Soundtrack Sunday: De Pokémon-storm van ‘00

  • Special

  • 23 jul 23 om 08:00

  • Robin

  • 0

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij mogelijk te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. 

Sorry, even een traantje wegpinken. Ik denk dat de nostalgische factor van het volgende nummer me net iets te veel werd. We pakken even een zijweg en gaan één van de Pokémon-films behandelen. 

Een van de nummers die nog steeds in mijn hoofd speelt is Lugia’s Song van Pokémon: The Movie 2000. Ash en zijn vrienden komen op het eiland Sharmout terecht nadat ze in een storm zijn terechtgekomen. Het eiland is druk bezig met het voorbereiden van een festival waarbij een legende wordt nagespeeld. In deze legende zijn er drie legendarische vogels die het evenwicht van de natuur beschermen. Dit evenwicht staat op het punt van falen en chaos zal de wereld overnemen. Alleen de uitverkorene kan de wereld dan nog redden. Wanneer Lugia in de film in een razernij gaat, wordt een storm op zee opgeroepen en zijn de drie legendarische vogels nodig om Lugia te sussen. Uiteindelijk is het Lugia’s Song die het legendarische beest de rust geeft.

Het nummer om een storm te bedaren.

Lugia’s Song is misschien dan ook het begin geweest van mijn waardering voor filmmuziek en in het verlengde gamemuziek. Het was waarschijnlijk ook de reden waarom ik uiteindelijk voor Pokémon Silver ben gegaan: omdat Lugia en dit nummer een enorme indruk achterlieten op mij. De euforische opbouw in het nummer is legendarisch op zichzelf te noemen. 

Wat vinden jullie van Lugia’s Song? Roept het nostalgische herinneringen op? Of vond je het maar niks? Vertel er meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

0

Nieuws Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

21-06-2024

0

Kitty

Pikmin 4 – Zet de bloemetjes buiten

4

Review Pikmin 4 – Zet de bloemetjes buiten

23-07-2023

10

Ness

Vanavond 20:30 – Koopa Café Live Podcast

2

Podcast Vanavond 20:30 - Koopa Café Live Podcast

22-07-2023

2

Dreon

Reageer als eerste!