World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

Tijd om weer constructies in elkaar te plakken en puzzels op te lossen. World of Goo 2 komt binnenkort naar de Nintendo Switch!

Herinner je je World of Goo nog? Vijftien jaar geleden werd het spel een hit op de Wii, als onderdeel van WiiWare. Tijdens de Nintendo Direct Partner Showcase werd het vervolg aangekondigd! Kort na de presentatie is ook een langere eerste trailer voor World of Goo 2 vrijgegeven. Die kun je hier bekijken.

Wees creatief om allerlei obstakels te overbruggen

In World of Goo 2 kun je weer strategische bouwwerken maken met Goo: levende vloeibare wezens, die aan elkaar blijven plakken. Zo bouw je bruggen, torens en veranderd zo de omgeving. Het spel biedt meer mogelijkheden om te bouwen en zo puzzels op te lossen. Op de Nintendo Switch heeft het spel nu ook een exclusieve lokale coöp, waarmee je samen kunt spelen en bouwen.

World of Goo 2 verschijnt op 23 mei 2024 voor de Nintendo Switch. Het eerste deel is overigens ook verkrijgbaar via de Nintendo eShop, sinds 23 maart 2017.

Heb jij het origineel ook gespeeld of kijk je uit naar het vervolg? Laat het ons weten, in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Star Wars-personages komen naar Brawlhalla

0

Nieuws Star Wars-personages komen naar Brawlhalla

25-02-2024

1

Jeroen

Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. – Poké-muziek

1

Special Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. - Poké-muziek

25-02-2024

3

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

1 mrt 24 om 10:35

#13215‍

5155 XP | 640 comments

In het WiiWare tijdperk had ik door de demo te downloaden het pareltje wat het originele World of Goo was ontdekt maar na het uitspelen heb ik altijd jammer gevonden dat er geen vervolg bleek te zijn. Daar gaat gelukkig verandering in komen met deze veelbelovende opvolger dat er grootser en complexer dan ooit tevoren uitziet dus deze console exclusive ga ik zeker downloaden.