Dit is waarschijnlijk Nintendo's eerste reclame in VS

  • Media

  • 14 jun 24 om 14:33

  • Dennis

  • 0

Een verloren gewaande tv-reclame is teruggevonden en gerestaureerd. Deze laat waarschijnlijk de eerste advertentie van Nintendo op de Amerikaanse tv zien!

De reclame uit 1980 is voor de Mego Time Out Toss-Up. Mego bracht in eerste instantie onder licentie de Game & Watch uit in Amerika onder de naam Time Out. Van de eerste van vier uitgegeven versies zien we hier de reclame, genaamd Toss-Up. Wij kennen deze als Game & Watch Ball. Later werd Nintendo of America opgericht en bracht Nintendo zelf de Game & Watch-modellen uit in het westen.

De 16mm film waarop de advertentie staat werd door Nintendo-expert Chris Kohler gevonden op een veiling. Met behulp van de Video Game History Foundation werden de beschadigde beelden op de band gerestaureerd. Zo waren bijvoorbeeld de kleuren flink vervaagd.

Na restauratie kunnen wij nu ook genieten van dit stukje gamegeschiedenis. In de commercial zien we diverse geblesseerde sporters spelen op de Mego Time Out. Het hele verhaal van de vondst en restauratie is te lezen op de website van de Video Game History Foundation.

Wat vind jij van dit stukje gamegeschiedenis? En heb jij nog een Game & Watch thuis liggen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

0

Nieuws Nintendo Summer Magazine 2024 krijgt Engelstalige variant

12-07-2024

2

Kitty

Launch trailer voor Monster Hunter Stories (1)

0

Nieuws Launch trailer voor Monster Hunter Stories (1)

14-06-2024

2

Rik

Lollipop Chainsaw RePOP onderweg naar de Switch

1

Media Lollipop Chainsaw RePOP onderweg naar de Switch

14-06-2024

2

Dennis

Reageer als eerste!