Wat speel je dit weekend? [1 april]

  • Special

  • 1 apr 23 om 11:00

  • Erik

  • 4

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week was het zo ver: de Nintendo 3DS en Wii U eShop sloten hun deuren. Ter gelegenheid hadden ontwikkelaars nog een aantal last-minute sales met bizarre kortingen van soms wel 90%. Laat het (naast je weekendplannen) zeker weten als je nog wat leuks op de kop hebt getikt in de reacties.

Toch was het al snel de E3 die de orde van de dag was: na de grote drie, gaf ook Ubisoft aan dat ze niet meer kwamen. Een dag later volgden SEGA en Tencent ook. En donderdag 30 maart kwam het naar buiten: wat decennialang the biggest thing in gaming was, is officieel geannuleerd. ESA (moederbedrijf) spreekt zelfs niet meer van een eventueel volgend jaar. Auw. Hoe logisch de teloorgang van de E3 misschien ook past bij hedendaagse ontwikkelingen en massapandemieën, tegelijkertijd is het best schrijnend. Hopelijk kan onze Geoff Keighley het gamehype-gat opvullen deze zomer.

Tot slot eindigen we met een mooie, prachtige noot. Want Nintendo besloot ein-de-lijk om gameplaybeelden te laten zien van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. En die beelden stelden (hoewel we ze nog steeds belachelijk weinig weten) niet teleur. Mocht je dat wel denken – gauw Mitch zijn column lezen, jij!

Opvallende releases:

Lopende events:

Poochy komt trouwens volgende week naar Mario Kart Tour als speelbaar personage. Woef!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ah, de reden waarom ik gestopt ben met Skyward Sword HD kwam weer opduiken. Het zint me helemaal niet dat ik dezelfde gebieden en zelfs dungeons opnieuw moet verkennen. Dit keer zette ik echter wél door, en werd getrakteerd op misschien wel de beste dungeon tot nu toe: Eeuwenoud Reservoir (Ancient Cistern). Wat zit die geweldig in elkaar. Dit weekend verder!

Dreon

Dit weekend ben ik volop bezig met het inpakken van mijn backpack, maandag vertrek ik namelijk naar Japan! Ik heb besloten mijn Switch Lite mee te nemen en ben nog op zoek naar aanraders voor tijdens het vele reizen. Iemand nog leuke ideeën?

Help Dreon: wat is een game die absoluut niet mag ontbreken tijdens zijn reis naar Japan?

Kitty

Ik ben nog steeds volop aan het genieten van Octopath Traveler II. Ik zit rond hoofdstuk vier van alle personages, maar ben nu vooral lukraak gebiedjes aan het verkennen. Heerlijke game!

Robin

Net zoals Kitty ben ik ook bezig met Octopath Traveler II. Deze game doet exploration zo goed en alles is zoveel beter dan deel één wat ook al fantastisch was. De muziek is fenomenaal en de verhalen zijn boeiend. Ik zie ook steeds meer elementen van LIVE A LIVE terugkeren. Welke precies wil ik niet zeggen want dan zou ik beide games spoilen 🙂

Thijmen

Dit weekend is het tijd voor het legendarische wezens-splatfest van Splatoon 3, dus het wordt weer eens tijd om met verf te gaan schieten. Naast Splatoon 3 ben ik ook nog bezig met Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, dus misschien ga ik dit weekend ook nog een stukje van Avalon Forest verkennen.

Kitty komt superlatieven tekort voor Octopath Traveler II.

Rik

Een echte heer kraakt elke puzzel! Mijn dilemma van vorige week is opgelost! Nadat ik Professor Layton VS. Phoenix Wright had veilig gesteld voor de eShop-sluiting, bleek er ook een Ace Attorney-pakket in de aanbieding te zijn op de Switch. Met welke game(s) moest ik nu beginnen? De keuze bleek simpel: ik werk ze gewoon op chronologische volgorde af! Ik ben nu bij de derde case van de eerste Ace Attorney, en werk die trilogie af voordat ik aan mijn laatste Layton begin. The Great Ace Attorney Chronicles is vervolgens mijn toetje! Het is hier en daar goed te zien dat de game uit de early zeroes komt, maar toch vermaak ik mij best met Phoenix Wright. Maar als iemand die in het echte leven ook rechten heeft gestudeerd, wil ik soms iets te vroeg OBJECTION roepen… rechtsstatelijk lopen ze er soms de kantjes van af in de rechtszaal.

Evelyne

Ik ga dit weekend vooral veel van de nieuwe Scarlet & Violet trading card game-set openen. Het is een prachtige kaartset met onder andere Miraidon, Kiraidon, Great Tusk en Iron Threads. Verder heb ik al Hisuian Samurott verslagen en loop ik straks een rondje om Pidgeys te vangen in Pokémon GO? Of is het stiekem een grote 1 april grap.. een manier om het te ontdekken!

Fun fact: in 2021 was het ooit Bidoof Day in Pokémon GO – en nee, dat was geen 1 april-grap. Hopelijk vang jij geen kikker in je bil, Evelyne.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens

01-04-2023

5

Ness

Kirby-director geeft teaser over toekomst franchise

1

Nieuws Kirby-director geeft teaser over toekomst franchise

01-04-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 4

Selan

1 apr 23 om 11:22

#9409‍

2891 XP | 531 comments

Dit weekend wordt het afwisselen tussen Octopath Traveler II en flink wat Splatfest potjes knallen in Splatoon 3

Fl@ppy

1 apr 23 om 11:34

#9412‍

3001 XP | 582 comments

OOT. Ik ga nu naar de water temple. Best zin in. Herinner me dat iedereen er over klaagde, maar dat ik er de laatste keer zo doorheen liep. Benieuwd of dat nu weer zo is.

Tamadachi

1 apr 23 om 11:54

#9413‍

5324 XP | 651 comments

Dit weekend is het geen grap dat ik samen met andere buitenaardse inklings de aliens die in Splatsville en Inkopolis zijn geland ga verdedigingen tegen aanhangers van Nessie en Big Foot.

Apenknul

1 apr 23 om 16:05

#9425‍

3951 XP | 743 comments

1 april, Dreon gaat helemaal niet naar Japan. Of toch wel...

Ik speel lekker ff wat splatfests potjes tot een leuk niveau, maar ga ook naar SPAM event waar ik ff ga Mario Karten!