De Game of the Year van Martijn - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

De Game of the Year van Martijn is… Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jou, de lezer. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan onze niet-meer-zo-teenage Ninja Turtle: Martijn!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

2022 was best een raar jaar. Er zijn zeker veel games uitgekomen, maar ik heb slechts een klein deel daarvan daadwerkelijk gehaald. Ik moest wat selectiever zijn met welke ik wel of niet ging kopen. Dat betekent dat ik veel expres links heb laten liggen, wat ik normaal gesproken meteen had aangeschaft. Er zijn dus wat minder games die ik in 2022 tot mijn Game of the Year kan bekronen.

Voor mij was er (nog) geen Pokémon, Splatoon 3 of Mario + Rabbids Sparks of Hope, al overwoog ik die games wel te halen. Grote kans dat dit later nog gaat gebeuren. Een spel dat ik wél haalde en met veel plezier speel, is Kirby en de Vergeten Wereld. Het ziet er mooi uit, speelt fijn en zit boordevol originele en leuke ideeën. Dat spel heeft het ook zeker verdiend, maar is al besproken bij de Game of the Year-artikelen van Kitty en Jeroen.

Turtle Power!

Voor de variatie heb ik daarom een andere Game of the Year: Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge! Een spel waar ik meteen naar uitkeek toen het werd aangekondigd. Na release heb ik die veel gespeeld, voor zowel de review als nog lang daarna. Misschien niet helemaal verrassend na mijn keuze van vorig jaar, toen ik Streets of Rage 4 als spel van het jaar had geselecteerd. Overigens ook een beat’em-up die vele jaren later een oude reeks voortzette, met Dotemu als uitgever. Daardoor had ik dus alle vertrouwen dat de Ninja Turtles in goede handen waren bij Tribute Games. Dit stelde niet teleur: het is een erg toffe game geworden!

Vroeger speelde ik die Ninja Turtles-games behoorlijk veel, vooral TMNT II: The Arcade Game en TMNT III: The Manhattan Project op de NES. Ze waren voor die tijd geweldig en TMNT: Shredder’s Revenge zet dit succesvol voort. De besturing is soepeler en het speelt nog beter dan voorheen. Er wordt voortgebouwd op de oude spellen van Konami, waarbij de makers goed hebben gekeken waar de kracht van die games in zat. Er zijn meer speelbare vechters, moves, levels, herkenbaarheden en mogelijkheden, maar tegelijk blijft het spel trouw aan de klassiekers. Dat het met de Ninja Turtles uit de jaren ’80 en ’90 is, maakt het spel natuurlijk nóg nostalgischer.

Cowabunga! De Turtles zijn terug in hun klassieke ’80’s & 90’s versies!

Net als bij Streets of Rage 4 vorig jaar, had ik niet verwacht dat er ooit nog eens zo’n spel van de Teenage Mutant Ninja Turtles gemaakt ging worden. In 2022 is het dan tóch gebeurd! Als ze nog meer vervolgen op Street of Rage, Ninja Turtles of andere verdwenen hits van vroeger willen aankondigen, dan zie ik dat graag tegemoet! Ik was tenminste dolblij weer een nieuwe game in deze series te kunnen spelen. Daarom is Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge mijn Game of the Year voor 2022!

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

0

Media Ontdek Endless Ocean: Luminous in uitgebreide overzichtstrailer

18-04-2024

1

Erik

N1-UP wenst je hele fijne feestdagen toe!

3

Special N1-UP wenst je hele fijne feestdagen toe!

25-12-2022

11

Redactie

Wat speel je dit kerstweekend? [24 december]

5

Special Wat speel je dit kerstweekend? [24 december]

24-12-2022

9

Erik

Discussieer met ons mee! 3

ageQned

24 dec 22 om 23:07

#8014‍

1090 XP | 187 comments

Genoten van deze game, maar op 1 of andere manier na een keer doorheen gespeeld te hebben heb ik het ook niet meer aangeraakt.

Martijn

25 dec 22 om 14:08

#8015‍

3501 XP | 406 comments

Had ik ook wel, maar heb 'm eerst op 'normal' uitgespeeld. Daarna op 'hard' geprobeerd. Voor de Arcade Mode moet je alleen wat meer tijd hebben, omdat je dan alle levels achter elkaar speelt. Heb daar nog geen tijd voor genomen. Verder wel nog met regelmaat het spel opnieuw gespeeld. Vond 'm erg tof!

Misschien gewoon even lang laten liggen, zodat 'ie later weer als nieuw aanvoelt?

Ribbelchips

28 dec 22 om 10:25

#8047‍

918 XP | 177 comments

Geweldige game inderdaad! Doet precies wat je van een spiritueel opvolger van Turtles in Time mag verwachten. Onlangs nog met 4 mag gespeeld en flink mee vermaakt. Van een GOTY verwacht ik wel iets meer anno 2022, zeker met games als Elden Ring en Modern Warfare 2 op de markt, maar wel echt een geweldige game.