Kirby Planet Robobot is 7 jaar oud!

Kirby Planet Robobot is een spel waar ik altijd een grote fan van ben geweest. Ik heb het vroeger erg veel gespeeld, maar ben nooit eens goed stil blijven staan bij wat het nou zo speciaal maakte. Nu ben ik, net als het spel, in de tussentijd 7 jaar ouder (en hopelijk ook wijzer) geworden. Daarom leek het me een goed idee om voor Kirby Planet Robobots 7de verjaardag een terugblik te werpen op wat deze game zo speciaal maakt.

Stop de mechanische revolutie

Het hele ding waar Kirby Planet Robobot om draait, is de setting en het verhaal. In Kirby Planet Robobot wordt Planet Popstar bedreigd door een buitenaards bedrijf dat bekendstaat als de Haltmann Works Company. Het bedrijf wil de planeet mechaniseren zodat ze natuurlijke hulpbronnen kunnen plunderen. Kirby Planet Robobot was het eerste Kirby-spel dat mij echt meenam in het verhaal. Het verkent thema’s als industrialisatie en milieubehoud, die tot op de dag van vandaag nog steeds actueel zijn.

In Kirby Planet Robobot is Planet Popstar volledig gemechaniseerd.

Het mooie aan Kirby Planet Robobot’s verhaal en setting is dat je echt kan zien dat de planeet stukje voor stukje gemoderniseerd wordt. Je komt gemechaniseerde vijanden, omgevingen en puzzels tegen die creatief gebruikmaken van het thema. De landschappen zien er allemaal erg modern uit, maar eens in de zoveel tijd zie je toch nog een stukje natuur voorbijkomen.

Robotpak aan, en gaan!

Kirby Planet Robobot introduceerde ook een nieuwe gameplay-mechanic: de reusachtige robotpakken. Wanneer Kirby een robotpak bemachtigt, transformeert hij van een schattige roze bol in een mechanische krachtpatser. De robotpakken geven Kirby niet alleen extra kracht, maar ook speciale vaardigheden en aanvallen die nodig zijn om levels te voltooien. Wat ik vooral het mooie aan deze robotpakken vind, is dat er verschillende varianten zijn. Kirby kan met het pak de krachten van vijanden scannen, waardoor deze aan het pak zelf worden toegevoegd.

Met een robotpak wordt Kirby een mechanische krachtpatser!

3D- en muzikale pret

Kirby Planet Robobot maakt erg goed gebruik van de 3D-mogelijkheden van de Nintendo 3DS. Het was een van de weinige spellen waarbij ik juist de 3D-modus had aanstaan. De levendige en kleurrijke beelden knallen eruit. Daarnaast is er ook letterlijke diepte aan het spel toegevoegd. Op sommige plaatsen in het spel kan Kirby zich verplaatsen tussen de voorgrond en de achtergrond van een level. Dit zorgde voor wat meer ‘diepgang’ tijdens het spelen. Daarnaast heeft het een pakkende en energieke soundtrack die de gameplay perfect aanvult. De muziek varieert in verschillende levels en zorgt voor een passende sfeer voor elk level.

Extra’s genoeg

Een van de andere dingen waar ik erg veel tijd aan heb besteed, zijn de extra gamemodi die Kirby Planet Robobot biedt. Ik heb vooral erg veel tijd gestoken in Meta Knightmare Returns. Het was een heel andere ervaring om verschillende levels uit het spel met Meta Knight te spelen. Meta Knight kan wellicht geen krachten van vijanden overnemen, maar om daarvoor te compenseren heeft hij verschillende vaardigheden die hij met zijn zwaard kan uitvoeren. Naast Meta Knightmare Returns is er ook nog het speltype “Teams Kirby Clash”, waarin je met meerdere spelers samen tegen de machtige eindbazen van het spel vecht.

Ook Meta Knight maakt zijn terugkeer in Kirby Planet Robobot.

Conclusie

Nu ik weer eens een terugblik heb geworpen op Kirby Planet Robobot, ben ik erachter gekomen dat de waarde van het spel niet op één bepaald aspect aankomt. De combinatie van het uitgebreide verhaal, de mooie setting, de nieuwe gameplay-mechanics, prachtige visuals, energieke soundtracks en grote extra gamemodi zorgen ervoor dat Kirby Planet Robobot een spel is dat ik niet makkelijk vergeet. Stel, je hebt je Nintendo 3DS en het spel nog ergens liggen, is het het zeker waard om Planet Robobot nog eens een bezoekje te geven.

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Atlus onthult Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica te vroeg

2

Nieuws Atlus onthult Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica te vroeg

10-06-2023

4

Erik

Mario Strikers: de free-to-play-game die 60 euro kostte

11

Column Mario Strikers: de free-to-play-game die 60 euro kostte

10-06-2023

5

Mitch

Discussieer met ons mee! 5

Garrus

10 jun 23 om 14:36

#10187‍

1576 XP | 287 comments

Nog steeds mijn minst favoriete Kirby game.. Dat hele robot gimmick was afschuwelijk en gewoon niet leuk - blij dat alle Kirby gimmicks maar één keer voorkomen haha. Star Allies was een stuk leuker imo.

 

Thijmen

10 jun 23 om 15:21

#10190‍

405 XP | 45 comments

Ik denk dat ik zelf Planet Robobot boven Star Allies zou plaatsen. Dat vrienden maken in Star Allies is wel een leuk concept, maar ik gebruikte het bijna alleen maar als je het nodig had om een level te voltooien. 

Apenknul

10 jun 23 om 18:57

#10193‍

3860 XP | 726 comments

Ik heb Robobot niet gespeeld, maar moet wel zeggen dat tegenwoordige Kirby games wel een gimmick hebben. Zo heeft Adventure Wii en de remake dat bepaalde copy abilities een ultra variant hebben, omdat de levels te voltooien, en Triple Deluxe heeft weer hypernova om datzelfde te doen. Star Allies had weer dat hele vrienden gebeuren, wat ook een gimmick was, met hetzelfde effect. De laatste mainline Kirby game heeft 3D gameplay, maar hoewel ik deed game nog niet heb uitgespeeld, beïnvloed dat het level completion niet. Dus dat was voor mij wel een stap vooruit. Desalniettemin vond ik iedere moderne Kirby wel leuke dingen hebben, met bepaalde Copy Abilities zoals Water, of de terugkeer van Yoyo in Star Allies.

Mitch

10 jun 23 om 21:05

#10200‍

3106 XP | 483 comments

Robobot is sowieso een van de beste Kirby's!

ZenigameDirect

11 jun 23 om 12:46

#10204‍

174 XP | 29 comments

Planet Robobot is anno 2023 nog steeds een van de beste Kirby avonturen ooit gemaakt. Leuk om jouw ervaringen te lezen, Thijmen!

Ik weet zelf nog steeds niet of ik deze, Triple Deluxe of Vergeten Wereld leuker vind!