel Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney in 2012. Tijdens de ontwikkeling van het vijfde spel, Dual Destinies, zagen we hoe succesvol de 3D-visuals waren in Professor Layton vs. Ace Attorney.

Gecombineerd met de mogelijkheden van de Nintendo 3DS-hardware van die tijd, vonden we dat we de 3D-mogelijkheden niet meer konden negeren. Daarom probeerden we een visuele stijl uit met 3D-modellen die eruitzagen als 2D-afbeeldingen, en dat pakte nog beter uit dan we hadden verwacht.
– Kenichi Hashimoto (vertaald)

Professor Layton blijkt verantwoordelijk te zijn geweest voor een nieuw hoofdstuk in Ace Attorney!

“That’s a contradiction, your honor!”

Hashimoto spreekt hiermee eerdere statements van het Ace Attorney-team tegen. In eerdere interviews zeiden zij juist dat de serie achter de schermen al jarenlang experimenteerde met 3D-modellen. Mogelijk probeerde het team destijds eventuele zorgen over de overstap naar 3D weg te nemen. Inmiddels zijn de 3D-games volledig ingeburgerd: sinds het vijfde deel zijn alle Ace Attorney-games in 3D. Deel 4, 5 & 6 van de Ace Attorney-serie komen binnenkort in een bundel naar de Nintendo Switch. Rik was al erg enthousiast in zijn preview.

Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy komt op 25 januari 2024 naar de Nintendo Switch.

Ben jij meer fan van de 2D- of 3D-stijl in Ace Attorney? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Play Magazine via gamesradar.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

0

Nieuws Analyse: Zijn dit de launch-games van de Nintendo Switch 2?

19-09-2024

1

Rik

Soundtrack Sunday – De flitsende soundtrack van Singapore Speedway

1

Special Soundtrack Sunday - De flitsende soundtrack van Singapore Speedway

14-01-2024

2

Thijmen

SMITE 2 komt waarschijnlijk niet naar Nintendo Switch

0

Nieuws SMITE 2 komt waarschijnlijk niet naar Nintendo Switch

13-01-2024

2

Coen

Reageer als eerste!