Soundtrack Sunday: de epiek van de Rito in Tears of the Kingdom

  • Special

  • 11 jun 23 om 09:00

  • Mitch

  • 3

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. Deze keer: Tears of the Kingdom. Een epische game, en dat hoor je voor het eerst pas écht goed tijdens de Rito Dungeon. Tijd om onze gevleugelde vrienden en hun prachtige instrumenten in het zonnetje te zetten.

LET OP: Dit artikel bevat spoilers voor de Rito Quest in Tears of the Kingdom.

Het was natuurlijk een kwestie van tijd tot we een paar Tears of the Kingdom-nummers in de schijnwerpers zouden zetten. Persoonlijk vind ik alle nieuwe muziek echt heel vet en een paar van de meest memorable composities vond ik voor het eerst bij de Rito. De hele reis naar de Stormwind Ark was fantastisch en zelfs na het uitspelen voor mij nog steeds een van dé hoogtepunten uit de game.

De muziek is hier nog wat ambient, maar wordt langzaam epischer naarmate je hoger komt én meer schakelaars activeert in de Wind Temple. Na het activeren van de vierde schakelaar begint de volledige dungeon theme te spelen en jongens, wat is die vet.

Een prachtige, imposante renditie van Dragon Roost Island, Vah Medoh, Revali’s Theme en vast nog wel meer. Wát een sfeer wordt hier neergezet. De hoofdmelodie  is langzaam en krachtig, maar de snelle piano pingels voegen ook mysterie en urgentie toe. De creepy vocalen die de soundtrack van Tears zo uniek maken, waarschuwen ook hier voor een naderend onheil.

En oh jongens dat onheil, dat kan natuurlijk alleen Colgera zijn! Deze bossfight is werkelijk awesome wanneer je vanaf grote hoogte door zijn zwakke plekken heen duikt en de muziek zijn crescendo bereikt. En wat een briljante throwback naar Wind Waker om de Molgera-muziek hierin te verwerken, om nog maar te zwijgen van het epische koor wat aanzwelt om de hoofdmelodie van Dragon Roost Island eer aan het doen. Ik zat met straight-up kippenvel op de bank.

Ik vermoed dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn dat ik muziek van Tears in het zonnetje ga zetten. Tot de volgende!

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

1

Nieuws Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

21-07-2024

1

Dreon

30XX verschijnt 9 augustus 2023 voor Nintendo Switch

1

Nieuws 30XX verschijnt 9 augustus 2023 voor Nintendo Switch

12-06-2023

3

Erik

Laika: Aged Through Blood aangekondigd voor Nintendo Switch

1

Nieuws Laika: Aged Through Blood aangekondigd voor Nintendo Switch

10-06-2023

1

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Robin

11 jun 23 om 14:46

#10208‍

3315 XP | 490 comments

De Rito muziek was heel goed! Ook het moment wanneer je Rito Village als eerste binnenkomt en een valse Dragon Roost melodie hoort. Persoonlijk was ik ook erg fan van de gehele Zora chain en de muziek daar.

Mitch

11 jun 23 om 21:13

#10210‍

3106 XP | 483 comments

Zora-muziek is idd ook erg cool, de volledige dungeon theme gaf me Xenoblade vibes

Paul

12 jun 23 om 13:06

#10215‍

3839 XP | 666 comments

Jaa, wanneer het nog allemaal ondergesneeuwd is heb je die subtiele versie. Toen ik daar voor het eerst stond kreeg ik het ondanks dat pak sneeuw het toch wel een beetje warm ♥