Een onvergetelijk Halloween met déze vier games

Vandaag vieren we Halloween! Hoewel het duistere feest bij ons (nog) niet écht voet aan de grond weet te krijgen, hebben we dit jaar voldoende reden om mee te genieten. Fans van Pokémon GO en Fire Emblem: Heroes kunnen voor enkele bonussen gaan, maar tegelijk verschijnt er een flink pak toffe Halloween-titels in de Nintendo Switch eShop. Terwijl de dagen donker worden, hoef jij je dus absoluut niet te vervelen met een Nintendo Switch aan je zijde. Lees gauw mee!

Creeping Terror
Als de titel dat nog niet deed, geeft de releasedatum van deze game wel genoeg prijs: 31 oktober. Een groep Japanse tieners bevindt zich plots in een wel erg spannend avontuur. Als een van deze tieners loop je in een duistere omgeving, enkel geholpen door het licht van je zaklamp. Vijanden schuilen achter elke hoek en springen vaak uit het niets in beeld. Op zoek naar een uitweg uit de duistere omgeving, verzamel je je vrienden bij elkaar in de hoop licht aan het einde van de tunnel te zien. En dan achtervolgt, behalve de verschillende vijanden, ook die opzwepende horrormuziek je nog gedurende je ontsnappingspoging! Brr…

The Count Lucanor
Slechts weinig games weten je op zo’n subtiele manier schrik aan te jagen als The Count Lucanor. Hoewel de game zeer rustig en onschuldig begint, eindig je voor je het weet in een angstaanjagend avontuur. Het slot van graaf Lucanor bevat namelijk de ene verrassing na de andere. Voor je het weet loop je een ontlichaamde schapenherder tegen het lijf, kruipt er een kind op je af met de vraag of je zijn moeder wil vermoorden, of slurpen een stel maffe figuren je ziel op. Nee, in het slot van Lucanor weet je niet wat er achter de volgende hoek schuilt, zéker niet omdat je bij een volgende passage weer een geheel andere situatie aantreft…

The Mummy Demastered
Soms sta je machteloos oog-in-oog met het kwaad en bekruipt een heel rationele angst je. Soms heb je echter een flink geweer in je handen, en hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn. The Mummy Demastered valt in deze laatste categorie, en laat juist je hordes vijanden aan gort schieten. Dit betekent echter niet dat je veilig bent, want talloze enge monsters en vijanden vullen je beeldscherm terwijl je richting het einde davert. Altijd al eens de goede oude Castlevania-dagen willen herbeleven? The Mummy Demastered brengt deze wens wellicht wel in vervulling!

Don’t Knock Twice
Misschien hoef je van Don’t Knock Twice niet al te veel kwaliteit te verwachten, maar het spel slaagt er wél in om flink wat tinten zwart op je beeldscherm te toveren tijdens Halloween. Met een kaars in je hand speel je als Jess, terwijl je de legendarische demonische heks Baba Yaga probeert op te roepen. Als dat fout gaat, ga je op avontuur in de behekste villa om dochter Chloe te redden. Oké, misschien slaagt het spel er niet in om je daadwerkelijk op de kast te jagen, maar met wat spookmuziek erbij en een lopende horrortape op de achtergrond, kun je er het beste van maken.

Fijne Halloween!
Deze games verschenen allemaal in de tweede helft van oktober! De verschillende Nintendo Switch-ontwikkelaars hebben dus hun beste beentje voor gezet, om iedereen een fijn Halloweenfeest te bezorgen. Zoals in de inleiding al voorbij kwam, houden ook Fire Emblem: Heroes en Pokémon GO nog speciale spookachtige acties. Hoe vul jij je Halloween-momenten in dit jaar? Pak je er een gloednieuwe horrortitel bij, of kies je voor een oud vertrouwd staaltje angst uit het verleden, zoals Resident Evil: Revelations, Project Zero: Maiden of Black Water of Until Dawn? Laat je horen in de reactiesectie!

N1ntendo wenst iedereen een fijne Halloween!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Violett

0

Review Violett

01-11-2017

0

Redactie

Kimishima over heden, verleden, en toekomst: oktober 2017

0

Special Kimishima over heden, verleden, en toekomst: oktober 2017

31-10-2017

1

Redactie

Reageer als eerste!