N1-UP was op Dutch Comic Con: Winter Edition!

  • Special

  • 21 dec 22 om 08:00

  • Dennis

  • 0

Op 19 en 20 november trokken massa’s cosplayers, comic-fans en gamers naar de Jaarbeurs in Utrecht voor Nederland’s grootste popcultuur-feest: Heroes Dutch Comic Con! Voor N1-UP waren Robin en Dennis zaterdag aanwezig bij deze Winter Edition voor een verslag!

Bij aankomst stond er al een lange rij enthousiastelingen te wachten voor de deuren van de Utrechtse Jaarbeurs. Een beetje medelijden hadden wij wel met de cosplayers, die in hun prachtige kledij kou stonden te lijden. Gelukkig konden wij als pers via een zij-ingangetje naar binnen, en na een warm bakje koffie betraden we de beursvloer.

Daar vielen we meteen met onze neus in de boter, want na wat Jurassic Park- en Star Wars-props te hebben gepasseerd, kwamen we uit in de Gaming Area. Meteen viel op dat Nintendo flink had uitgepakt. Een flinke stand prijkte in het midden van de hal, waar al een hoop mensen lekker aan het gamen waren. Bezoekers konden aan de slag met wat oudere games als Nintendo Switch Sports en Mario Kart 8 Deluxe, maar ook nieuwe titels als Mario + Rabbids Sparks of Hope en natuurlijk Pokémon Scarlet en Violet waren te spelen. In een studio werd er flink geverfd met Splatoon 3.

De Nintendo stand was groot en drukbezocht!

Daar spotten we ook een hoop Nintendo-cosplayers. Een Pokémon Scarlet trainer, Mega Charizard X samen met een super-schattige Pikachu en Big Guy uit Splatoon 3 liepen er rond. Ook hebben we Peach, Mario, Cubone en onze eigen Lucario-Evelyne gezien!

Maar er was meer, want naast dat Pokémon te spelen was bij Nintendo, was er nog een tweede losse stand waar de nieuwe games te spelen waren. Wie op zoek was naar zeldzame Pokémon-kaarten kon terecht bij Pokémonkel, en Pokémon Unite was er ook nog te spelen. Wie de beste eSporters in actie wilde zien kon gaan kijken bij MCon eSports, waar gestreden werd in Super Smash Bros. Ultimate.

Pikachu en Mega Charizard X cosplay

Na nog een aantal andere stands en winkeltjes gecheckt te hebben, vervolgden we onze weg naar de Experience Hall. Hier was voor ieder wat wils te vinden, van bordspellen tot LEGO en van street basketball tot de nieuwste tv-series. Maar juist door al deze verschillende onderwerpen voelde de Experience Hall een beetje overbodig en als vulling. Na een prijzige maar lekkere burger te hebben gescoord, liepen we verder naar de Dealer Hall.

Het werd al flink druk binnen, en dit was duidelijk de populairste plek van Comic Con! En niet voor niets, want de Dealer Hall stond propvol met tal van kraampjes waar alles te vinden was voor de liefhebber. Shirts, figurines, retro games, import-DVD’s, noem het maar op! We schuifelden ons door de massa van fans en cosplayers heen om ons te vergapen aan al het moois wat er te koop was.

Goooodies!

Daarna konden we even op adem komen in de Comics Area. Hier waren strips en comics van over de hele wereld te vinden. Een aantal artiesten waren aanwezig voor tips of handtekeningen. Onze dag op Comic Con eindigden we in de Entertainment Hall. Hier waren de welbekende panels te vinden, waarin helden uit de filmwereld werden ondervraagd door rapper Brainpower. Onder andere Jenna Coleman (Doctor Who én de stem van Melia in Xenoblade Chronicles), Dan Fogler (Fantastic Beasts) en Stephen Amell (Arrow) werden aan de tand gevoeld. Ook kon je (voor toch wel een pittige prijs) een handtekening scoren van een van de aanwezige gasten.

Tussen de panels door werd het podium gebruik voor cosplay-wedstrijden, en het is indrukwekkend om te zien hoeveel aandacht en energie er gestoken wordt in het maken van de kostuums.

Brainpower en Stephen Amell

Heroes Dutch Comic Con laat zien waarom ze het grootste popcultuur-evenement van Nederland zijn. Met veel stands, internationale gasten en een hoop diversiteit is er voor iedereen wel iets te vinden. Het is mooi om te zien dat ook gaming een plekje heeft, en dat Nintendo groots uitpakt op dit soort evenementen. Wel voelen sommige stands een beetje als vulling en vooral reclame, en hebben deze weinig te maken met comics of de popcultuur. Vooral de Experience Hall voelde een tikkeltje overbodig. Ook de prijzen voor eten en merch zijn hoog. Wat wel mooi is om te zien is wat een hechte gemeenschap het publiek is. Je zag veel groepjes ontstaan, mensen die samen op de foto gingen en cosplayers die elkaar opzochten. Op naar Comic Con 2023!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

Sonic Frontiers ontvangt flink wat additionele content in 2023

2

Nieuws Sonic Frontiers ontvangt flink wat additionele content in 2023

21-12-2022

4

Erik

Trailer en releasedatum voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

0

Nieuws Trailer en releasedatum voor The Legend of Heroes: Trails into Reverie

21-12-2022

1

Rik

Reageer als eerste!