Abarenbo Tengu & Zombie Nation

De fysieke versie van deze titel voor Nintendo Switch is nu in beperkte oplage verkrijgbaar als de EXCITENGU BOX! Deze bevat een soundtrack-cd met nieuwe nummers en arrangementen van Abarembo Tengu-regisseur en geluidscomponist Norio Nakagata, een setting-documentboek met gekoesterd artwork en interviews met de ontwikkelaars en een alternate jacket sheet dat kan worden verwisseld voor de ‘Munen’-editie. Het artwork is getekend door de originele ontwerper, Satoshi Okano/OKN! Je kunt er naar luisteren en uit je dak gaan, het lezen en uit je dak gaan, of het weergeven en uit je dak gaan. Het is een prachtige speciale uitgave. Buiten de EXCITENGU BOX-bundel is er geen standaardversie beschikbaar met alleen spelsoftware als fysieke versie.

Introductie
Deze heruitgave is een dubbele set van Abarenbo Tengu, een spel dat in 1990 werd uitgebracht op het Famicom System en Zombie Nation, dat het jaar daarop werd uitgebracht. Red de wereld en vecht om de vrede te bewaren in deze spannende side-scrolling shooter, nu met nieuwe modes en functies.

In het jaar 199X, vlak voor de 21e eeuw, nadert een ongeïdentificeerde kwade ster de Verenigde Staten. Toen het het vasteland naderde, veranderde het zichzelf in een kwaadaardige levensvorm die op het punt stond het hele land te bedekken. De levensvorm (Darc Seed) straalde een spook uit dat iedereen in een wraith veranderde. De weinige mensen die hun ziel nog hadden, werden gevangen genomen. De gebeden van de mensen gingen de zee over en bereikten de Tengu van Yamato, de beschermgod van de vrede. Met behulp van zijn eigen spirituele kracht creëerde hij een ‘masker van de Grote Tengu’ en vloog ermee naar het vasteland van de V.S. om vrijheid en vrede te herwinnen. Wat staat te wachten is een totaal oncontroleerbaar leger en monsters die zijn gecreëerd door de energie van Darc Seed. Zal de ‘Grote Tengu’ de Verenigde Staten op tijd kunnen redden van deze chaos?

1999. Wat een onschuldige meteoriet leek te zijn die in de Nevada woestijn neerstortte, bleek Darc Seed te zijn, een kwaadaardig buitenaards wezen met afschuwelijke krachten. Door vreemde magnetische stralen af te vuren, had Darc Seed de hulpeloze natie in zombies veranderd en het Vrijheidsbeeld tot leven gewekt om zijn vuile werk te doen. Deze stralen hadden hem ook de controle gegeven over vele dodelijke wapens, maar geen was krachtiger dan het legendarische samuraizwaard, Shura. Toen de grote leider van de samoerai, Namakubi, hoorde dat het zwaard in boosaardige handen was gevallen, ging hij onmiddellijk op weg naar de Verenigde Staten. Want alleen hij bezat de kracht en de kennis die nodig zijn om het magische zwaard te heroveren en de VS te bevrijden uit de kwade klauwen van Darc Seed.

Hoe te spelen
Kies Abarenbo Tengu of Zombie Nation in het titelscherm.

Nieuwe speltypen
Zowel in Abarembo Tengu als in Zombie Nation kun je kiezen uit twee speltypen. Je kan kiezen tussen PETENGU Mode en EXCITENGU Mode in Abarembo Tengu, en ZOMBIE Mode en SAMURAI Mode in Zombie Nation.

* Standaard staat PETENGU en ZOMBIE Mode ingesteld

PETENGU Modus / ZOMBIE Modus
In deze modus kun je spelen met handige functies zoals Terugspoelen, Snel Opslaan en Snel Laden. Als je alle rondes hebt uitgespeeld, kom je in de Special mode.

EXCITENGU Modus / SAMURAI Modus
Dit is een spelstand waarin je op dezelfde manier kunt spelen als in het origineel. Hoewel je alleen Accessoires kunt gebruiken voor nuttige functies, kun je uitdagingen aangaan voor prestaties. Je kunt de resultaten van je oefening in PETENGU Mode en ZOMBIE Mode testen, alle rondes uitspelen en achievements vrijspelen.

* Deze modus kan niet worden gebruikt in de Speciale modus.

Introductie van nieuwe functies
Nieuwe functie 1: Terugspoelen: Je kunt opslaan en laden op elk deel van het spel. Abarembo Tengu en Zombie Nation hebben elk 3 opslagplaatsen.

Nieuwe functie 2: Snel opslaan en laden: Je kunt op elk deel van het spel opslaan en laden. Abarembo Tengu en Zombie Nation hebben elk 3 opslagplaatsen.

Nieuwe functie 3:
Snelvuur: Je kan de snelvuurfunctie in Abarembo Tengu aan/uit zetten in het optiescherm. ※ Zombie Nation bevatte deze functie in het originele spel.

Nieuwe functie 4: Accessoires: Je kunt de modus, moeilijkheidsgraad (EASY / HARD), scores en ook highscores op het scherm laten zien. In de speltypen EXCITENGU en SAMURAI kun je ook je prestaties bekijken.

Extra inhoud
Deze kun je bekijken vanaf het titelscherm. Je kunt originele ontwerpen bekijken, zoals verpakkingen en posters.

* Je kunt de handleiding voor elk spel bekijken via het menu.

Prestaties: Je kunt achievements bekijken vanuit het titelscherm. Je kunt prestaties zien die je kunt uitdagen in de speltypen EXCITENGU en SAMURAI. Met behulp van de Accessory-functie kun je nagaan wat je tijdens het spelen hebt bereikt.

Special: Special ontgrendelt wanneer je alle rondes in de PETENGU of ZOMBIE modi uitspeelt en je zult het kunnen selecteren in het menu voor elk spel. Je kunt dan ‘die modus’ spelen waarin je met de verborgen opdracht kunt spelen.