Gefeliciteerd, Resetti!

  • Special

  • 6 apr 21 om 08:00

  • Kitty

  • 0

Resetti is vandaag jarig! Onze favoriete mol in de wereld van Animal Crossing moedigde jaren spelers aan om braaf hun spel op te slaan. En met ‘aanmoedigen’ bedoel ik bedreigen. Hoewel onze onderaardse coach meestal nog wel relatief vriendelijk kennismaakte, werd hij met de keer dat hij naar je toe moest komen kwader. Helaas is hij dankzij de autosave-functie gedwongen om ander werk te zoeken. In Animal Crossing: New Horizons is hij de baas van Nook Inc’s Rescue Service. Zijn woede is nog niet helemaal verdwenen: als je de Rescue Service belt en vervolgens geen Nook Miles hebt om te betalen, dan moet hij zijn woede bedwingen. Dat valt allemaal in het niet bij de beruchte toespraken die hij in de vroegere games gaf.

In 2002 verscheen de eerste Animal Crossing-game in Europa op de Nintendo GameCube, maar in Japan is hij er al sinds 2001. Als je je console uitzette zonder het spel eerst op te slaan, wachtte Resetti je voor je volgende speelsessie op voor je huis. Je kreeg een speech over het belang van je spel opslaan, waarna je werd gedwongen om bepaalde zinnen te herhalen: ‘I’m sorry’ (het spijt me) of zelfs ‘I like you’ (ik vind je leuk). Als je het verkeerde antwoord geeft werd hij nóg kwader. Soms deed hij zelfs alsof hij je volledige game ging resetten, waardoor je een kleine hartverzakking kreeg totdat hij zei dat het maar een grapje was. Als Resetti je vijf keer had uitgescholden, dan kwam ineens zijn veel aardigere oudere broer langs: Don Resetti (een woordspeling don’t reset). Hij legde je alles eens vriendelijker uit. Dat doet hij echter maar één keer; daarna komt Mr. Resetti gewoon weer terug alsof hij nooit weg was.

In Animal Crossing: Wild World op de Nintendo DS waren zijn woedeproblemen nog niet helemaal opgelost, al komt hij wel een stapje dichterbij zijn innerlijke vrede. Naast de speeches die hij je gaf als je per ongeluk of expres niet savede, bezocht hij soms op zondagen The Roost om een rustig kopje koffie te drinken. Maar wees nou eerlijk, wie werd er niet meteen helemaal zen als hij het museumcafé betrad?

In New Leaf op de Nintendo 3DS had al dat koffie drinken hem blijkbaar toch wel goed gedaan, want hij was relatief vriendelijk geworden. Jammer eigenlijk. Na zijn eerste verschijning komt hij niet meer terug totdat je er zelf voor kiest om voor 360.000 bells een Resetti Surveillance Center te bouwen. Anders is het gewoon Isabelle die je er vriendelijk aan herinnert om je spel op te slaan voor je afsluit.

Had je het centrum wél gebouwd, dan kwam Resetti je vragen waarom je je spel niet had opgeslagen. Vervolgens zijn er twee opties met een vriendelijke reactie te krijgen. ‘Ik weet het niet meer’ en ‘mijn batterijen waren leeg’. Dan kreeg je gewoon een net antwoord! Sterker nog, soms kon je zelfs bij zijn basis naar binnen sluipen en dan gaf hij je zomaar een zilveren schop! Overigens komt hij in deze game ook weer regelmatig ontspannen in The Roost (missen jullie Brewster ook zo?). En zijn lieve broer Don komt dan ook nog eens langs! Gelukkig was er ook nog een antwoordoptie waarmee je als vanouds een berg mooie woede over je heen krijgt: ‘ik wilde resetten’.

Hopelijk zien we The Roost én Resetti ooit nog eens terug in Animal Crossing. Maar voor nu gefeliciteerd, Resetti! We zullen vandaag de hele dag braaf onze spelletjes opslaan.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. – Poké-muziek

0

Special Soundtrack Sunday: 25 jaar Super Smash Bros. - Poké-muziek

25-02-2024

0

Robin

STORY OF SEASONS: Pioneers of Olive Town brengt patch met bugfixes uit

0

Nieuws STORY OF SEASONS: Pioneers of Olive Town brengt patch met bugfixes uit

06-04-2021

0

Kitty

Seizoen 2 Aflevering 43 – Mario is verdwenen en Dreon jaagt op monsters

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 43 - Mario is verdwenen en Dreon jaagt op monsters

06-04-2021

0

Dre

Reageer als eerste!