Zes jaar geleden: eerste Nintendo Switch-presentatie

  • Media

  • 13 jan 23 om 15:00

  • Robin

  • 9

Zes jaar geleden kregen we een deepdive van de Nintendo Switch. Op vrijdag 13 januari 2017 zond Nintendo de eerste volledige presentatie uit.

De Nintendo Switch mag in maart zes kaarsjes uitblazen, maar vandaag is het zes jaar geleden dat we meer informatie over het apparaat kregen.

Nintendo Switch 2017 Presentatie

In de presentatie zagen we de eerste beelden van games zoals Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, ARMS, Splatoon 2 en natuurlijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Daarnaast werd onder andere de verschijningsdatum bekend gemaakt, en onthulde Nintendo dat de Joy-Con een zogenoemde “HD Rumble”-functie kenden.

Gerelateerde artikelen
Wordt 2023 het jaar van de Nintendo Switch 2?
6 Nintendo Switch-games voor januari 2023
Gerucht: Tears of the Kingdom OLED Switch gelekt

Nu zijn we benieuwd wat jouw herinneringen aan deze presentatie zijn! Had je toen verwacht dat de Nintendo Switch zo goed zou verkopen? Laat het ons weten in de comments!

Nog steeds kippenvel!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Oswald_the_lucky_rabbit_fanart_n1upuseonly

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt binnenkort Oswald the Rabbit toe

24-04-2024

0

Evelyne

Dragon Quest Treasures ontvangt demo in Nintendo eShop

0

Nieuws Dragon Quest Treasures ontvangt demo in Nintendo eShop

14-01-2023

3

Erik

Xenoblade, Bayonetta en Kirby genomineerd voor de DICE Awards

1

Nieuws Xenoblade, Bayonetta en Kirby genomineerd voor de DICE Awards

13-01-2023

3

Dennis

Discussieer met ons mee! 9

Kitty

13 jan 23 om 15:12

#8299‍

757 XP | 60 comments

Nadat ik erg teleurgesteld was in de Wii U en de Wii, weigerde ik om nog een console op day 1 te kopen en heb ik eerst BOTW op de Wii U gespeeld. Toen kwam de ene na de andere game uit die ik wilde spelen, en heb ik uiteindelijk toch de Switch gehaald, mét nog eens BOTW. Nooit spijt gehad (ofja, behalve dan dat ik 'm niet op dag één gehaald heb misschien)! 

Tamadachi

13 jan 23 om 15:17

#8300‍

5155 XP | 640 comments

Mijn voornaamste herrinering aan deze in depth presentatie over alle aspecten van de Nintendo Switch is de demonstratie van HD Rumble dat er wordt gedemonstreerd dat je met trillingen kan voelen hoeveel ijsblokjes er in het glas zitten. Wel jammer dat er met deze technologie uiteindelijk weinig is benut in de tot nu toe uitgekomen games.

Apenknul

13 jan 23 om 18:05

#8301‍

3756 XP | 707 comments

Ik wachtte met smart op Steep toen dat in de presentatie werd aangekondigd. Ik hou wel van ff lekker snowboard games. Veel plezier gehad met SSX Tricky en Shaun White Snowboarding op de Xbox systemen. Maar helaas is Steep heel vroeg gecanceled, wat mij betreurde, maar ik dacht dat het kwam omdat Steep een game is die ook de hele tijd online moet zijn, wat de Switch dus niet kan door het handheld gedeelte.

Bestrafer

13 jan 23 om 21:13

#8303‍

418 XP | 70 comments

Ik had destijds een Wii die ik amper gebruikte dus ben veel later ingestapt. Ik heb wel met een maat meegespeeld, maar vond die joycon maar kleine rotdingen. Pas toen in de optionele pro controller zag, werd het voor mij een volwaardige machine.

Ik wist wel meteen dat dit “een ding” zou zijn: handheld en homeconsole in een dat scheelt heel veel ontwikkeling in dubbele uitvoeringen etc.

Uiteindelijk na het 2e overlijden van m’n Wii, toch maar alle games en attributen verkocht en ingeruild.

Ik hoop alleen wel dat de overall kwaliteit van games beter wordt. Er is veel rommel van kleine ontwikkelaars die snel geld willen verdienen in de eshop. Ook het goedkope porten van games naar switch kan in mijn optiek een probleem worden. De beschikbaarheid van games van oude consoles is wel echt heel gaaf. Die optie gebruik ik nog niet, maar ik zou graag Wii games naar nso zien komen. Dan doe ik mee. 

Zool

13 jan 23 om 21:31

#8305‍

1928 XP | 362 comments

Na WiiU gelijk gekocht. De teleurstelling begon een beetje omdat ze niks deden met deze trouwe klanten. Zij mochten hun bestaande WiiU games nog een keer kopen fullprice. Beetje in het gezicht gespuugd.

Al met al erg tevreden met de Switch, buiten de lazy dure WiiU ports die ik als WiiU eigenaar niet mag spelen (backwards compatibility zoals de anderen wel deden).

niet eens een korting oid..

Fl@ppy

14 jan 23 om 08:23

#8306‍

2786 XP | 539 comments

Ik wilde hem zo graag, maar we waren aan het verbouwen en bezig met kindjes maken. Dus ik vond hem vooral te duur en wachtte op een prijsdaling, die er dus nog steeds niet is. Gelukkig had mijn vrouw het geweldige idee samen met vrienden en familie hem aan te schaffen voor mijn verjaardag. Zo speelde ik een klein jaar na launch toch de nieuwe Zelda. En ik moet zeggen dat het misschien wel de beste gameconsole voor mij is sinds de Gamecube, wat games betreft.

Selan

14 jan 23 om 09:59

#8307‍

2655 XP | 485 comments

Wii U tijdperk was echt een teleurstelling. Een van Nintendo’s slechte generaties, en was ook best wel klaar met video games in die periode. Volgde het nieuws totaal niet meer en speelde ook heel weinig, ondanks dat ik wel een Wii U en de meeste first party games had. Een goede vriend stelde voor om samen deze presentatie te kijken en ik was meteen 100% verkocht. Launch met Zelda is briljant en de Switch is Nintendo’s beste console/handheld imo. Geweldige generatie!

reporterdavid

14 jan 23 om 16:18

#8312‍

1196 XP | 238 comments

Nintendo heeft nog maar 1 console (de Switch, geen 3DS of 2DS).... when you want the newest Nintendo games, you need the Switch.

Waliwal

14 jan 23 om 20:10

#8314‍

345 XP | 64 comments

Helaas toen al outdated. Heb er gelukkig wel plezier mee. Maar voor hoe lang nog.