Wat zijn jouw goede game-voornemens voor 2023?

  • Special

  • 1 jan 23 om 09:00

  • Kitty

  • 5

Wist je dat de traditie om goede voornemens te maken al 4000 jaar oud is? Bij N1-UP is het iets korter geleden: we begonnen vorig jaar met het maken van goede game-voornemens. Nu we aan het begin van een fris nieuw jaar staan, blikken we terug op onze plannen voor afgelopen jaar én doen we weer een poging om in het nieuwe jaar eindelijk die ene game uit te spelen, geen gigantische backlog meer te creëren en braaf alle achievements te halen. Tijd om ook jouw goede voornemens vast te leggen voor het komende jaar!

Hoofdpersonage Alear uit Fire Emblem Engage en zijn Emblem Ring

Yes, dit jaar gaat het allemaal lukken!

Rik

Sommige mensen kijken eerst graag terug op hun goede voornemens van vorig jaar voordat ze aan hun nieuwe voornemens beginnen. Ik sla die stap liever over, want ik weet nog dondersgoed wat ik een jaar geleden schreef… en nee, dat voornemen is niet uitgekomen. Fire Emblem: Three Houses staat nog altijd op mijn backlog en ik zie daar niet snel verandering in komen (zul je natuurlijk net zien dat het dit jaar wel lukt). Met mijn review van Fire Emblem Warriors: Three Hopes heb ik echter toch de personages en sfeer van Fódlan kunnen proeven. Een andere game die al heel lang op mijn backlog stond is wél eindelijk aan bod gekomen: ook ik heb nu Super Mario Odyssey gespeeld. Daarbij heb ik ook nog eens voorkomen dat mijn backlog flink is gegroeid, dus stiekem ben ik best tevreden over 2022. Mijn game-voornemen voor 2023 is dan ook om het trucje van vorig jaar te herhalen

Als ik de grote RPG’s (Zelda: Tears of the Kingdom, Hogwarts Legacy, Octopath Traveler II en Grandblue Fantasy Re:Link) kan afwerken, tijd heb voor toffe DLC’s (Xenoblade Chronicles 3 Story Expansion, Splatoon 3, Mario Kart 8 Uitbreidingspas), die ene toffe game die Nintendo pas later dit jaar zal aankondigen tussentijds kan inpassen én een gezonde balans met mijn normale leven kan houden… dan wordt 2023 een prachtig gaming-jaar!

Rik kan wel wat magische krachten gebruiken om al die RPG’s uit te spelen.

Jeroen

Er komen in 2023 wel flink wat goede dingen aan op gamegebied. Ik wil eigenlijk straks met frisse moed beginnen aan Zelda: Tears of the Kingdom. Ik heb als ik heel eerlijk ben niet zo heel veel plezier gehad met Breath of the Wild, maar praktisch alle andere redactieleden zijn er lyrisch over. Ik wil daarom Tears of the Kingdom wel een serieuze kans geven, en een van mijn goede voornemens is dan ook om daarnaast ook Breath of the Wild een keer uit te spelen

Daarnaast wil ik in 2023 nog meer spellen uitspelen dan ik dit jaar heb gedaan. Dat betekent dat ik er dit jaar meer dan zestig soldaat zal moeten maken. Er staat, naast alle nieuwe releases, nog een enorme rij aan games klaar. Zo heb ik als doel om zoveel mogelijk Final Fantasy-games uit te spelen. Zin in!

Jeroen gaat de Final Fantasy-franchise (nogmaals) in de armen sluiten.

Dreon

Net als Rik schreef ook ik vorig jaar dat ik mijn backlog bij zou werken. Dit is voor een gedeelte gebeurd, maar wat zijn er toch weer een hoop spellen bijgekomen. 2022 zat vol met goede games die ik dan toch weer op release moest aanschaffen. Combineer dit met slecht getimede review games en je weet dat je backlog weer groter wordt. Het wegpoetsen van mijn backlog voelt als dweilen met de kraan open. 

Dit jaar heb ik dan ook besloten om echt drastische maatregelen te nemen: ik ga minder games kopen! Octopath Traveler 2 en Fire Emblem Engage laat ik dan ook aan me voorbij vliegen tot ik weer tijd heb om ze te spelen. Deze vakantie ga ik dan ook een lijstje maken met alle games die ik in bezit heb en nog heel graag wil uitspelen. Laten we er dan ook voor gaan dat dit lijstje aan het einde van volgend jaar een stuk leger is. De enige game die wel op dag één in huis komt, is natuurlijk The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Dreon laat Octopath Traveler II voorlopig aan zich voorbij varen. Benieuwd hoe lang hij dát volhoudt!

Robin

Zoals velen wilde ook ik vorig jaar aan mijn backlog gaan werken. Ik had verschillende games die ik wilde spelen, maar dankzij verschillende redenen is dat totaal niet gelukt en zijn er alleen maar meer games bijgekomen. 2022 was dan ook een jaar met een goede games en elke maand was er wel iets tofs te spelen. 2023 ziet er dan ook een stuk rustiger uit en dat zou mooi zijn. Ik zou graag veel meer van mijn backlog willen gaan spelen en sommige games ook gaan 100%’en. Ben benieuwd of het dit jaar nu wel gaat lukken.

De best wel lege aankondigingenlijst voor 2023 klinkt Robin als muziek in de oren… nu kan hij zijn backlog bijwerken!

Erik
Vorig jaar schreef ik dat ik heel goed was in het games net-niet afmaken. En dat is nog steeds zo (sorry Zelda). Toch ben ik er beter in geworden. Ik heb vorig jaar eindelijk Fire Emblem: Three Houses en Xenoblade Chronicles: Definitive Edition uitgespeeld. Vooral het originele Xenoblade was een onwerkelijk goede ervaring. Dat dit ooit op de Wii gedraaid heeft, is voor mij bizar. 

Dit jaar ga ik mij focussen op het spelen van klassieke Nintendo-games. Er zijn nog altijd franchises waar ik me nooit écht in heb verdiept, zoals Star Fox en Donkey Kong Country, en ik wil hier graag eens een game van uitspelen. Nog concreter: ik ga in ieder geval Donkey Kong Country 2 en Star Fox 64 uitspelen. Of net-niet uitspelen, natuurlijk. Maar dat lezen jullie volgend jaar wel weer.

Erik gaat zijn doel wel bereiken als hij eenmaal begint aan Donkey Kong Country 2!

Kitty

Vorig jaar had ik geen goede voornemens, dus dit jaar ga ik me er toch maar eens aan wagen. Onlangs ben ik begonnen aan Dragon Quest Treasures, omdat het avontuur-maar-niet-JRPG-aspect me aansprak. Dragon Quest Builders 2 is mijn favoriete game ooit, en ook in Treasures geniet ik van de humor en de gekke persoonlijkheden. Komend jaar wil ik dan ook tóch nog eens een poging wagen om een mainline game van Dragon Quest te spelen. Ik heb begrepen dat DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition een gigantische demo heeft, dus die eens helemaal uitspelen moet minimaal lukken, toch?

Kitty gaat de sprong nog eens wagen om een mainline Dragon Quest-game leuk te vinden.

Goed, niet alles is even goed gelukt maar het gaat om de intentie. Toch? Deel jouw goede voornemens voor 2023 in de comments! Misschien heb je vorig jaar ook al voornemens gemaakt om op terug te blikken, we horen graag hoe dat gegaan is.  

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Atlus teaset meerdere aankondigingen voor 2023

0

Nieuws Atlus teaset meerdere aankondigingen voor 2023

01-01-2023

4

Rik

Gelukkig nieuwjaar!

8

Nieuws Gelukkig nieuwjaar!

01-01-2023

10

Redactie

Discussieer met ons mee! 5

Fl@ppy

1 jan 23 om 09:46

#8122‍

2645 XP | 511 comments

Mijn belangrijkste voornemen is nj zo snel mogelijk de zolder af te maken. Zodat wij daarnaartoe verhuizen met bed en ons tweede dochtertje ook haar eigen kamer krijgt.

Op gamegebied wil ik het dit jaar rustiger aan gaan doen, maar of dat gaat lukken met de net gekregen DKTF, nieuwe Zelda, XC3 extra story DLC en een PS4 die nog klaar staat met een enorme bibliotheek? Wil eigenlijk dit jaar meer geen lezen. Doordat ik enorm One Piece fan ben, ben ik ook erg geinteresseerd geraakt in mythes en legendes. Heb dus al wat boeken klaar liggen over piraten en noorse mythologie. 

ageQned

1 jan 23 om 11:56

#8126‍

1090 XP | 187 comments

Heb ik niet echt, maar ga proberen mijn giga backlog wat weg te werken en echt minder games te kopen. 

Selan

1 jan 23 om 13:05

#8127‍

2572 XP | 469 comments

Ik ga proberen indie games wat meer een kans te geven dit jaar. First up; Chained Echoes!

Rik

1 jan 23 om 14:50

#8128‍

4580 XP | 656 comments

Rik kan wel wat magische krachten gebruiken om al die RPG’s uit te spelen.

Dat valt best mee hoor Kitty, er staan vooralsnog 'maar' 4 grote RPG's op de planning. Zeg dat ik daar twee maanden per stuk voor uittrek, een extra maandje voor de Xenoblade Story expansion en nóg een maand voor de Mario Kart & Splatoon-DLC's samen: dan heb ik in theorie zelfs nog twee hele maanden speelruimte! (met nadruk op 'in theorie'... doe voor de zekerheid toch maar zo'n toverdrankje )

rob1N

2 jan 23 om 14:31

#8151‍

5127 XP | 987 comments

Ik heb niet echt goede voornemens. Ja wat minder snacken misschien en gewoon weer wat gezonder en bewuster eten en drinken. Op het gebied van games? Misschien wat minder gamen en meer sporten? Ik zie wel hoe het jaar loopt.