Diablo III - Eternal Edition Q&A

  • Special

  • 5 sep 18 om 10:14

  • Icelos

  • 0

Tijdens de afgelopen Gamescom kwam één van mijn gamedromen uit: ik mocht een Q&A houden met twee Blizzard-medewerkers. Senior producer Pete Stillwell en associate producer Matt Cederquist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en ondertussen Diablo III te tonen in al zijn pracht en praal. Blizzard is een grootmacht in de gameindustrie en dat ze nu voor de Nintendo Switch ontwikkelen is een wens die in vervulling komt. Spellen als Overwatch, World of Warcraft, Starcraft, Heartstone en Diablo zijn stuk voor stuk pareltjes die de Nintendo Switch line-up zouden versterken. Blizzard komt nu met Diablo III voor de Nintendo Switch.

Ik kwam net van Nintendo af en moest met gehaaste tred mijn afspraak bij Blizzard zien te halen. Dit was één van mijn hoogtepunten voor de Gamescom, de legendarische uitgeverij Blizzard vragen kunnen stellen en ze nota bene nog beantwoord krijgen ook. Ietwat laat voeg ik me bij de vijftien andere journalisten en samen aanschouwen wij Diablo III, vlekkeloos draaiend op de Nintendo Switch. Pete Stillwell begon over de kracht van de Nintendo Switch en hoe fijn het was om samen te werken met The Big N. Het team had vrijwel geen problemen tijdens het ontwikkelen en Nintendo was altijd bereid om vragen te beantwoorden en mee te denken. Diablo III draait dan ook op 60 frames per seconde en heeft een resolutie van 900p, zowel op de handheld als op het televisiescherm.

Vervolgens werd er gesproken over de exclusieve aspecten in de Nintendo Switch-versie. Zo is er een Ganondorf-skin, een Triforce portret frame en een Cucco compagnon beschikbaar. Pete Stillwell sprak overigens ook over Bowser en andere iconische ‘bad guys’ uit het Nintendo-universum. Echter besloten ze uiteindelijk met Nintendo dat één crossover het beste was. Tevens spraken de mannen over alle voorgaande downloadbare content – Reaper of Souls en Rise of the Necromancer – en hoe de Nintendo Switch-versie dezelfde seizoenen krijgt als alle andere versies. Als laatste liet Blizzard weten dat iedere controller op de Nintendo Switch ondersteunt wordt, één Joy-Con, twee Joy-Cons en ook de Nintendo Switch Pro Controller.

Diablo III – Eternal Collection is daarbij voor het eerst volledig offline te spelen. Alle andere Diablo III-versies waren volgens Pete Stillwell gebaseerd op een continue verbinding met het internet. Je kunt hierdoor ook terwijl je onderweg bent je personage levelen en zodra je thuis bent zal alles gesynchroniseerd worden met je online gegevens.

Na het horen van deze berg aan informatie waren er verrassend weinig vragen over. Voor mij was het belangrijk om erachter te komen of de Nintendo Switch-versie personages kon downloaden van andere consoles; dit is helaas niet mogelijk. Gelukkig hoef je in de Nintendo Switch-versie niet eerst de campaign uit te spelen, maar kun je gelijk de verschillende modi spelen. Daarbij zullen vanaf het begin alle moeilijkheidsgraden beschikbaar zijn, iets wat normaliter enorm veel tijd kost om te realiseren. Blizzard heeft goed nagedacht over hoe sommige spelers het spel wellicht voor een tweede keer willen kopen en ze hebben geprobeerd het zo vriendelijk mogelijk te maken voor deze groep, wat ontzettend fijn is.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

2

Rik

SNK Heroines: Tag Team Frenzy

0

Review SNK Heroines: Tag Team Frenzy

06-09-2018

0

Daan

Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu!

0

Preview Pokémon: Let's Go, Eevee & Pikachu!

05-09-2018

0

Dyon

Reageer als eerste!