Vijf tips voor nieuwe en gevorderde spelers van Animal Crossing: New Horizons

  • Special

  • 8 apr 20 om 09:00

  • Paul

  • 0

Animal Crossing is alweer dik twee weken uit, en het is een ware hype tijdens de lockdown. Een hoop oudgedienden en nieuwe spelers hebben hun weg gevonden richting hun eigen eiland. Daarom leek het ons een goed idee om wat tips te delen die van pas kunnen komen voor beginnelingen én veteranen.

De eerste speler is de Eilandwoordvoerder, eigen (pro-)ontwerpen zijn gedeeld

Voor bezitters van Animal Crossing: New Horizons in een gezin is het belangrijk om te weten dat de eerste persoon die het spel opstart de zogeheten Eilandwoordvoerder zal zijn. Dit houdt in dat alleen die persoon de mogelijkheid heeft om het eiland een naam te geven, bepaalde gebouwen te (ver)plaatsen en land te verkopen. Andere bewoners kunnen wel bruggen en hellingen bouwen (na de eerste van de Eilandwoordvoerder) en meehelpen aan het verhogen van de eilandrating, dus je hebt gelukkig wel mogelijkheden om bij te dragen als niet-woordvoerder. Zaken zoals eigen designs deel je automatisch met andere spelers, dus als je een vet design gemaakt of gevonden hebt verschijnt deze in de ontwerpen van je gezinsleden.

Geld groeit niet op mijn rug! Maar wel in een boom…

Elke dag vind je op het eiland een plek waar lichtstralen uit de grond komen. Velen weten al dat wanneer je met de schep daar graaft, je duizend klingels krijgt voor de moeite. Maar wist je ook dat je die klingels weer op dezelfde plek kunt begraven om een heuse geldboom te laten groeien? Deze boom geeft je dan na een paar dagen het drievoudige! Dit kun je ook met meer dan duizend klingels doen, al lijkt dat soms mis te gaan: op het internet gaan er verhalen rond dat een geplante boom van meer dan tienduizend klingels soms maar drie zakken van maximaal tienduizend opleveren. Wees gewaarschuwd!

De beste tactieken om wespen te mijden én te vangen

Voor een hoop spelers zijn wespen een echte plaag. Terwijl je zoekt naar takken, een spin of een verstopte meubel komt er plots een wespennest uit de boom vallen, en zullen boze wespen je najagen totdat je ze vangt of je ergens naar binnen gaat. Ben je niet zo handig met het vangen van wespen of heb je geen zin om iedere keer weg te rennen? Hou dan een confettiknaller bij de hand! Wanneer je deze gebruikt schrik je de wespen af waardoor ze meteen wegvliegen. Probleem opgelost! Een meer lucratieve oplossing is om – met een net in de hand – precies voor de boom te staan voordat je deze schudt. Wanneer er een wespennest uitvalt draait namelijk je personage richting het nest, en met dat net in de hand hoef je alleen nog maar op A te drukken om de wespen meteen te vangen. Kassa!

Vermijd een hoop scrollwerk met je Nook-Miles-doelen

Gefeliciteerd, je hebt een Nook-Miles-doel gehaald! Tijd om in het menu te duiken om te zien wat je hebt gekregen: er zijn immers meer dan tachtig doelen dus het is soms even zoeken naar het juiste plekje. En alhoewel het helemaal niet verkeerd is om even te inventariseren wat je nog hebt te voltooien, wil je soms gewoon die notificatie weghebben, de Nook Miles verzamelen of nieuwe titels voor je paspoort regelen. Hiervoor kun je het beste de rechterstick gebruiken: wanneer je met de rechterstick naar beneden tikt springt de cursor direct naar de eerstvolgende behaalde Nook-Miles-doel. Handig!

Doe-het-zelf- en aanpassingstips voor haastige spelers

Als je een lading vissenvoer wilt maken moet je voor iedere portie opnieuw door het menu gaan en de animatie zien van het maken van een voorwerp. Dit is verre van ideaal, maar gelukkig is er wel een manier om het proces wat te versnellen: tijdens de animatie kun je namelijk met drie drukken op de A-knop de animatie een stuk sneller te maken. Deze truc kun je ook gebruiken bij het aanpassen van voorwerpen. Over aanpassen gesproken: wist je dat de breekbaarheid van je gereedschap hersteld wordt nadat je het een nieuw likje verf hebt gegeven? Handig als je om ijzererts verlegen zit terwijl je vishengel of schep bijna kapot is, en het kost geen duit met de stapel aan aanpassingspakketten die je van Tom Nook krijgt.

Heb jij een tip of strategie om te delen met Animal Crossing-spelers? Zet het in comments hieronder!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Vijf kleine en grote dingen die beter kunnen in Animal Crossing: New Horizons

0

Special Vijf kleine en grote dingen die beter kunnen in Animal Crossing: New Horizons

10-04-2020

0

Paul

Seizoen 2 Aflevering 20 – Nintendo Direct Mini, die niet zo mini was..

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 20 - Nintendo Direct Mini, die niet zo mini was..

07-04-2020

0

Dreon

Reageer als eerste!