Breedbeeldstand in Jet Force Gemini lijkt niet te werken op Switch

Deze week maakte Jet Force Gemini zijn opwachting op de nieuwe Japanse Switch Online-service, maar het lijkt erop dat niet alles vlekkeloos verloopt.

Gebruikers hebben namelijk melding gemaakt van technische problemen met de breedbeeldmodus van het spel. Volgens een verslag van Nintendo World Report (NWR) ondersteunde de originele N64-release een 16:9 breedbeeldverhouding. Echter, bij het activeren van deze functie in de nieuwste digitale versie lijkt het beeld niet op de juiste manier te schalen. In plaats van correct verticaal uit te rekken om het scherm te vullen, wordt het beeld “letterboxed” weergegeven, met balken aan de boven- en onderkant.

John Rairdin, de directeur van Nintendo World Report, heeft via sociale media een screenshot gedeeld van hoe het spel er in de ideale situatie uit zou moeten zien in 16:9.

Hoewel het 4:3-kader verdwijnt, blijkt de afbeelding niet goed geschaald te worden. Voor spelers in de gedockte modus is er mogelijk een oplossing door handmatig de beeldinstellingen aan te passen, maar voor degenen die handheld spelen, lijkt er momenteel geen manier te zijn om het beeld op een correcte manier weer te geven. Voor Jet Force Gemini-fans die spelen op de Switch, raadt NWR aan om bij de 4:3-modus te blijven.

Jet Force Gemini staat gepland om deze maand beschikbaar te komen op de Switch Online + Expansion Pack-service in overige delen van de wereld. Meer over dit spel lees je hier.

Heb jij Jet Force Gemini op de N64 gespeeld? En kijk jij uit naar de release voor de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Bron: John Rairdin via Twitter

Like dit bericht:

Over Karlijn

Karlijn, afkomstig uit het zonnige zuiden van Nederland, is helemaal in haar element als het gaat om mystery adventures, verhaalgedreven titels en detective spellen. Backseat-gamen bij Tomb Raider op (iets te) jonge leeftijd en op de achterbank van de auto Pokémon Crystal op de GameBoy Color spelen hebben het fundament voor haar gameliefde gelegd, die alleen maar groter is geworden met de jaren.

Lees meer over Karlijn

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Launch trailer voor SteamWorld Build

0

Nieuws Launch trailer voor SteamWorld Build

04-12-2023

3

Rik

Xbox erkent dat er vraag is naar Banjo Kazooie

0

Nieuws Xbox erkent dat er vraag is naar Banjo Kazooie

03-12-2023

1

Jeroen

Reageer als eerste!