Sakurai spreekt over invloed Fighters Ballot en meer in Smash Bros. Ultimate

  • Media

  • 23 jan 19 om 14:53

  • Erik

  • 0

In een interview met het Japanse Nintendo Dream doet Masahiro Sakurai een uitgebreid boekje open over Super Smash Bros. Ultimate. Zo spreekt hij over de invloed van het Fighters Ballot, hoe hij Ridley tóch in het spel kreeg en de veranderingen die hij heeft gemaakt ten opzichte van eerdere delen.

Zo blijkt dat het Fighters Ballot, waarin spelers op hun favoriete nieuwe personage konden stemmen voor Super Smash Bros. for Wii U en Nintendo 3DS (gewonnen door Bayonetta), ook van grote invloed is geweest op Ultimate. “We hebben vechters toegevoegd waar een hoge vraag naar was in de Smash Bros Fighter Ballot die we in het verleden hielden. Hieruit zijn personages als Ridley, King K. Rool en Simon voortgekomen”, legt Sakurai uit.

Hierbij was de planningsfase van het spel cruciaal: voor de daadwerkelijke ontwikkeling stond elke vechtersbaas al vast. “Als we kijken naar hoe alles nu lijkt, is het misschien raar dat er geen enkele nieuwe vechter van Xenoblade Chronicles 2 of ARMS is. Dit komt echter omdat ze al meegenomen moesten worden tijdens het prille begin van de planningsperiode.” Hij vervolgt: “Het is niet mogelijk om één of twee personages extra in het spel te stoppen als je midden in de ontwikkelingsfase zit.”

Ridley en Decidueye

In het verleden heeft Sakurai altijd geroepen dat Ridley veel te groot was voor Smash. Hoe heeft hij ‘m toch in het spel gekregen? “Ridley moest gigantisch wezen, dat is hoe hij is; nog kleiner en hij had meer op een kabouter lijken”, begint hij. “Ik keek naar de NES en SNES-spellen [van Metroid] voor inspiratie om hem op een uitvoerbare manier in het spel te implementeren; door die spellen als een referentie te gebruiken, leidde dit uiteindelijk tot zijn huidige iets gebukte verschijning.” Gebruik maar eens zijn Taunts om zijn volledige grootte te zien!

Een andere nieuwe additie was de Pokémon Incineroar. Toch had zomaar de uil Decidueye aan het langste eind kunnen trekken. “Toen ik in gesprek was met The Pokémon Company, deelden ze me wat ontwikkelingsetails voor de [toen] aankomende Pokémon Sun & Moon-titels. Tot het eind was het tussen Decidueye en Incineroar – welke moest ik toch kiezen? Ik had het idee dat ik met beide interessante zaken kon doen, maar uiteindelijk ging ik toch voor Incineroar”, legt Sakurai uit. Wat als de uil toch in de game zou zitten? “Als het Decidueye was geweest, had ik een hoop kunnen doen met projectielen en dat soort zaken.”

Super Smash Bros Ultimate Ridley

Ultimate gemaakt met fan in achterhoofd

Sakurai wilde grote Smash-fans op hun wenken bedienen met Ultimate; ontwikkeling was meer op hun afgestemd dan eerdere delen. “We hebben een aantal problemen verholpen die kwamen met de restricties van de Nintendo 3DS-versie. En hoewel het spel niet zo snel is als Melee, hebben we het tempo van de gevechten opgeschroefd met dit deel.”

Of hij een paar voorbeelden kan geven? “We hebben bijvoorbeeld de vertraging verminderd bij het landen, het duurt minder lang om een sprong te starten en hebben de frequentie van de verschijning van voorwerpen getweakt.” Hij gaat verder: “We hebben ervoor gezorgd dat het einde van een Final Smash niet meer dan vijf seconden duurde en we hebben de tijd dat de overwinningsfanfare speelt verlaagd. Dat soort zaken.”

En verder?

Sakurai praat in het interview onder andere verder over de mijlpalen die Super Smash Bros. Ultimate heeft bereikt, de keuze van de naam en slogan, de toevoeging van de knotsgekke Piranha Plant, de versterkte level negen CPU’s en nog veel meer. Lees de hele vertaling van het interview op Nintendo Everything.

Super Smash Bros. Ultimate is sinds 7 december 2018 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Vergeet je niet Piranha Plant te claimen voor 1 februari?

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Tales of Vesperia: Definitive Edition

0

Review Tales of Vesperia: Definitive Edition

25-01-2019

1

Paul

Katamari Damacy Reroll

0

Review Katamari Damacy Reroll

21-01-2019

0

Ness

Reageer als eerste!