Soundtrack Sunday: de kracht van Zelda: Breath of the Wild

  • Special

  • 14 mei 23 om 00:00

  • Robin

  • 0

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. Deze keer praten we over The Legend of Zelda: Breath of the Wild soundtrack en waarom deze misschien veel toffer is dan je zou denken.

Het kan ook bijna niet anders dan dat we toch even een Zelda-nummer in de schijnwerpers moeten zetten of misschien wel een gehele soundtrack. The Legend of Zelda Breath of the Wild soundtrack was niet per se bombastische of episch zoals we misschien gewend. In deze game was de soundtrack veel meer op de achtergrond en met uitzondering van wat specifieke momenten (Guardian Theme flashbacks).

Game Score Fanfare verdedigt deze keuzes dan ook. Dit merk je op wanneer je Breath of the Wild rustiger gaat luisteren en realiseert hoe magisch de muziek is. Althans, voor mij.

Game Score Fanfare verdedigt de soundtrack van Breath of the Wild

Zo was de uitleg rondom de ‘Temple of Time’ mindblowing voor mij. De bekende melodie van de Temple of Time komt gebroken terug, net zoals het soort van post-apocalyptische Hyrule dat gebroken is nadat Calamity Ganon het had veroverd. Het is een unieke manier van verhaalvertelling door een soundtrack. De kracht in The Legend of Zelda: Breath of the Wild soundtrack ligt hem dan ook in de subtiliteit en effectiviteit ervan.

Ben jij het eens met Game Score Fanfare? Vind jij de soundtrack van Tears of the Kingdom beter? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Mii Tour aangekondigd voor Mario Kart Tour

1

Nieuws Mii Tour aangekondigd voor Mario Kart Tour

14-05-2023

2

Rik

Maandag 15 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

2

Podcast Maandag 15 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

13-05-2023

3

Robin

Reageer als eerste!