Deze maand in De Voorraadkast: The Legend of Zelda: A Link to the Past

  • Special

  • 5 dec 22 om 06:30

  • Willem

  • 8

Het was nog even heel erg spannend op de laatste stemdag. Moesten we toch een muntje opgooien om te bepalen welke game De Voorraadkast-titel zou worden van december? Helaas heeft Super Mario World het moeten afzien tegen de onbetwiste winnaar. Deze maand stemden de meesten van jullie om The Legend of Zelda: A Link to the Past met ons door te spelen. Een prachtige keus voor tijdens de donkere maanden en we kijken dan ook erg uit naar jullie reacties!

In De Voorraadkast spelen redactieleden én lezers door één game binnen een maand. Daar beginnen we mee vanaf vandaag. Na twee weken maken we een gedeelde update voor De Voorraadkast om mensen te motiveren om te blijven spelen of de game alsnog op te pakken voordat we hem eind december gezamenlijk afsluiten.

The Legend of Zelda: A Link to the Past was misschien wel dé game die de Super Nintendo definieerde. Niet alleen voelde het als een waardige voortzetting van de originele NES-klassieker, met talloze nieuwe voorwerpen, kerkers en een compleet unieke wereld om te verkennen is de game één van de meest gerenommeerde spellen aller tijden en volgens velen nog altijd de beste game in deze legendarische franchise.

In de game speel je als Link die op een stormachtige avond door de prinses Zelda wordt gesmeekt om hulp. Nadat zijn oom overlijdt in de kerkers van Hyrule castle in een poging om Zelda te redden is het aan Link om Hyrule te redden van de duistere tovenaar Agahnim, die zeven jonkvrouwen heeft ontvoerd om de triforce te bemachtigen. Een machtig relikwie dat de wens kan vervullen van ieder die hem aanraakt.

A Link to the Past introduceerde veel van wat nu geaccepteerd is als de algemene geschiedenis van Hyrule en de wereld van Zelda. Van de rol van goden die de Triforce creëerden tot aan locaties die nog altijd terug te vinden zijn in moderne Zelda-games zoals Kakariko Village en Hyrule Castle. Met name de kerkers zijn een hoogtepunt, die puzzel-elementen combineren met gevechten tegen grote bazen. In iedere kerker vind je ook nieuwe voorwerpen die je helpen om de wereld van Hyrule beter te doorkruizen. Kortom, aan variatie geen gebrek in dit epische avontuur!

Je kan The Legend of Zelda: A Link to the Past spelen op een tal van systemen. Hoe je de game wilt spelen is helemaal aan jou. Pak je je oude Super Nintendo er weer bij? Speel je de game op de Game Boy Advance? Of ga je voor een moderne oplossing zoals de Wii U of New Nintendo 3DS Virtual Console of SNES Online als onderdeel van Nintendo Switch Online? De game is uiteraard ook te spelen op de Super Nintendo Classic Mini die verscheen in 2017. Volgens de website How Long To Beat duurt het zo’n 15 à 17 uur om de game volledig uit te spelen.

Loop je toch vast tijdens het spelen? Of zoek je iemand op Heart Piece locaties mee uit te wisselen? Of wil je gewoon lekker je ervaringen met de game delen met de redactie én andere spelers? Word dan lid van de Koopa Café Discord! Ons speciale kanaal voor de Game van de Maand is helemaal ingericht zodat je lekker kan kletsen met anderen over deze game van de maand. Ook kan je suggesties indienen voor toekomstige Voorraadkast-games én nemen we graag je ervaring mee in onze tussentijdse update en conclusie van deze game.

De Voorraadkast van december wordt gesloten op maandag 2 januari. De poll voor de games waar je op kan stemmen voor in januari zetten we live tussen 27 december en 1 januari. De volgende voorraadkast-game wordt onthuld op dinsdag 3 januari. Een goede start van 2023 als je het mij vraagt.

 

Doe jij mee? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Earthbound-bedenker: “Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij”

0

Nieuws Earthbound-bedenker: "Praat met Nintendo over lokalisatie Mother 3, niet met mij"

23-02-2024

1

Dennis

Fire Emblem Heroes viert start Book VII met Summoning Event

0

Nieuws Fire Emblem Heroes viert start Book VII met Summoning Event

05-12-2022

2

Erik

Nintendo deelt sneak-peak van Mario Kart 8’s Rainbow Road (MK7)

5

Nieuws Nintendo deelt sneak-peak van Mario Kart 8's Rainbow Road (MK7)

04-12-2022

4

Rik

Discussieer met ons mee! 8

Robin

5 dec 22 om 08:56

#7781‍

3129 XP | 463 comments

Heel tof. Deze stond al een tijdje op mijn lijst.

Dre

5 dec 22 om 10:29

#7784‍

2652 XP | 216 comments

Zin in!

Ribbelchips

5 dec 22 om 11:02

#7785‍

918 XP | 177 comments

Oh man, deze game.. 

Toen ik hem voor het eerst speelde noemde iedereen hem nog 'Zelda 3'. Want zo werd ie in Club Nintendo destijds aangekondigd. Ik had zelf geen geld om hem te kopen (ik was 13 ofzo) dus had hem voor de kerstvakantie gereserveerd bij de videotheek. Dat werd dus de meest memorabele kerstvakantie uit mijn leven.. Als ik de game herspeel (10 keer gedaan oid)  is dat ook altijd rond kerst. Supertof dus dat jullie deze voorraadkast ook in december doen

Garrus

5 dec 22 om 13:29

#7786‍

1576 XP | 287 comments

Ik moet deze nog spelen.. Wel ben ik onlangs met ''A Link Between Worlds'' gestart. Geen idee of dat een sequel is van A Link to the Past, maar ik heb er veel lol in iig!

Rik

5 dec 22 om 19:16

#7799‍

4580 XP | 656 comments

Een heel intelligente vraag, Garrus! (ondergetekende stelde hem namelijk ook in de interne redactie-chat ) Het blijken idd sequels van elkaar te zijn. De verhalen zijn dus anders, maar de wereld zou je in beide delen moeten herkennen.

Jeroen

5 dec 22 om 14:24

#7790‍

995 XP | 150 comments

Ja, ik doe ook mee! Ik heb deze nooit eerder uitgespeeld 😅

Jerone

5 dec 22 om 18:36

#7798‍

458 XP | 63 comments

Nog nooit uitgespeeld. Ik ga mijn best doen deze maand

Zool

7 dec 22 om 15:30

#7817‍

1822 XP | 342 comments

Weer gestart.. wat... eeen... game!! <3