Een stap in de goede richting

Vandaag was een rare dag, maar naar mijn mening was hij ook enorm lekker. Nintendo is vandaag namelijk zo dapper geweest om hun grootste titel van dit jaar zomaar enkele maanden te verschuiven, alsof het niets is. Nog geen minuut na dit bericht lag 95% van de hele Nintendo community over heel de wereld te janken van verdriet, maar of dit terecht was, vraag ik me nog steeds af. Volgens mij doet Nintendo hier namelijk goed aan, om The Legend of Zelda: Twilight Princess pas ergens in 2006 uit te brengen.

Natuurlijk heeft het uitstellen van Twilight Princess zijn negatieve gevolgen. Allereerst zal het bedrijf dit najaar enorm veel geld mislopen, maar de wat minder gehypte titels van Nintendo zullen naar verwachting wel wat beter gaan verkopen (Fire Emblem op de ‘Cube bijvoorbeeld zal vanaf vandaag 100% zeker meteen de eerste dag in m’n kubus zitten). Een ander nadeel van het cancellen van de novemberrelease is de verkoop van de 360. Op dit moment staat er werkelijk niets in de weg, om de 360 launch succesvol te maken. En ja, als iedereen in 2006 op zijn/haar 360 heeft gespeeld zullen er maar barweinig mainstream gamers zijn die Twilight Princess diggen, het spel kan immers qua graphics niet op tegen titels als Gears of War, een shooter die nu al naar mijn mening té overhypt is.

Echter, het verschuiven van de releasedatum is niet zonder nadenken gedaan. Volgens Nintendo zal het ontwikkelingsteam van Zelda Twilight Princess namelijk meer tijd hebben om TP nóg perfecter te maken. Meer dungeons, mooiere beelden enzovoorts, enzovoorts. Kijk, en met die zin maakte Nintendo toch wel het een en ander duidelijk voor mij. Het voelt als Nintendo weer zichzelf is geworden, en met titels van het niveau Ocarina of Time wil komen. Sinds 2000 ongeveer is Nintendo in een diep dal geraakt, naar mijn mening. Ik bedoel, de GameCube is leuk, de games die er voor verschijnen waren vermakelijk, maar titels die geniaal moesten zijn waren het allemaal nét niet. Zo is The Legend of Zelda: The Wind Waker niet zo goed als zijn voorgangers op de N64, vanwege het einde van het spel dat kut is, omdat het team achter het spel te weinig tijd kreeg van het Nintendo hoofdkantoor.

En als je dacht dat The Wind Waker het enige spel was dat te weinig tijd heeft gekregen, heb je het flink mis. Mario Kart: Double Dash!! had beter kunnen zijn, Super Mario Sunshine viel tegen, en zelfs in Metroid Prime bleek achteraf dat er redelijk veel geschrapt was – remember je die Kraid render die maanden na de release van Metroid Prime op het Internet verscheen? – omdat Retro Studios van Big N te weinig tijd kreeg. De multiplayer die we in Metroid Prime 2: Echoes zagen had overigens online moeten gaan, maar opnieuw bleken al die geniale mensen bij Retro in tijdnood te zitten, en Nintendo wou er geen extra tijd aan besteden.


Misschien snap je na het lezen van de vorige alinea(‘s) waarom ik dus blij ben met de beslissing die Nintendo vandaag heeft genomen. Mijn Nintendo dat ik me herinner uit die goede oude Nintendo 64 tijd lijkt langzaam aan weer terug te keren. Je merkt het niet alleen vandaag, maar bij steeds meer dingen is Nintendo weer de ‘oude’. Mario 128 uitbrengen op de Revolution is verstandig, naar mijn idee. Want stel dat 128 toch binnen enkele maanden zou uitkomen, dan zou het spel slechter zijn geworden dan Mario 64 op de DS. Je kunt je afvragen waarom, maar het is voor Nintendo duidelijk dat Mario 128 geen Super Mario Sunshine 2 moet worden. Daarom is een jaar extra optellen bij de ontwikkelingsfase geen slecht idee, toch?

Niet alleen met haar games, maar ook bij het presenteren van nieuwe aparaten doet Nintendo het veel beter dan eerst. Bij de aankondiging van de Nintendo DS klonk die innovatie heerlijk, zelfs zo goed, dat het voor de meeste van ons allemaal wat té was. Waarom denk je dat Nintendo zolang met de uiteindelijke versie van de Revolution wacht? Nintendo snapt dat ze met de Revolution ook echt een revolutie moeten creëren. Snel een kasje showen dat half af is moet niet opnieuw gebeuren; de GameCube is namelijk niet zo vernieuwend toch? “Oké, maar toch liet Nintendo wel een leeg doosje op de E3 zien.” Ja, daar moet ik je dan helaas gelijk in geven, maar het feit dat de controller van de Revolution nog niet getoond is, zegt genoeg over het hedendaagse karakter van het bedrijf.

200635ve

Nintendo is naar mijn idee langzaam aan weer helemaal zichzelf aan het worden. Vergeet november 2005, en denk alvast aan het geweldige 2006 dat je zal hebben. Je kunt Zelda: Twilight Princess het beste zien als Late Registration, het nieuwste album van Kanye West. Steeds opnieuw uitstellen die shit, maar uiteindelijk heb je wel een meesterwerk in je handen.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Een stap in de goede richting

0

Special Een stap in de goede richting

25-08-2005

0

Redactie

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Reageer als eerste!