Hoofdafbeelding bij Nintendo Direct van September 2023: wat kunnen we verwachten

Nintendo Direct van september 2023: wat kunnen we verwachten?

  • Special

  • 14 sep 23 om 13:45

  • Robin

  • 16

Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct van 14 september? Ik neem jullie mee in de huidige geruchten die de ronde doen. 

Aanvankelijk waren er enkele zorgen omtrent een Nintendo Direct gezien de Super Mario Bros. Wonder Direct die 31 augustus plaatsvond. Toch waren van tevoren ook al verwachtingen dat er een Nintendo Direct op 13 of 14 september zal plaatsvinden in het westen. Naast dat bekende insiders Nate the Hate en Necro dit cryptisch deelden was er een Japanse komiek die een tweet deelde omtrent de aankondiging van zijn nieuwe titel op 14 september. De september Direct gaat meer vertellen over de games van het najaar en de start van het jaar 2024. 

Het is weer tijd voor een Nintendo Direct!

Wat kunnen we verwachten tijdens de Nintendo Direct van september?

Fire Emblem
Als we het over Nintendo Direct-verwachtingen hebben, dan kan Fire Emblem: Genealogy of the Holy War niet ontbreken. Er zou al een tijdje een remake van de vierde Fire Emblem-titel klaarliggen. In deze titel speel je zowel met Sigurd als zijn zoon Seliph. Een nieuwe Fire Emblem-remake zou ook de snelle DLC-push voor Fire Emblem Engage verklaren. Daarnaast zou dit vergelijkbaar zijn met Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia die tijdens de laatste jaren van de 3DS uitkwam terwijl de Nintendo Switch al om de hoek kwam kijken. In dit geval zou deze titel perfect zijn voor een januari/februari release.

Het zou me ook niet verbazen als de remakes van Fire Emblem verdergaan met de Echoes-subtitel en dus ligt een titel als Fire Emblem Echoes: Shadows of the Holy War voor de hand. Mocht je meer willen weten over het avontuur dat je te wachten staat in Fire Emblem: Genealogy of the Holy War, lees dan onze special die er wat dieper op in gaat.

Donkey Kong
Een andere franchise die veel is genoemd is die van Donkey Kong. In 2021 gingen er al geruchten rond dat een intern team van Nintendo bezig is met een avontuur voor de grote aap. Daarnaast zou Super Nintendo World een uitbreiding ontvangen met een Donkey Kong-thema. Mogelijk is Donkey Kong in aantocht want de tot op heden altijd betrouwbare leaker Pyro, een Twitter/X-gebruiker die de vorige Nintendo Direct wist te teasen kwam met een Donkey Kong-gif naar voren. Met het succes van de Super Mario Bros. film zou dit ook niet geheel onwaarschijnlijk zijn, gezien de grote rol die Donkey Kong hierin had.

Toch moeten we nog niet te ver door speculeren. PapaGenos, een YouTuber die vaak Smash Bros.-leaks besprak had voor de laatste Direct ook juiste informatie gehoord over Super Mario RPG en Mario Wonder. Hoewel PapaGenos zeker niet altijd gelijk had, kwam hij juist met het nieuws om de verwachtingen rondom Donkey Kong te temperen. Hij had juist van zijn bronnen gehoord dat het niet om een nieuwe titel zou gaan, maar om iets veel kleiners zoals een Mario vs Donkey Kong-game. Het is natuurlijk mogelijk dat DK zowel een nieuw avontuur krijgt als een DK99 of aankondiging in de film, maar het is wel goed om de verwachtingen niet al te groot te maken.

Princess Peach, Luigi’s Mansion 2 en meer
Daarnaast zijn er enkele titels die al zijn aangekondigd maar waar we iets minder van weten: de Princess Peach-game, Luigi’s Mansion 2 port, Mario RPG, WarioWare en Metroid Prime 4. Daarnaast zou Super Mario Bros. Wonder zou alsnog nieuwe info kunnen krijgen na de afgelopen Direct, maar dit zal wel minimaal zijn. 

Ook gaan er wat geruchten rond omtrent een nieuwe Kirby-game, maar dan in de stijl van Rainbow Paintbrush. Gezien de grote liefde die Kirby kreeg in het Switch-tijdperk zou dit me niks verbazen. 

Weer een nieuw Donkey Kong avontuur in aantocht?

Zijn er ook weer shadowdrops?

Naar verwachting zal er ook weer een GameCube-remaster shadowdroppen. Zal het Metroid Prime 2 Echoes zijn? Of een combinatie met Metroid Prime 3: Corruption? Dan zou het nog maar de vraag zijn hoeveel werk in deze ports wordt gestopt. Metroid Prime 3: Corruption zou veel aanpassingen moeten krijgen qua controls, gezien deze erg op pointer controls was gefocust. Daarnaast is er natuurlijk nog de vraag of we ein-de-lijk iets van Metroid Prime 4 gaan zien. Gezien het succes van Metroid Prime 1 en Metroid Dread zou het me niet verbazen als we meer gaan zien. Vorig jaar kwam Jeff Grubb al met de boodschap dat Metroid Prime 2: Echoes en Metroid Prime 3: Corruption er ook aan zaten te komen, maar niet de grote remasters zouden zijn zoals Metroid Prime Remastered.

Een andere GameCube-titel waar veel over wordt gespeculeerd is F-Zero GX. F-Zero is al een langere tijd Missing In Action, maar wie weet is het dan toch eindelijk tijd voor meer. Pyoro hint bijvoorbeeld ook naar de terugkeer van F-Zero op de Nintendo Switch. F-Zero lijkt dus in een bepaalde vorm naar de Nintendo Switch te komen. Oud-redacteur Theun was in ieder geval erg enthousiast over F-Zero GX dus laat een remaster maar komen! Wie weet zelfs als shadow drop.

Hoe zit het met NSO + Uitbreidingspakket, DLC en amiibo?

Er is ook weer een kans om een trailer te krijgen met aankomende titels voor NSO. Er zijn nog genoeg titels waar men naar uitkijkt of nog moet uitkomen. Wie weet krijgen we eindelijk de Pokémon mainline titels naar NSO? Daarnaast heb je nog de mogelijkheid dat er verschillende DLC-uitbreidingen naar het NSO +  Uitbreidingspakket gaan voor een push van sommige oudere Nintendo-titels.

Daarnaast zou deel twee van de Splatoon 3 DLC eindelijk meer info kunnen krijgen met een aankondiging van een deep dive later in de maand. Vervolgens hebben we dan nog de laatste Wave van de Mario Kart 8 Deluxe Booster Pass die ook nog dit jaar uitkomt. 

Uit een andere hoek zou er ook nog Smash Brothers-nieuws komen. Dit zou in de vorm van een Sora amiibo zijn. In ander amiibo-nieuws is het nog steeds wachten op de amiibo van Noah en Mio van Xenoblade Chronicles 3 die in april waren aangekondigd.

Dan zijn er nog de 99-spellen. Pac-Man 99 is op 8 oktober niet meer speelbaar op NSO. Pyoro wist dit ook te vermelden in één van de tweets en had kort daarna enkele posts geliked met F-Zero 99. Hoewel dit mij erg sterk lijkt dat na Tetris, Super Mario en Pac-Man dat nu F-Zero aan de beurt is, is het toch iets om in het achterhoofd te houden. Eigenlijk zou Donkey Kong 99 veel beter passen in het rijtje van oudere titels. 

Krijgen we meer te zien van Splatoon 3’s Side Order DLC?

Wat kun je verwachten van third parties?

Als laatste zijn er dan nog de third parties. Kans bestaat dat we meer info krijgen over onder andere Prince of Persia: The Lost Crown, Sonic Superstars en Star Ocean R. Mogelijk zien we een nieuwe HD-2D game van Team Asano of zien we meer van Dragon Quest III (die ook in HD-2D stijl is). Gezien de Tokyo Game Show nabij is, zou Dragon Quest ook zeker niet een verkeerd moment zijn. Ook LEVEL-5 pakt weer groots uit tijdens de TGS, en titels zoals Inazuma Eleven, Fantasy Life i en Decapolice zijn daar alle drie speelbaar. Zeker gezien de laatste twee van die titels werden aangekondigd in een eerdere Direct, ligt een update over deze games vlak voor de eerste publieke demo’s voor de hand.

Daarnaast hebben we sinds 2021 weinig gehoord van Star Wars Hunters, een online arena shooter in het universum van, jawel, Star Wars. Er is waarschijnlijk ook wel een plekje voor het pas aangekondigde Borderlands 3 en is een remaster van Final Fantasy Tactics mogelijk nadat deze was getoond in de Nvidia leak. Al met al kan het een zeer interessante Nintendo Direct worden. 

Uiteindelijk is het altijd leuk om te speculeren, maar neem deze geruchten altijd met een korreltje zout. Het zou zomaar kunnen dat solide insiders zoals Pyoro maar één keer wat goed hebben, dat plannen veranderen, en dat alle zogenaamde insiders het fout hebben.

Wat wordt volgens jou getoond in de volgende Nintendo Direct? Speculeer mee in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

0

Nieuws Capcom heeft geen plannen om te stoppen met fysieke game-releases

23-07-2024

1

Rik

Paper Mario: The Thousand-Year Door komt naar Nintendo Switch

2

Nieuws Paper Mario: The Thousand-Year Door komt naar Nintendo Switch

14-09-2023

5

Erik

Bekijk de Nintendo Direct van 14 september  [16:00 uur CEST]

11

Nieuws Bekijk de Nintendo Direct van 14 september [16:00 uur CEST]

14-09-2023

8

Robin

Discussieer met ons mee! 16

Paul

9 sep 23 om 13:48

#11340‍

3839 XP | 666 comments

Lekker bezig hoor. Dit biedt weer perspectief! 

Vorige jaar gingen er ook F-Zero geruchten de rondte en toen dachten (/hoopten?) we in het Koopa Café een F-Zero 99 zouden krijgen. Dit zou ik eerder spelen dan een remake van GX (sorry Theun). 

Theun

10 sep 23 om 11:45

#11351‍

624 XP | 116 comments

Ik geef ook de voorkeur aan F-Zero 99. (Of iets in die trend)

GX lijkt me heel lastig te spelen zonder analog triggers.

Fl@ppy

9 sep 23 om 15:44

#11342‍

3001 XP | 582 comments

Het enige waar ik eigenlijk op zit te wachten van Nintendo zijn een nieuwe Zelda, Xenoblade, 3D Mario en de Switch2. Van de eerste 2 verwacht ik voorlopig niets. Van 3rd parties hoop ik Okami2 en DQ12. 

Icelos

10 sep 23 om 08:55

#11346‍

2714 XP | 249 comments

Hoe mooi zou het zijn als Nintendo gewoon een keertje geen Nintendo Direct houdt in september.

Apenknul

10 sep 23 om 11:55

#11352‍

3951 XP | 743 comments

Why tho?

Robin

10 sep 23 om 12:47

#11353‍

3320 XP | 491 comments

Omdat dan alle leakers door de mand vallen en dat de credibility van deze mensen dan in één keer veel minder wordt. 

Garrus

10 sep 23 om 08:57

#11347‍

1576 XP | 287 comments

Zou fijn zijn als ze met een nieuwe Donkey Kong zouden komen - of dat ze oudere games, zoals Diddy Kong Racing, naar de Online service zouden brengen.

rob1N

12 sep 23 om 10:57

#11379‍

5677 XP | 1094 comments

Diddy Kong Racing hoop ik stiekem ook wel. Maar dit zit bomvol met RARE characters, dus licensies maken dit moeilijk om zomaar naar de VC te brengen. Maar ik hoop met je mee.

Wonderboy

11 sep 23 om 16:32

#11369‍

58 XP | 11 comments

Ik kan me niet voorstellen dat ze veel van Mario Wonder laten zien, want daar is net een Direct van geweest. Games die nog in de pijplijn zitten zijn Paper Mario, die Peach game, de nieuwe Layton en natuurlijk Metroid Prime 4. Die verwacht ik dus sowieso.

 

Grote projecten verwacht ik niet meer. Ik zet mijn geld dus op wat Gamecube remasters. Met stip op 1 staat voor mij Eternal Darkness. Briljante game die ten tijden van de release grafisch al een beetje achterhaald was omdat het een opgepoetst N64 project was. Een likje HD verf zou die game echt goed doen. StarFox Adventures in HD lijkt me trouwens ook wel heel erg vet. Andere NGC games die ik graag zie komen (voor een bescheiden prijsje tenminste) F-Zero GX, Fire Emblem en Paper Mario The Thousand Year Door..

N2up

13 sep 23 om 17:15

#11408‍

1624 XP | 318 comments

Aangezien t over spellen van dit jaar nog gaat, sluit ik Metroid Prime 4 dus helaas uit.

Hopelijk eindelijk nieuws over Silksong:')

Verder is er weinig waar ik naar uitkijk. Geen TotK DLC, geen Metroid Prime 4, geen Xenoblade, geen Switch2, geen 3d Mario

Ga toch wel kijken morgen hopen op een leuke verassing

Maurice

13 sep 23 om 17:23

#11410‍

2770 XP | 193 comments

Hopelijk verast er morgen niemand tijdens de direct.😢 

Beelden van Prime 4, een F-Zero game en de Donkey Kong game hoop ik te zien. 

Paul

13 sep 23 om 17:50

#11412‍

3839 XP | 666 comments

Een vuurbloem komt toch een aardig eind.. 

Robin

14 sep 23 om 09:05

#11416‍

3320 XP | 491 comments

Winter voor Nintendo betekend eigenlijk alles tot en met het einde van het fiscale jaar. Dus verwacht ook zeker titels die zomaar in februari of maart kunnen droppen. Het zal geen overvloed zijn, maar ik verwacht wel één of twee titels. 

Selan

13 sep 23 om 19:13

#11414‍

2891 XP | 531 comments

Ik verwacht games! En ik verwacht ten minste 1 game die ik leuk ga vinden. Wordt een top Direct dus 😎🥳

Martijn

14 sep 23 om 12:45

#11418‍

3806 XP | 439 comments

Eigenlijk weet ik niet goed wat we kunnen verwachten vandaag. Nu het zo makkelijk is, hoop ik dat Nintendo ons weet te verrassen, liefst met iets nieuws. Iets waar niemand meer op gerekend had. Liever niet al teveel van games waarover we al veel weten of die al voor de deur staan.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd wat ze ons vanmiddag laten zien. Ga er weer zonder verwachtingen in, al hoop ik dus verrast te worden. Erg benieuwd! Aan de andere kant, wie niet?

Tamadachi

14 sep 23 om 14:19

#11423‍

5324 XP | 651 comments

Voor de derde editie van mijn Nintendo Direct voorspellingsquiz heb ik goed gebruik gemaakt van dit artikel voor wat we qua inhoud voor de aankomende Nintendo Direct zouden kunnen verwachten dus doe vooral voor de eer en de discord rol van "Koopa Orakel" mee via deze link: https://forms.gle/RfzE99G1QoGLaLn47