Soundtrack Sunday: De emotionele achtbaan van Xenoblade 3

  • Special

  • 21 mei 23 om 00:00

  • Robin

  • 2

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst.

Let op: Deze tekst bevat spoilers voor Xenoblade Chronicles 3 – Chapter 5 en beyond

De Xenoblade Chronicles-franchise heeft fantastische muziek: dat is een feit. Eén van de nummers die mij het meeste bijstaat is niet het fantastische Gaur Plains of één van de andere epische battle themes (geen zorgen, die gaan we heus een keer bespreken) maar één van de mooiste nummers in de franchise: Agnus Castle (Day) van Xenoblade Chronicles 3. Na de emotionele achtbaan die het einde van hoofdstuk 5 en begin van hoofdstuk 6 is word je begroet met een prachtige intro van de dag theme van Agnus Castle.

Kippenvel!

Comments op YouTube beschrijven het gevoel met perfectie: “Dit nummer zou onder normale omstandigheden al geweldig zijn, maar dit is het geluid van een miljoen spelers die eindelijk kunnen uitademen en de absolute emotionele achtbaan kunnen verwerken die ze net hebben meegemaakt.” “Het is puur therapeutisch.”

Het is zowaar illegaal dat dit nummer maar op één kleine plek afspeelt, maar wanneer het speelt barst het van de emotie. Dit is één van mijn favoriete momenten in mijn tijd met games.

Mocht je nu meer willen weten over Xenoblade Chronicles 3 lees dan onze review en mocht je dan zin hebben in nog meer Xenoblade dan kan je ook de reviews van Xenoblade Chronicles: Definitive Edition en Xenoblade Chronicles 2 lezen.

Hoe heb jij de soundtrack ervaren? Of heeft dit muziekstuk je misschien toch overgehaald om Xenoblade Chronicles 3 te proberen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Tears of the Kingdom was “af” toen uitstel aangekondigd werd

18

Nieuws Tears of the Kingdom was "af" toen uitstel aangekondigd werd

22-05-2023

7

Erik

Wat speel je dit weekend? [20 mei] 

3

Special Wat speel je dit weekend? [20 mei] 

20-05-2023

6

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

21 mei 23 om 18:44

#9969‍

2891 XP | 531 comments

Prachtig nummer inderdaad. Sowieso is de gehele Xeno-serie soundtrack 11/10!

Garrus

21 mei 23 om 19:36

#9973‍

1576 XP | 287 comments

Ik vond de soundtrack van 3 uiterst teleurstellend, al helemaal vergeleken met 1,2 en zelfs X.

Jammer dat de meeste open wereld games minimalistische soundtracks gebruiken tegenwoordig - Breath of the Wild/Tears of the Kingdom doen precies hetzelfde. Heel erg jammer.. zeker als je dat vergelijkt met Termina Field (Majora's Mask) en Gormott (Xenoblade Chronicles 2) die barsten van de bombastische en memorabele muziek als je door die werelden loopt. Ik krijg dan gewoon zin om te blijven rennen terwijl de muziek speelt haha. Dat gevoel heb ik totaal niet bij XC3 of bij de twee Zelda titles op de Switch..