Mario_chuchu_Piranha_plant

Wat speel je dit weekend? [27 mei] 

  • Special

  • 27 mei 23 om 09:00

  • Erik

  • 4

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De week begon sappig: Zelda-producer Eiji Aonuma maakte bekend dat Tears of the Kingdom stiekem al af was toen het uitstel werd aangekondigd in 2022. Ze hebben bijna een jaar gespendeerd aan polijsten! Over doorzettingsvermogen gesproken. Daarnaast blijft onze Super Mario maar records breken in de filmwereld: het is nu succesvoller dan bijna alle animatiefilms. Enkel Disney’s Frozen en Frozen II staan er op dit moment nog boven. Een geweldige prestatie van Nintendo en Illumination.

Oh, en volgende week gaat het toch echt gebeuren: Pokémon HOME gaat Scarlet & Violet ondersteunen. Nu geen last-minute uitstel meer The Pokémon Company. Please? Verder was de PlayStation State of Play deze week. Niet heel boeiend voor Nintendo-fans normaal gesproken, behalve dat onze Square Enix bezig is met een Splatoon-kloon. Allen spuit je niet met verf, maar met schuim. Tot slot beloofde Marvelous ons een hele hoop Story of Seasons en Rune Factory-plezier in hun showcase. Check alle aankondigingen in dit overzicht. Tot volgende week!

Opvallende releases:

Een echte Splatoon-killer, toch?

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik is dit weekend met vrienden naar Engeland voor een punkrockfestival, dus ik vrees dat op mijn Nintendo Switch spelen er niet echt in gaat zitten. In mijn gedachten ben ik in Hyrule!

Rik

Hou je vast hoor, ik denk dat niemand kan raden wat ik dit weekend speel: *tromgeroffel* nee, natuurlijk is het geen verrassing dat ik nog altijd bezig ben met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom! Ik hou een vrij steady tempo aan, aan het eind van de eerste week speelde ik het verhaal van de Rito uit en nu week twee voorbij is heb ik het Zora-verhaal ook voltooid. Ook heb ik inmiddels alle Dragon Tears én het Master Sword verzameld. Voorlopig ben ik nog wel even zoet met de Skylands, het Nedderrijk én het vernieuwde Hyrule. Na dit weekend ga ik wel weer over op een ‘normaal’ speelschema, de afgelopen weken heb ik extra uren in de game gestoken maar het wordt ook wel weer tijd voor de andere zaken des levens. Gelukkig komt er maar eens in de 6 jaar een nieuwe Zelda uit… 😛

Geniet ervan, Rik! Dat hele Nederrijk is nog best interessant. Wie durfde al bij Hyrule Kasteel erin te springen?

Dreon

Ook dit weekend sluit ik mezelf weer volledig op om alle hoeken van Hyrule te verkennen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Inmiddels heb ik één Dungeon weten te trotseren en ben ik vooral het Nederrijk aan het verkennen. Misschien dat ik Persona 5 Royal ook nog even aan zwier. Ik wil hier na Zelda toch echt mee verder gaan, na 50 uur speeltijd wil ik niet vergeten waar ik ook alweer was.

Evelyne

Dit weekend probeer ik weer een beetje gezond te doen en loop een rondje om met Pokémon Go. Momenteel is er een missie waarbij je de Masterbal kan krijgen. Verder ben ook ik van de partij voor The Legends of Zelda : Tears of the Kingdom. Ik bouw er lekker op los.

Hierbij een Persona 5: Royal-screenshot ter motivatie, Dreon.

Martijn

Intussen ben ik nu écht begonnen met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Op Master Mode leverde Calamity Ganon nog een stevig gevecht aan het einde van Breath of the Wild. Nu hij is verslagen is die game wel klaar en ben ik meteen met de nieuwste Zelda begonnen! Waarschijnlijk is het voorlopig ook het enige spel dat ik ga of wil spelen. Ik ben nog niet ver, maar ben alweer helemaal weg van deze game! Geweldig! 

Robin

Ik zit beetje in tweestrijd; aan de ene kant is het duidelijk dat ik de laatste missie heb gevonden dus eindbaas tijd, anderzijds is er nog zoveel te ontdekken. Dus elke keer wanneer ik richting de eindbaas ga, draai ik me om en ga ik weer op onderzoek uit. Ik ben nu de Faron Regio aan het ontdekken te land, ter diepte en in de lucht. Mijn Airbike creatie is fantastisch die het ontdekken van Hyrule nog toffer maakt!

Nu ik ook een Switch OLED heb is mijn vriendin nu zelf met mijn oude Switch aan de haal en kijk ik met haar mee naar Super Mario Odyssey en help ik haar hier en daar. Het is toch erg tof om te zien hoe mensen die nieuw zijn in het gamen bepaalde dingen zien en oplossen :). 

Daarnaast ga ik ook wat andere titels afronden zoals Fire Emblem Engage en Octopath Traveler II. 

Succes met helpen Robin!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Dragon Quest Monsters krijgt derde deel

2

Nieuws Dragon Quest Monsters krijgt derde deel

27-05-2023

3

Robin

Zelda: Tears of the Kingdom geüpdatet naar versie 1.1.2

7

Nieuws Zelda: Tears of the Kingdom geüpdatet naar versie 1.1.2

26-05-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 4

Selan

27 mei 23 om 11:05

#10036‍

2836 XP | 520 comments

Zelda natuurlijk!

Maurice

27 mei 23 om 12:45

#10040‍

2770 XP | 193 comments

Ik zit nu al op 50 uur met Tears of the Kingdom.😅

Paul

27 mei 23 om 13:44

#10041‍

3824 XP | 663 comments

Inderdaad, ook hier weer Zelda. Klinkt trouwens heel gaaf, Erik. Veel plezier! 

Fl@ppy

27 mei 23 om 20:09

#10047‍

2941 XP | 570 comments

Ookal irriteer ik me echt aan veel dingen in TotK, ook ik speel gewoon door. Ik ga er vanuit dat als ik wat meer hearts en stamina heb en wat betere uitrusting, dat het allemaal wat beter wordt. Voor nu voel ik me een muis die constant op de vlucht is, want bijna elk monster killed je in een hit in het begin.