N1 Roundtable: Pokémon Shield & Sword

  • Special

  • 28 feb 19 om 12:23

  • Dyon

  • 0

Gisteren werd de achtste generatie aan Pokémon-games aangekondigd via een Pokémon Direct. Met menig Pokémon-fan op de redactie vonden we er allemaal wel iets van. Na de trailer meerdere keren te hebben bekeken en het te hebben laten bezinken vertellen Paul, Neslihan, Erik en Dyon hun ongezouten mening over wat ze nou hebben gezien.

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn zojuist aangekondigd, wat is jouw eerste indruk?

Dyon: Ik was eigenlijk helemaal niet zo enthousiast. Begrijp me niet verkeerd, maar met in het achterhoofd houdende dat de game al minstens twee jaar in ontwikkeling was, deed me vermoeden dat de game echt anders zou ogen dan alle voorgaande delen. Als ik dit echter zo zag, lijkt het heel erg alsof het spel op een HD-engine van Sun/Moon draait. Ook vond ik het erg jammer dat we weer teruggaan naar de random encounters, mijn eerste indruk was allesbehalve enthousiast, maar soms moet je niet op je eerste indruk afgaan.

Paul: Hartstikke vet! De stijl en vormgeving ziet er lekker strak uit en een regelrechte evolutie (no pun intended) van de eerdere delen. De starters zien er een beetje ongeïnspireerd uit maar hopelijk zullen de evoluties dat weer rechttrekken. Al met al krijg ik echt zin in een klassieke Pokémon-game!

Neslihan: Deze game ziet er zo mooi uit! Ik ben nu al verkocht aan de op Engeland geïnspireerde regio en ik ben vooral weg van die prachtige, sfeervolle kleurenpaletten. De nieuwste starters vind ik alle drie wel oké, al wacht ik nu meer af naar hun verdere evoluties. Maar als ik nu zou moeten kiezen, zou ik voor de Sobble gaan: hij is zo knullig en leuk! Qua gameplay zien Pokémon Sword en Pokémon Shield er weer uit als vertrouwde Pokémon-games, dus ik ben vooral benieuwd wat Game Freak dit keer verzonnen heeft om de boel wat op te frissen!

Erik: Het grafische jasje stal ontzettend de show. In korte tijd liet het ongelofelijk veel, tot verbeelding sprekende landschappen zien: een groots woud, een levendige stad en met mineralen beklede grotten… Toch dacht ik stiekem heel even dat we een remake van X&Y zouden krijgen (dat verdraaide wegwijsbordje van Fletchling!), maar in plaats daarvan lijkt juist de stijl van Sword & Shield ontzettend voort te borduren op deze twee spellen. Ook de starters zijn vooralsnog een schot in de roos: wie wordt er nou niet blij van die vrolijke Scorbunny? Smaakt naar (veel) meer, in ieder geval!

Welke informatie ontbrak in de trailer, die je toch wel graag had willen weten?

Paul: Meer Pokémon! Ik had graag een handjevol nieuwe Pokémon gezien naast de starters, want van die drie was ik niet echt onder de indruk. Er is nog genoeg tijd naar de release dus ik ben ervan overtuigd dat ze er een deel van gaan onthullen.

Erik: Mogen we deze wereld nou vanuit de derde persoon ervaren, of blijft Game Freak werken met gefixeerde camera’s? De trailer lijkt het laatste suggereren, maar op het einde draait ‘ie toch even om de hoofdpersoon heen. Ik houd nog steeds stille hoop op een échte 3D-wereld om doorheen te struinen.

Neslihan: Voor een eerste trailer vond ik dit eigenlijk best wel perfect: we hebben een mooi overzicht gekregen van de nieuwe regio Galar en hebben de eerste blik mogen werpen op de drie nieuwe starters. Dus dat betekent dat we in het loop van het jaar weer lekker veel Pokémon-nieuws te horen zullen krijgen!

Dyon: Ik had toch wel meer nieuwe informatie willen hebben. Het betreft een eerste core-Pokémon game op een HD-console en je zou er dus vanuit mogen gaan dat het spel zich gaat verschillen ten opzichte van zijn voorgangers. Alles wat ik in de trailer echter zag, was iets wat ik ook al in voorgaande Pokémon-titels heb mogen aanschouwen, er zat tot op heden niks vernieuwends in, op een mogelijke teaser na op het einde van de eerste trailer. Echter, wat niet is, kan nog komen.

Wat voor toevoegingen hoop je dat het spel nog gaat krijgen?

Erik: Ik hoop vooral op een heel levendige en dynamische wereld. Een reis van stadje A naar B hoeft van mij niet meer een statische looptocht te zijn, maar mag wel opgesmukt worden met leuke minigames, gekke sidequests en andere toffigheden. Laat Galar een wereld worden die echt uitnodigt om verkend te worden! Daarnaast steevast op mijn Pokémon-verlanglijstje: de stille hoop dat Battle Frontier ooit nog eens terugkeert.

Paul: Multi-battles! Het klinkt misschien een beetje onrealistisch en zal technisch een hoop werk zijn maar ik zou het echt ontzettend gaaf vinden als we met vier, zes of zelfs acht spelers tegelijk kunnen vechten of coöperatief uitdagingen kunnen voltooien.

Neslihan: Ghost Type Eeveelution!!

Dyon: Voorafgaand aan de Pokémon Direct was een van mijn wensen dat er een Pokémon toernooi zoals ook in de anime te zien is in het spel wordt geïmplementeerd en daar hoop ik nog steeds op. Aan het einde van de trailer werd hier ook naar gehint, wanneer een speler door een tunnel een stadion inloopt. Zal de Elite Four worden vervangen door de Pokémon League? I hope so!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Toejam & Earl: Back in the Groove

0

Review Toejam & Earl: Back in the Groove

01-03-2019

0

Redactie

SteamWorld Quest

0

Preview SteamWorld Quest

27-02-2019

0

Daan

Reageer als eerste!