Hoofdafbeelding bij Detective Pikachu 2 voor Nintendo Switch: hoe staat het ervoor

Detective Pikachu 2 voor Nintendo Switch: hoe staat het ervoor?

  • Special

  • 23 mrt 23 om 07:00

  • Erik

  • 2

The Pokémon Company kondigde in 2019 Detective Pikachu 2 aan voor de Nintendo Switch. Vier jaar later is de titel nog steeds niet verschenen. In dit artikel vind je de releasedatum, hoe het met de ontwikkeling staat en wat je van de game kunt verwachten.

Let op: dit artikel gaat over het videospel. Een vervolg op de film lijkt ook in ontwikkeling te zijn.

Wat is de releasedatum van Detective Pikachu 2 op Switch?

Kort gezegd: er is op dit moment nog geen officiële releasedatum. De kans is echter aanwezig dat we er niet lang meer op hoeven wachten.

In september 2022 dook een functieomschrijving op van een van de ontwikkelaars, Jonathan Murphy. Hij meldde hierin dat dat de ontwikkeling van Detective Pikachu 2 op de Switch “bijna voltooid” is. Een release in 2023 is reëel.

Ook diverse retailers, waaronder Game Mania, hebben een placeholderdatum van 2023.

Wanneer komen we meer te weten?

Dat is gissen. Rond de E3-periode (juni 2023) zou best kunnen.

Creatures en The Pokémon Company hebben sinds 2019 geen enkele trailer of info over de game gedropt. Het enige nieuws kwam uit vacaturepagina en een functieomschrijving van een aantal ontwikkelaars.

Als de game getoond wordt, is dit waarschijnlijk tijdens een Nintendo Direct of een Pokémon Presents. De game schitterde van afwezigheid tijdens de eerste Pokémon Presents van 2023, maar rond de E3-periode streamt The Pokémon Company er doorgaans nog één.

Detective Pikachu houdt wel van een bakje koffie. (screenshot: Detective Pikachu op Nintendo 3DS)

Wat is er al bekend over Detective Pikachu 2?

Er is nog bijna niets bekend over het spel. De naam ‘Detective Pikachu 2’ is dan ook een placeholder. Op dit moment weten we het volgende:

  • Detective Pikachu 2 komt naar de Nintendo Switch
  • Het volgt niet het verhaal van de film Detective Pikachu
  • Het borduurt voort op de cliffhanger uit het Nintendo 3DS-origineel
  • Creatures is op zoek naar een balans tussen realisme en de Pokémon-charme

Daarnaast lijkt het erop dat ontwikkelaar Creatures sterk op het grafisch aspect inzet. Een van de ontwikkelaars vertelde begin 2022 dat ze constant nieuwe technologieën aan het onderzoeken zijn voor Detective Pikachu, zoals ray tracing (dat zorgt voor realistische reflecties en schaduwen in een game) en DLSS (een techniek waardoor je kunstmatig een hogere resolutie kunt nabootsen). De game lijkt ontwikkeld te zijn in de Unity-engine.

Het originele Detective Pikachu blonk uit op grafisch gebied en het is een van de weinige spellen waarin de échte geluiden van Pokémon te horen zijn.

Dit is het enige officieel gepubliceerde bericht over Detective Pikachu.

Wat is Detective Pikachu?

Detective Pikachu startte als een spel voor de Nintendo 3DS, dat in 2016 via verschillende afleveringen uitkwam in Japan. Het spel heette toen Great Detective Pikachu: Birth of a New Duo. Deze afleveringen werden gebundeld voor de wereldwijde release op 23 maart in 2018. Daar bleef het niet bij: een jaar later werd de game verfilmd.

Detective Pikachu is een soort Phoenix Wright meets Pokémon, waarin Tim Goodman en een koffiedrinkende ‘Great Detective’ Pikachu samen zaken oplossen. Hiervoor verzamelen ze bewijsmateriaal van mens en Pokémon, en onderzoeken ze diverse locaties. In het eerste deel ontluik je de reden waarom Pikachu kan praten en wat zijn relatie is tot Tims vader.

Review: Detective Pikachu voor Nintendo 3DS

N1-UP houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste Nintendo-nieuws, waaronder alles over Detective Pikachu 2. Kijk jij uit naar het spel? Heb jij het origineel gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

podcast bayonetta origins

0

Podcast Koopa Café #15 - Wanneer is een game 60 euro waard?

23-03-2023

3

Mitch

Paasupdate LEGO Bricktales nu beschikbaar op Nintendo Switch

0

Nieuws Paasupdate LEGO Bricktales nu beschikbaar op Nintendo Switch

22-03-2023

2

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

lifegiving

24 mrt 23 om 14:31

#9289‍

2183 XP | 355 comments

Ben je zelf al hyped voor een nieuwe Detective pikachu, erik?

Tamadachi

26 mrt 23 om 10:19

#9313‍

5318 XP | 651 comments

Volgens mij kunnen we zowel de game als film met de werktitel Detective Pikachu 2 inmiddels wel vaporware noemen doordat we er jarenlang niks meer van hebben vernomen maar wie weet keert het net als Pokémon Sleep opeens terug na een jarenlange social media stilte.