Wat is jouw wonderbaarlijkste Mario Wonder-moment?

  • Special

  • 12 nov 23 om 16:00

  • Robin

  • 10

Super Mario Bros. Wonder is nu bijna een maand uit en de reviews waren ontzettend positief. Ook bij N1-UP waren we super enthousiast en Dreon gaf het spel een 9,7. Maar met zoveel wonderbaarlijke levels, power-ups en meer zijn we eigenlijk wel benieuwd welke memorabele momenten jij hebt meegemaakt. De redactie trapt af!

Dus wat is jouw meest wonderbaarlijke moment in Super Mario Bros. Wonder? Een power-up, een wonderbloem, een badge of totaal iets anders?

Martijn

Op het moment van schrijven heb ik nog niet eens zoveel tijd met Super Mario Bros. Wonder doorgebracht. Ik ben dan ook erg benieuwd wat het spel verder nog aan verrassingen bevat. Ik kan nog niet zeggen wat mijn meest memorabele moment in het spel is. Daarvoor ben ik écht nog niet ver genoeg, maar de stijl en sfeer zijn geweldig! De makers hebben er hun uiterste best voor gedaan om 2D Mario weer levendig en origineel te maken! 

Het spel weet iedere keer (tot nu toe in ieder level) met een leuke impuls of originele wending te komen. Vlak daarbij ook niet de animaties van de personages en hun wereld uit. Vergeleken met New Super Mario Bros. is dit echt een wereld van verschil! Tot nu toe word ik steeds heel vrolijk van alles waarmee het spel nu weer komt aanzetten. Droge opmerkingen van pratende bloemen, verrassende effecten van wonderbloemen, Mario als olifant, etc. Het draagt allemaal bij aan de charme. Daardoor is het sowieso de grappigste 2D Mario ooit. 

Ik ben nog helemaal niet ver, maar dat is juist fijn: ik heb nog een hele weg te gaan, dus dat wordt nog flink genieten! Super Mario Bros. Wonder is hard op weg om één van mijn favoriete Nintendo Switch-games én Mario-titels te worden.

Dreon

Eén van de meest memorabele momenten uit Super Mario Bros. Wonder komt al heel vroeg voorbij. Dit level wordt namelijk bewoond door Piranha Planten die volgens mij al jaren aan het twijfelen zijn om mee te doen aan The Voice. Wanneer je de wonderbloem pakt, blijkt dat ze allemaal heel erg van zingen houden. Zo zingen de kleine planten allemaal in koor en blijken de grote Piranha Planten er ook nog eens mooie zangsolo doorheen te kunnen gooien. Verder blijft natuurlijk het meest wonderbaarlijke aan Super Mario Bros. Wonder, dat ieder level je verrast met nieuwe dingen. Ga deze spelen!

“Droge opmerkingen van pratende bloemen, verrassende effecten van wonderbloemen, Mario als olifant, etc. Het draagt allemaal bij aan de charme”- Martijn

Thijmen 

Het meest wonderbaarlijke uit Super Mario Bros. Wonder kiezen is eigenlijk best moeilijk, omdat de game gewoon zo boordevol met fantastische content zit. Toch hebben de level designs van Mario Bros. Wonder mij het meeste omvergeblazen. Je kan gewoon zien dat er in elk level genoeg tijd is gestoken zodat ze allemaal fantastische concepten hebben. Gecombineerd met de nieuwe wonder-effecten zorgt het ervoor dat je altijd wel iets nieuws kan verwachten. De ene keer maak je uit het niets een vrije val of kom je in de ruimte terecht en de andere keer beland je ineens in een muzikaal festijn. Alles is mogelijk en alles is nieuw in deze game! 

Erik

Mag ik ook een hele wereld kiezen? Ja? Dan kies ik voor de Zandwereld (die heet ongetwijfeld anders). Hier speelt Nintendo heerlijk met de wereldkaart: sommige levels zijn verborgen onder zand, andere gaan pas open als je een puzzel hebt opgelost. En misschien leidt een geheime uitgang wel naar nog een geheim level, die weer leidt naar… Heerlijk! Ook de levels hier zijn niet te versmaden; vooral in deze wereld halen ze veel inspiratie en tools uit het fantastische Super Mario Maker. Ik ben nog niet klaar met de game, dus misschien ontdek ik nog veel meer wonderlijks, maar ik ben nu al heel blij. 

Jeroen

Heel eerlijk gezegd vond ik de hele game memorabel! Maar als ik dingen moet kiezen, waar misschien anderen niet per se wat over zeggen, zijn dat twee punten die ik even aan wil stippen. Zo vind ik het echt geweldig om de game in het Nederlands te spelen. Prachtig om te zien hoe bepaalde namen zijn vertaald, en hoe grappen ook in het Nederlands gewoon kloppen in plaats van simpelweg letterlijk vertaald te zijn. Daarnaast moet ik het ook even hebben over de pratende bloemen. Toen ik over het principe hoorde had ik er eerlijk gezegd weinig zin in. Waarom zou ik steeds commentaar willen horen? Maar, het werkt zo goed! Niet alleen tekstballonnen, maar ze spreken ook daadwerkelijk. Het is te grappig om zo’n bloem te horen zeggen dat het erg warm is, of dat die je feliciteert met het halen van een heel lastig stukje in een level. Misschien is het niet voor iedereen, maar ik werd er oprecht blij van.

Jeroen was skeptisch over de Babbelbloem, maar uiteindelijk werd hij er “oprecht blij van”.

Mitch

Er zitten zoveel epische geheimen en geweldige wonder-effecten in deze game. Een paar die te binnen schieten zijn de draak, de blob, de roller, de musical en de regenboog, om ze even spoilervrij te omschrijven.

Toch is er één moment waarop de game voor mij echt klikte. Dat was toen ik de Expert Badge gebruikte waardoor Mario heel snel gaat rennen, ook over de lucht. De loodgieter kan dan zelfs zonder vloer onder zijn voeten springen, mits je het goed timed. Deze badge voelt gemaakt voor gevorderde spelers en de speedrun community. En dat óók aan die spelers gedacht is, maakt Wonder nu echt een game voor iedereen.

Robin

Er zijn echt ontzettend veel wonderlijke momenten te bedenken in deze game. Eigenlijk hebben mijn collega-redactieleden een hoop benoemd. Sunbaked Desert en vele verschillende wonder-effecten zoals de draak, de blob, de goomba en de hoppycat. Toch denk dat de vele verschillende nieuwe vijanden de game zo charmant hebben gemaakt, van de vuurwerk Bom-ombs tot de Maw Maw’s. Ze zijn allemaal zo leuk geanimeerd en brengen elk level tot een unieke ervaring. Daarnaast wil ik de community ook benoemen want veel levels die ik heb gespeeld waren ook erg tof dankzij de online multiplayer met willekeurige spelers. Ik denk dat het gewoon een W O N D E R B A A R L I J K spel is. 

Volgens Mitch is Wonder een game voor iedereen. Helemaal eens Mitch!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Hoofdafbeelding bij Technische analyse verschenen van Sonic Superstars

0

Nieuws Technische analyse verschenen van Sonic Superstars

13-11-2023

2

Erik

Lanceertrailer voor Risk of Rain Returns

1

Nieuws Lanceertrailer voor Risk of Rain Returns

12-11-2023

0

Jeroen

Discussieer met ons mee! 10

Lucas

13 nov 23 om 11:41

#12107‍

633 XP | 122 comments

Het is gewoon een fijne game die je heel snel oppakt en even een leveltje van speelt. Elk level is weer anders.

Heb 'm toevallig gisteren 100% uitgespeeld. En mijn god, die Final-Final test is krankzinnig en veeeel moeilijker dan uberhaubt een level van de Special World. Het tiende en laatste sectie waarbij je jezelf niet kan zien kwam ik niet doorheen. Had maar op 2 spelers gezet met Yoshi en dan op Yoshi zitten zodat die het springen kan doen en er een kroontje boven me komt zodat ik kan zien waar ik ben. Gelukkig gehaald daarna. 

Paul

13 nov 23 om 12:12

#12108‍

3799 XP | 658 comments

Lol ja die onzichtbaarheidsbadge-sectie is echt duivels. Ik heb het offline gehaald (het hele level), maar helaas niet de top van de vlaggenmast behaald

Lucas

13 nov 23 om 13:37

#12109‍

633 XP | 122 comments

Dat online heb ik nooit geprobeerd, dat had ook makkelijker geweest?

En jezus, de vlaggenmast niet halen, dat is zuur. Daar was ik ook echt bang voor. Maar die hoef je niet te halen voor alle 6 medals toch?

Paul

13 nov 23 om 13:56

#12110‍

3799 XP | 658 comments

Ik dacht dat je online bedoelde met 2 spelers. Maar ja, je kunt ook online spelen en dan kun je gebruik maken van die standees. 

En volgens mij moet dat wel, want ik heb alles gehaald behalve die en zit nog op 5 medals :')

Lucas

13 nov 23 om 14:52

#12113‍

633 XP | 122 comments

Heb je al alle standees? Daar krijg je ook een medal voor namelijk. Neem aan dat je nu wel een medal hebt voor het halen van alles badges?

Paul

13 nov 23 om 15:50

#12115‍

3799 XP | 658 comments

Jep, ik heb wel alle standees. De laatste badge ontbreekt dus! 

Lucas

14 nov 23 om 08:30

#12122‍

633 XP | 122 comments

Dat is wel echt gek. Je zou verwachten dat die niet verplicht is. Neem aan dat je de laatste badge (geen medal) wel kreeg? De Sound-Off? badge.

Paul

14 nov 23 om 11:33

#12128‍

3799 XP | 658 comments

Nee, dat zeg ik toch. De laatste badge ontbreekt. Verder heb ik alles gehaald. Dus ik moet die vlaggenmast écht beklimmen voor de laatste badge en bijbehorende laatste medal

Lucas

15 nov 23 om 13:20

#12141‍

633 XP | 122 comments

Ja vind het bizar, vandaag dat ik vroeg of je niet medal bedoelde. xD Wat zuur zeg. Naja, 1 ding wel, als je het nog eens doet valt het vaak mee. En probeer die truc door bij het laatste deel een tweede speler te laten joinen als Yoshi. Spring op Yoshi, dan zie je de kroon en met Yoshi spring je ook hoger.

Nadeel hiervan is wel dat je niet terug kan naar 1 speler en elke keer als je af bent er meteen 2 levens af gaan, dus zorg dat je 99 levens hebt.

Lelystadse

16 nov 23 om 16:37

#12146‍

182 XP | 35 comments

Ik vind het spel best lastig moet ik zeggen, maar de aanhouder wint.