De toplijst van de redactie: runner-ups en DLC

Gisteren deelden we onze top tien voor 2020. Een paar games hebben net niet genoeg punten in de wacht gesleept om in onze lijst terecht te komen, maar we wilden ze toch even een eervolle vermelding geven. Daarom delen we vandaag nummer 11 tot en met 15, en nog twee DLC’s die op de redactie met liefde gespeeld zijn!

11. Immortals Fenix Rising

– Kitty
Naar de nieuwe IP van Ubisoft werd reikhalzend uitgekeken. En dat wachten werd beloond. In een humoristisch avontuur volgen we Fenyx in haar wereld vol Griekse Goden. Naast de hoofdquest valt er een hoop te sidequesten en Ubisoft heeft onlangs nog DLC uitgebracht. Wel jammer is dat in die weidse wereld nauwelijks NPC’s te vinden zijn, waardoor het een beetje eenzaam wordt. Ook zijn de sidequests wel een herhaling van hetzelfde trucje in een andere setting. Hierdoor heeft deze game nét geen plekje veroverd in de top 10 op de redactie. Misschien ook omdat hij pas tegen het eind van het jaar uitkwam en nog niet iedereen hem gespeeld heeft. Het hilarische hoofdverhaal alleen al is echter het spelen waard, dus pak hem vooral op in één van de vele aanbiedingen!

12. Bloodstained: Curse of the Moon 2

– Patrick
Het eerste deel, Bloodstained: Curse of the Moon, was een grote verrassing voor mij. Ik dacht een nieuwe moderne Castlevania te gaan spelen maar kreeg iets heel anders. Ineens waande ik me weer volledig in de 8-bit wereld van vroeger en dat was zeker geen slechte ervaring. De eerste Curse of the Moon was een extra game die Inti Creates maakte naast de Kickstarter voor Bloodstained: Ritual of the Night. Gewoon voor erbij. Die werd echter zo goed ontvangen dat ze daarvoor dit vervolg hebben gemaakt. En wat is Curse of the Moon 2 een geweldige game. Alle oude personages keerden terug aangevuld me vier nieuwe personages voor nog meer diversiteit. De titel van mijn review luide dan ook “8-bit perfectie”.

13. Carrion

– Willem
Het lijkt zo simpel, maar er waren wel duizenden manieren waarop Carrion volledig de plank mis had kunnen slaan. In plaats van een groot monster verslaan aan het einde van deze Metroidvania, speel je in Carrion zelf het monster en zijn alle mensen je prooi. Er is een bloeddorstig genoegen uit te scheppen als je de gillende wetenschappers bij hun benen pakt en genadeloos verorbert. De verschillende vormen die het monster kan aannemen voor puzzels maken het spel soms een echte hersenkraker. Maar boven alles ervoer ik een persoonlijke reflectie tijdens het spelen van Carrion. In een jaar waarbij we allemaal ten prooi lagen aan een ontembaar monster en er niets anders te doen was dan schuilen in onze bunkers, kwam Carrion toch wel aardig dichtbij. Gelukkig is het maar een spelletje…. toch?

14. Mario Kart Live Home Circuit

– Erik
Mijn hart klopte even wat sneller, toen Nintendo tijdens de Super Mario Direct deze game liet zien. Kondigt Nintendo echt een nieuwe…? Nou, een nieuwe Mario Kart was het zeker, maar toch in iets andere vorm. Mario Kart Live: Home Circuit is vooral een briljant stukje AR-techniek, dat jouw woonkamer omtovert tot een virtuele racebaan. Maar dat niet alleen: een real-life Mario of Luigi Kart scheurt hier ook nog eens overheen! Patrick en Dreon lieten zien dat je hier (vooral met z’n tweeën) een hoop plezier mee kunt beleven. Maar pas op: hier zit wel een heftig prijskaartje aan vast.

15. Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

– Patrick
Na de aankondiging van Joker voor Super Smash Bros. Ultimate dacht iedereen dat Persona 5 naar de Switch zou komen maar dat bleef helaas uit. Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is het dichtstbij dat je een Persona-game kunt naderen op de Nintendo Switch. De titel van mijn recensie is dan ook “Persona met een idolensimulator”. Het “Encore” gedeelte voegde helaas niet veel toe, maar op de Wii U heeft de game nooit de aandacht gekregen die het verdiende dus deze heruitgave was meer dan welkom. Tokyo Mirage Sessions is dan ook een zeer mooi huwelijk tussen twee vette franchises!

En de DLC’s niet te vergeten!

Cadence of Hyrule DLC

– Ness
Het was al een wonder op aarde op zich dat Cadence of Hyrule vorig jaar de wereld in was gegooid, maar ik had al helemaal niet gedacht dat deze indie cross-over met de Zelda-serie ook nog eens DLC zou krijgen! De DLC breidt het origineel goed uit, met aanvullingen die elke fan van de game op de een of andere manier wel gaat kunnen waarderen: meer muziek, avontuur en Zelda-liefde. Mijn favoriete deel aan deze DLC was dat Cadence of Hyrule doet wat Nintendon’t: Skull Kid zijn eigen spin-off avontuur geven!

Pokémon sword & shield – The Isle of Armor & The Crown Tundra

– Erik
The Isle of Armor en The Crown Tundra zijn een fenomenale zet van Game Freak. Het is de eerste keer ooit (de zesde generatie uitgezonderd) dat ze helemaal zijn afgestapt van die kenmerkende derde versie, en dit zorgt ervoor dat alle extra content daadwerkelijk nieuw aanvoelt. Daarnaast geven de add-ons een heerlijke glimps op de toekomst van Pokémon: ze bevatten beide een grootse open wereld om te doorploegen, waar je geheel naar vrijheid de camera kunt bewegen en zelfs een route kunt uitkiezen. Vooral het winterse The Crown Tundra hebben ze tjokvol geheimen en bijzonderheden gestopt. Meer van dit, Game Freak!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

Netflix-app verwijderd uit de Wii U- en Nintendo 3DS eShops

0

Nieuws Netflix-app verwijderd uit de Wii U- en Nintendo 3DS eShops

06-01-2021

1

Kitty

Body of Evidence – Schrobben en poetsen

0

Review Body of Evidence - Schrobben en poetsen

31-12-2020

0

Willem

Reageer als eerste!