Soundtrack Sunday: De Groove van Rayman

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij mogelijk te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

Voor een keer gaat het niet over Pokémon. Nee, ik heb gekozen voor een gouden oude: Rayman 3: Hoodlum Havoc van de GameCube. Rayman 3 is een van de tofste Rayman-spellen ooit. Deze titel onderscheidt zich van vorige Rayman-titels door het combo-systeem. Met elke aanval krijg je punten, hoe meer aanvallen je in korte tijd achter elkaar maakt, hoe beter de combo score. Als er aanvallen gedaan worden met power-ups worden deze combo’s nog verdubbeld. Hoge punten zorgen niet alleen voor een goede eindscore maar laten ook geheime gebieden verschijnen.

Naast een cool combo-systeem bevat de game toffe soundtracks. De meeste muziek heeft een groovy tintje en dit begint al met deintro song: Matter- Groove Armada. Dit introfilmpje was verwijderd van de HD-versie, maar waarom? Altijd als ik het spel opstartte wilde ik per se het filmpje zien, dus ik skipte hemnooit. Het is groovy, het is catchy, het is episch en het geeft me altijd een soort boost in mijn zelfvertrouwen. Elke keer als ik niet door een level kwam, even stopte en later weer het spel opstartte, was dit gewoon super fijn. Luister goed naar de lyrics en je hoort wat ik bedoel.

Nu je toch een beetje in de groovy sfeer bent, gaan we naar de volgende soundtrack. Ik ga niet diep erop in, maar deze soundtrack kwam voor als een bepaalde vijand verscheen. Hiermee bedoel ik niet een eindbaas, maar een standaard vijand. Naast deze verschijning wordt het liedje gebruikt als Credit Song. Dit deuntje heeft een spookachtig tintje en een goede beat als basis. Dit is ook een van de soundtracks die naar mijn mening het meest identificerend is voor Rayman 3.

Naast catchy groovy muziek is er ook zeker rustgevende muziek. Zo is een van mijn favorieten de soundtrack Curious Globox. Dit muziekje heeft een magisch tintje door het gebruik van hoge tonen en door de harp. De verschillen in hoogte en het standaard ritme maken het ook zeer mysterieus. De fluit in het tussenstuk geeft ook een soort magisch deuntje, terwijl de lage achtergrond het mysterie weer terugbrengt. Er is ook een andere variatie op dit liedje genaamd de Fairy Council. Echter mist deze de fluit tussendoor, waardoor ik hem minder interessant vond.

Ten slotte haal ik je weer uit het relaxmoment met mijn favoriete upbeat song: No Time to Lose! (conveyor belt-versie) Deze is perfect voor een workout of voor een speedrun. Deze soundtrack wordt ook letterlijk gebruikt voor tijdens het snel wegrennen/wegvliegen van de lava. De hoge triangelgeluidjes maken de snelle beat af. Vroeger kreeg ik al zoveel adrenaline van deze song en nu nog steeds. Het zorgde voor enorm veel spanning en terecht! Ik heb vaak het level gefaald, maar werd met wat oefenen steeds beter. Uiteindelijk haalde ik het level en bleef dit nummer vast zitten in mijn hoofd.

De GameCube-versie van Rayman 3  was uniek door de exclusieve minigames. Daarnaast was de titel het laatste 3D spel van de Rayman-serie. Rayman 4 werd in de game zelf geteast maar is nooit uitgebracht. Daarna werden er alleen nog 2D spellen gemaakt en werden de Rabbids toegevoegd. De 3D versie van Rayman keert 30 augustus eindelijk terug in de DLC van Mario + Rabbids: Sparks of Hope.

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

2

Nieuws The Pokémon Company aanwezig op Gamescom deze zomer

20-07-2024

1

Coen

zelda oracle games

2

Proeverij Game Proeverij #5 - Speel mee met Zelda: Oracle of Seasons/Ages!

07-08-2023

3

Mitch

Plankton speelbaar in Nickelodeon All-Star Brawl 2

0

Nieuws Plankton speelbaar in Nickelodeon All-Star Brawl 2

05-08-2023

1

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Mitch

7 aug 23 om 09:37

#11009‍

3106 XP | 483 comments

Madder is een keiharde classic!

lifegiving

9 aug 23 om 11:27

#11050‍

2183 XP | 355 comments

Zekerweten, staat ook nog steeds in mijn spotify-lijst!

Coen

10 aug 23 om 00:11

#11059‍

160 XP | 16 comments

deze had ik even gemist toen ie uitkwam maar supertof artikel!