[1 april] De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

  • Special

  • 1 apr 23 om 08:30

  • Dennis

  • 5

Nog een ruime maand en dan kunnen we, na lang wachten, eindelijk aan de slag met The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom. We zijn erg benieuwd hoe de held van Hyrule tot grote hoogten gaat stijgen in zijn meest omvangrijke avontuur tot nu toe! Maar uiteraard heeft Link al vele avonturen beleefd, zowel in Hyrule als op andere plekken. En hij heeft altijd wel een mening klaar. In deze special gaan we in op de beste uitspraken van onze favoriete Hylian!

5. “Aaaaaaaaaaaargh!” – The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time

Het leven van een Hero Of Time gaat niet over rozen. In Ocarina Of Time voor de N64 loert overal gevaar. Zo springen Scrubs spontaan tevoorschijn, grijpen Floormasters je wanneer je het niet verwacht, en laten we het al helemaal niet hebben over die afschuwelijke Dead Hands.

Maar ook de omgevingen zijn niet mis. Eén misstap kan je al fataal worden, zeker wanneer je de vulkaan Death Mountain aan het beklimmen bent. “Aaaaaaaaaaaargh!” roept onze held dan ook uit, wanneer hij van grote hoogte in de lava valt.

“Aaaaaaaaaaaargh!”

4. “Hyaaaah!” – Soul Calibur 2

Niet alleen in Hyrule, maar ook daarbuiten heeft Link altijd een woordje klaar. In Soul Calibur 2 voor de Nintendo GameCube mengt Link zich in de strijd, gewapend met zijn zwaard, boemerang en bommen. Dat laatste is sowieso al een beetje gemeen, langeafstandswapens gebruiken tegen andere zwaardvechters.

Andere vechters hebben vele woorden nodig om hun punt duidelijk te maken. Zo riep Xiao Lian “Quit now if you want to live!”, en zei Raphael belerend “Watch quietly and learn”. Link heeft echter aan één woord genoeg. Met een overtuigende “hyaaaah!” gaat hij de strijd aan, om vervolgens iedereen van een afstand met bommen te bekogelen.

“Hyaaaah!”

3. “Ho ho ho ha!” (x4) – The Legend Of Zelda: Four Swords Adventures

Okee, Link is misschien toch een persoon van weinig woorden. Wat is dan de beste manier om hem meer te laten zeggen? Door niet één maar vier Links te hebben! Dus graaf die GameCube gauw op en ga op zoek naar drie vrienden/kennissen/verre familieleden die toevallig nog een Game Boy Advance en link-kabel (of is het Link-kabel?) hebben liggen.

Want dan kun je genieten van Link zijn befaamde kreet tijdens een zwaard-combo: “Ho ho ho ha!”. Doe je die tegelijk met je drie andere spelers, dan hoor je hem dus keer vier. Dat is dus dubbel stereo! Quadrofoon!

“Ho ho ho ha!”

2. “…” – The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

Het is natuurlijk makkelijk om altijd een weerwoord klaar te hebben. Maar echte helden, die weten wanneer ze het beste even niets kunnen zeggen. En als iemand deze kunst beheerst, dan is het Link wel.

In Breath Of The Wild houdt Link zijn lippen stijf op elkaar. Het maakt niet uit of Zelda nu haar diepste zorgen uit, Mipha haar liefde verklaart of koning Rhoam vertelt dat Link de enige hoop is voor heel Hyrule. Link beantwoordt alles met een stilzwijgend “…”. We zijn benieuwd of hij in het vervolg Tears Of The Kingdom net zo zwijgzaam is!

“…”

1. “Excuuuuse me, Princess!” – The Legend Of Zelda tv-serie

Goed, Link zegt dus liever niets dan iets. Maar er is een uitzondering. In de tv-serie van The Legend Of Zelda, die in 1989 werd uitgezonden, is Link een echte spraakwaterval. Samen met Zelda beleeft hij dertien afleveringen lang de nodige avonturen, en samen kletsen ze erop los.

Dat gaat er niet altijd even vriendelijk aan toe. Zelda heeft geregeld wat op Link’s acties aan te merken, waarop onze held reageert met een sarcastisch “Excuuuuse me, Princess!”. Misschien Link, is het inderdaad voor iedereen beter dat je je mond houdt.

“Well, excuuuuse me, Princess!”

Dat is hem dan, onze top 5 beste uitspraken van Link! Wat is jouw favoriet? Of heb je zelf nog een goede toevoeging voor deze lijst? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

30-05-2024

0

Martijn

[1 april] De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

8

Nieuws [1 april] De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

01-04-2023

11

Thijmen

Game Proeverij Yoshi´s Island

3

Special Game Proeverij #3 - Speel mee met Yoshi's Island!

01-04-2023

7

Mitch

Discussieer met ons mee! 5

Apenknul

1 apr 23 om 10:08

#9405‍

3825 XP | 719 comments

Deze vind ik erg leuk, Dennis Ben geen Zelda Fan, maar ik vind hem leuk.

Selan

1 apr 23 om 11:27

#9411‍

2726 XP | 498 comments

Leuk! Dit soort dingen zou ik wel vaker willen terugzien op N1-Up

 

Soul Calibur II was echt goed trouwens!

Paul

1 apr 23 om 12:05

#9414‍

3814 XP | 661 comments

Haha wat een leuk artikel. Persoonlijk heb ik de kreet in OoT altijd geestig gevonden, die ene waar je valt als Adult Link en dan net niet je enkels breekt.

Dat zou uitgesproken worden als "KIEEE....TZEK", schijnbaar. De daadwerkelijke uitspraak en spelling laat ik aan de experts. 

Monokuma

1 apr 23 om 12:54

#9421‍

812 XP | 138 comments

Jammer dat „How about a kiss? For luck?" niet inbegrepen is

Dennis

2 apr 23 om 12:20

#9437‍

973 XP | 87 comments

Haha ja daar twijfelde ik nog over, CDi Zelda of tv Zelda voor de #1. CDi Zelda is ook een bron van cringy materiaal!