Waarom Monster Hunter Wilds naar de Nintendo Switch 2 moet komen

  • Special

  • 3 dagen geleden

  • Robin

  • 2

Als de grote Monster Hunter-evangelist van N1-UP kan ik niet anders dan hopen dat Monster Hunter Wilds naar Nintendo Switch 2 komt, al helemaal dankzij het nieuws dat Wilds cross-play krijgt.

Monster Hunter Wilds werd in 2023 aangekondigd. Een hunter rijdt met een vogelachtig wezen, dat doet denken aan de Palamute in Monster Hunter Rise, door een robuuste omgeving. De wereld om je heen verandert en de monsters lopen en rennen in een kudde om je heen. Het waren de eerste beelden voor een nieuw episch Monster Hunter-avontuur.

Playstation & Summer Game Fest

Recentelijk tijdens de Playstation State of Play en Summer Game Fest werden er nieuwe trailers gedeeld. Ook werd bekendgemaakt dat het spel cross-play gaat zijn. Eerlijk: toen ik de trailer bij de State of Play zag, pakte deze mij niet. Over het algemeen ben ik geen fan van woestijnachtige levels, alhoewel bijvoorbeeld Super Mario Bros. Wonder en Monster Hunter Rise daar juist wel fantastische designs hebben neergezet. In Wilds voelde de robuuste wereld kaal en saai qua kleur, zeker nadat je uit het meer vibrante Monster Hunter Rise komt. De tweede trailer daarentegen is fantastisch. Dit voelde veel meer Monster Hunter en langzamerhand begon ik ook te wennen aan de nieuwe stijl die de franchise ingaat. Toch kwam dit deels dankzij de info die ik las op de website.

Zo heb je de mogelijkheid om twee wapens mee te nemen op je Seikret, het vogelachtige wezen dat eerder werd gedeeld. Het idee dat ik met een Hunting Horn en een ander wapen kan gaan hunten is fantastisch. Ook nieuw is de Focus Mode zodat je veel meer gefocust het gevecht kan ingaan. Hiermee wordt het makkelijker om op zwakke punten van een monster te richten. Daarnaast krijgt de Slinger van Monster Hunter World een upgrade met de Hook Slinger waardoor je op je mount kan gatheren, minen en meer.

Monster Hunter 4K

Monster Hunter Wilds voelt als een fusie van het succesvolle Monster Hunter World en het epische Monster Hunter 4U. Zo zijn er homages te vinden van Monster Hunter 4U in de Wilds-trailers. Zo is bijvoorbeeld Gemma de Smithy mogelijk de volwassen Little Miss Forge van Monster Hunter 4U. Dit is niet gek aangezien de persoon achter het roer Yuya Tokuda is. Hij overzag ook Monster Hunter World en Monster Hunter 4U.

In Monster Hunter Wilds wordt je naar de Forbidden Lands gestuurd, een plek die nog niet is bezocht door Hunters. Wat het verhaal precies inhoudt is nog niet bekend, maar ze hebben mijn interesse. Hoewel ik in eerste instantie dus minder enthousiast werd van de wereld van Monster Hunter Wilds ben ik het juist gaan waarderen. De Forbidden Lands voelen heel buitenaards aan. Net zoals de nieuwe monsters die voor nu zijn aangekondigd. Het begint langzamerhand ook wel wat Dune-vibes te geven.

Een epische trailer. Met Dune-vibes?

Op weg naar Nintendo Switch 2?

Dat Monster Hunter Wilds mogelijk naar de Nintendo Switch-opvolger komt is niet heel vreemd. Nintendo en Capcom hebben een warme relatie rondom de franchise, dus ik acht de kans klein dat deze wordt overgeslagen. Toch is het mogelijk dat de Nintendo Switch 2 uiteindelijk gewoon het spirituele vervolg van Rise op de console krijgt. Wat er gaat gebeuren moeten we afwachten. Met het nieuws dat het cross-play is, hoop ik toch heel erg dat Monster Hunter Wilds ook naar de Nintendo Switch-opvolger komt. Hunt je dan gezellig mee?

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Nieuwe trailer voor Atari en WayForward project Yars Rising

0

Media Nieuwe trailer voor Atari en WayForward project Yars Rising

10-06-2024

0

Dennis

Life is Strange: Double Exposure is aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Nieuws Life is Strange: Double Exposure is aangekondigd voor Nintendo Switch

10-06-2024

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

3 dagen geleden

#13724‍

2761 XP | 505 comments

Het feit dat Wilds day 1 cross-play ondersteund (voor het eerst in de franchise) is inderdaad een goed teken. Ik hoop heel erg met je mee, een Switch 2 versie zou geweldig zijn!

N2up

3 dagen geleden

#13725‍

1494 XP | 292 comments

Rise was fantastisch en hoewel ik t ook niet zo heb met woestijnen hoop ik heel erg dat ie ook naar de switch 2 komt. Anders haal ik em wel op Steam.