Alle Zelda-games op de Nintendo Switch

 • Special

 • 16 aug 23 om 16:00

 • Erik

 • 6

Wil je weten wat voor avonturen er allemaal zijn in The Legend of Zelda? In dit artikel delen we een lijst met alle Zelda-games op de Nintendo Switch, en alles wat je erover moet weten.

Alle Zelda-games op de Nintendo Switch

In totaal zijn er dertien Zelda-games op de Nintendo Switch te spelen. Zestien als je spin-offs meerekent.

De volledige lijst:

Originele games
Spellen die voor het eerst op de Nintendo Switch zijn uitgekomen.

Remakes / Remasters
Spellen die oorspronkelijk op een andere console uitkwamen, maar een nieuw jasje kregen op de Nintendo Switch.

Nintendo Switch Online
Deze spellen zijn speelbaar met een abonnement op Nintendo Switch Online.

 • The Legend of Zelda (NES, 1986)
 • Zelda II: The Adventure of Link (NES, 1987)
 • The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES, 1991)
 • The Legend of Zelda: Link’s Awakening (Game Boy, 1993)
 • The Legend of Zelda: Oracle of Ages (Game Boy Color, 2001)
 • The Legend of Zelda: Oracle of Seasons (Game Boy Color, 2001)

Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket
Deze spellen zijn speelbaar met een abonnement op Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

 • The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64, 1998)
 • The Legend of Zelda: Marjora’s Mask (Nintendo 64, 2000)
 • The Legend of Zelda: The Minish Cap (Game Boy Advance, 2004)

Spin-offs
Dit zijn spellen die niet de traditionele Zelda-gameplay volgen, maar wel onderdeel zijn van het universum.

Verscheidene personages uit het Zelda-universum maken daarnaast hun opwachting in vechtspel Super Smash Bros. Ultimate. Ook is Link een racer in Mario Kart 8 Deluxe.

Enkel de spellen die oorspronkelijk op de GameCube, Nintendo DS, Nintendo 3DS en Wii U verschenen, zijn vooralsnog niet speelbaar.

Tears of the Kingdom is het nieuwste deel in de Zelda-franchise.

Welk Zelda-spel is het leukst op de Switch?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is zonder twijfel het leukste Zelda-spel om op de Switch te spelen. Dit is het nieuwste Zelda-spel, en hiermee een prachtig startpunt voor de franchise. Hoewel het een directe opvolger is van Breath of the Wild, hoef je het verhaal uit dat deel niet te kennen om er plezier uit te halen. Tears of the Kingdom is een openwereldspel waar je, na een korte introductie, helemaal vrij bent om te gaan en te staan bent waar je wil.

Onze review van Tears of the Kingdom

Houd je niet van openwereldspellen en ben je op zoek naar een meer klassieke Zelda, dan is The Legend of Zelda: Skyward Sword HD een prachtig instappunt. Dit spel geeft vrijheid op voor uitgekiende puzzels en gestroomlijne omgevingen, afgetopt met een prachtig verhaal. Ondanks dat de titel oorspronkelijk in 2011 op de Wii uitkwam, voelt het spel modern aan.

Onze review van Skyward Sword HD

Wil je wat nostalgie of een betaalbaar instappunt, dan is een van de NSO-spellen wat voor jou. The Legend of Zelda: A Link to the Past op de Super Nintendo kunnen we bijvoorbeeld van harte aanraden, dit is waar de typische Zelda-gameplay voorgoed is vastgezet.

Hoeveel Zelda-spellen zijn er in totaal?

In totaal zijn er negentien Zelda-spellen. Dit worden er 32 als je heruitgaven, remakes en remasters meetelt en maar liefst 41 als je spin-offs ook meerekent.

Het nieuwste Zelda-avontuur is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (2023), maar de franchise bestaat al sinds 1986 op het Nintendo Entertainment System.

Link draagt doorgaans groene kleding met een eveneens groene puntmuts. Hier zie je hem in Skyward Sword HD.

The Legend of Zelda is een van de meest bekende franchises van Nintendo. Niet elk spel heeft dezelfde opzet, maar doorgaans neem je controle over Link. Dit is een held die eens in de zoveel tijd opstaat om het grote kwaad dat Hyrule bedreigt te verslaan. Hierbij krijgt hij hulp van Zelda, aan wie de games haar naam danken, maar vaak is zij ook al ten prooi gevallen aan dit verschrikkelijke iets, dat dikwijls onder de naam Ganon of Ganondorf gaat.

Als Link ga je op een episch avontuur en versla je vijanden, los je puzzels op en doorkruis je een grootse wereld. De games leunen vaak veel op het verhaal.

Heb je vragen of opmerkingen over de Zelda-franchise? Laat ze gerust hier achter. Ik (Erik) of mijn mede-redactieleden zullen ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Voeg N1-UP toe aan je favorieten voor het laatste nieuws over Zelda én Nintendo!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Moving Out 2 krijgt doldwaze lanceertrailer

0

Media Moving Out 2 krijgt doldwaze lanceertrailer

16-08-2023

0

Thijmen

Game Boy Color-spel Xtreme Sports nu beschikbaar op de Switch

0

Nieuws Game Boy Color-spel Xtreme Sports nu beschikbaar op de Switch

16-08-2023

2

Martijn

Discussieer met ons mee! 6

Paul

10 mei 23 om 12:02

#9794‍

3839 XP | 666 comments

Mijn eerste ervaring was met The Legend of Zelda (NES, 1986). Ik snapte er niet veel van, maar ik wilde het toch heel graag spelen. Samen met wat hulp in de vorm van getekende kaarten heb ik er jaren over gedaan om het spel uit te spelen. Ik hoop dat ik geen jaren ga doen over Tears of the Kingdom

Yosher

16 aug 23 om 16:16

#11111‍

6031 XP | 1119 comments

Toch wel één van de beste video game series ooit gemaakt, de kwaliteit die deze serie keer op keer laat zien is nagenoeg ongeëvenaard. Het is wat mij betreft echt een legende! Er zijn weinig Zelda games die ik echt slecht kan noemen, zonder dat ik een bepaald berucht trio aan games erbij pak. 

Ook echt tof hoeveel Zelda er op de Switch te spelen is. Als de Switch opvolger volledig backwards compatible is, gaat dat aantal ongetwijfeld ook alleen maar groeien op dat systeem.

En zelfs op de Switch kan dat nog met de huidige set up, als ze A Link to the Past + Four Swords nog op de GBA app gooien. Dat zou immers een perfecte game zijn om daarop te gooien, zou voor mij de eerste keer zijn dat ik die game in multiplayer zou kunnen spelen!

Uiteraard kunnen ze ook nog gewoon Wind Waker en Twilight Princess HD op de Switch gooien, die er al voor de Wii U waren. Dan heb je echt wel ontiegelijk veel Zelda tot je beschikking hoor! 

Zool

16 aug 23 om 18:28

#11113‍

2134 XP | 402 comments

Botw is ook gewoon een wiiu ports, maar door afgestemde releasedatum een multiplatformtitel geworden. Is niet een originele titel wat mij betreft, want origineel bedacht voor de wiiu (met de techniek en de tablet in gedachte, waarvan zelfs functionaliteit is geschrapt omdat het anders de betere release zou zijn).

Fl@ppy

16 aug 23 om 18:43

#11114‍

3001 XP | 582 comments

Vind dat jullie wel wat voorzichtiger mogen zijn met Skyward Sword promoten. Net zoals ik vind niet iedereen het een goed spel.

Zool

17 aug 23 om 11:44

#11116‍

2134 XP | 402 comments

Is idd -wat mij betreft- de meest slechte main Zelda uitgegeven ooit.

Yosher

18 aug 23 om 15:10

#11133‍

6031 XP | 1119 comments

Het is inderdaad een wat mindere Zelda titel maar alsnog een ijzersterke game verder. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan beleefd, het heeft veel leuke ideeën en heel goed dungeon ontwerpen. Ancient Cistern is zelfs één van de beste in de hele serie imho.