Nieuwe gamereleases december 2020: topmaand voor strategieliefhebbers

  • Special

  • 1 dec 20 om 09:00

  • Erik

  • 0

Empire of Sin

1 december – Nintendo Switch (€39,99)

Empire of Sin speelt zich af in de jaren ’20, een tijd waarin alcohol geheel verboden was in de Verenigde Staten van Amerika. Het is aan jou als maffiabaas om controle te krijgen over Chicago. Hoe je dit bewerkstelligt? Met alcohol, natuurlijk! Empire of Sin ontvouwt zich als een turn-based strategy game à la X-Com en Mario + Rabbids: Kingdom Battle, waarin jij door slim gebruik te maken van jouw krachten en omgeving, de vijand een kopje kleiner kunt maken. Leuk detail: het spel wordt gemaakt onder leiding van John Romero, de man achter Wolfenstein 3D en Doom.

Immortals Fenyx Rising

3 december – Nintendo Switch (€59,99)

Wat krijg je als je The Legend of Zelda: Breath of the Wild kruist met de Griekse mythologie? Gods & Monsters… euh, Immortals Fenyx Rising! Je kruipt in de huid van Phoenix. Zij heeft een nobele taak: het herstellen van de krachten van alle Goden. Het gevaarlijkste wezen van de Griekse mythologie heeft deze namelijk allemaal gestolen. Immortals belooft een grootse open wereld, gevaarlijke kerkers, doordachte puzzels en natuurlijk een hoop mythologisch gespuis om een kopje kleiner te maken. Hoe meer ik van deze game zie, hoe meer ik er zin in krijg. Onze Kitty heeft ‘m zelfs al mogen spelen!

 

Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light

4 december – Nintendo Switch eShop (€5,99)

Nog meer turn-based strategy-plezier in december! Voor slechts zes eurootjes ben jij straks eigenaar van Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light. Dit is het allereerste deel van Fire Emblem-serie, en introduceert je aan het verhaal achter diens bekendste personage: Marth. Ook in dit origineel werken jij en je tegenstander, al ware het veld een groot schaakbord, om de beurt een zet af in de weg naar de overwinning. Bijzonder: hoewel het verbluffend is hoeveel van de functies van de game in latere delen nog terug te zijn vinden, huist Shadow Dragon de befaamde wapendriehoek nog niet! Wees er snel bij: het spel is tot 31 maart 2021 beschikbaar in de Nintendo eShop.

Puyo Puyo Tetris 2

8 december – Nintendo Switch (€39,99)

Puyo Puyo Tetris combineert al het goede van Puyo Puyo en Tetris. Je kiest een speelstijl (Puyo of Tetris) en gaat in de weer om je blokjes zo te positioneren, dat je ze makkelijk wegspeelt. Doe je dit succesvol? Dan vuur je blokjes van de andere speelstijl op je tegenstander af! Combineer dit met een vrachtlading aan speelmodi en je hebt een uiterst verslavende sleutel naar succes. Ik snap dan ook helemaal dat er een tweede deel komt met een verbeterde online stand, een gloednieuwe modus genaamd Skill Battle én een vers verhalend avontuur voor de enkele speler. Houd Puyo Puyo Tetris 2 zeker in de gaten!

En verder?

De grote Nintendo-titel van deze maand is… Fitness Boxing 2: Rhythm and Exercise (4 december). Het eerste deel kon ons niet zo bekoren, dus ik verwacht dat het vervolg ook geen hoge ogen gaat gooien. Maar wie weet! Strategiefans worden daarnaast op hun wenken bediend in december, want ook pc-klassieker Commandos 2 – HD Remaster komt op de vierde in de virtuele schappen te liggen. Wie van knotsgekke coöp-spelletjes houdt, moet PHOGS in de gaten houden: hier speel je als een hondje met twee hoofden en proberen jij en een vriend(in) samen knotsgekke puzzels op te lossen. Tot slot: Collection of SaGa: Final Fantasy Legend (15 december). Een collectie van drie Game Boy-games voor liefhebbers van klassieke RPG’s.

Welke games kijk jij naar uit deze maand?

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Seizoen 2 Aflevering 36 – Water En Black Friday

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 36 - Water En Black Friday

01-12-2020

0

Dre

Cake Bash – heerlijke partygame met behapbaar concept

0

Review Cake Bash - heerlijke partygame met behapbaar concept

01-12-2020

0

Paul

Reageer als eerste!