Mortal Kombat 1 komt naar de Nintendo Switch

  • Media

  • 19 mei 23 om 09:26

  • Dennis

  • 2

Mortal Kombat 1 komt naar de Nintendo Switch! Het nieuwste deel in deze serie van vecht-games verschijnt op 19 september.

Het nieuwste deel in de langlopende serie Mortal Kombat komt ook naar de Nintendo Switch. Maker NetherRealm Games en uitgever WB Games brengen Mortal Kombat 1 uit op 19 september 2023.

Het twaalfde deel in de serie krijgt de naam Mortal Kombat 1 mee, omdat de wereld van Mortal Kombat opnieuw geschapen is door de vuurgod Liu Kang. In de trailer zien we hoe Liu Kang de nieuwe wereld heeft ingericht, en komen klassieke personages als Scorpion, Sub-Zero en Mileena langs.

De aankondigingstrailer voor Mortal Kombat 1. Let op: bevat bloederige beelden!

De makers beloven een frisse start van de serie, met een uitgebreide verhaalmodus waarin we de personages zullen zien zoals we ze nog niet eerder zagen. Daarnaast zullen Kameo Fighters je helpen in je strijd door samen te vechten.

Mortal Kombat 1 komt beschikbaar als Standard Edition en Premium Edition. Die laatste bevat vroegtijdige toegang tot de game en DLC, en een aantal nieuwe personages en skins. De Kollector’s Edition lijkt niet naar de Switch te komen. Wie de game alvast besteld krijgt Shang Tsung als speelbaar personage.

Het vorige deel in de serie, Mortal Kombat 11, verscheen in 2019 en werd door ons beloond met een 8.5.

Ben je blij dat ook het nieuwste deel in de serie een Switch-versie krijgt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Gratis The Wonderful 101 DLC nu beschikbaar

2

Nieuws Gratis The Wonderful 101 DLC nu beschikbaar

19-05-2023

4

Dennis

Wat vind jij van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom?

3

Special Wat vind jij van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom?

19-05-2023

8

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

19 mei 23 om 17:42

#9952‍

3824 XP | 663 comments

Nou, zo ongeveer rond Shaolin Monks had ik het wel weer gezien met de serie. Wellicht dat deze "reboot" weer iets teweeg kan brengen  

Martijn

20 mei 23 om 14:32

#9965‍

3742 XP | 431 comments

Zelf heb ik weinig met Mortal Kombat. Voor mij een serie die alleen bekend is gebleven, omdat er zoveel geweld en bloed in zit. Begin jaren '90 was dat nog controversieel. Weet nog dat de Power Unlimited er maar geen genoeg van kon krijgen. Als spellen vond ik er zelf weinig aan, vooral met die onlogische lange knoppencombinaties, inclusief dubbele knoppen en timing. In de Street Fighter-games werkte dat voor mij veel beter. Daar voelen de special moves een stuk natuurlijker. 

Mortal Kombat 2 heb ik een tijdlang wel regelmatig gespeeld tegen een vriend. Kon het spel eindelijk een beetje waarderen, maar het was van korte duur. Toen deel 3 verscheen was de lol er eigenlijk wel weer af. Was ook niet zo'n best deel op de Super Nintendo, vonden we toen. Dan nog: geen reden om in 2023 ineens met Mortal Kombat 1 aan te komen. En het vervolg dan weer Mortal Kombat 2 zeker? Nee, bedankt...