De beste game ooit wordt vandaag twintig!

Hoera, het is feest! Golden Sun bestaat vandaag maar liefst twintig jaar en dat moeten we vieren. Golden Sun is objectief gezien, wink wink, uiteraard de allerbeste, vetste, mooiste en coolste game ooit gemaakt. Het verhaal, de wereld, de personages, de muziek en de diepgang zijn nog altijd ongeëvenaard.

Golden Sun zal voor mij altijd de beste game ooit gemaakt blijven. Hoewel ik voor het spelen van deze titel wel eens een JRPG had aangeraakt wakkerde dit mijn liefde voor het genre aan. Golden Sun was in alles een vrij traditionele JRPG. Toch was de game zijn tijd ver vooruit met grafische pracht die ongeëvenaard was op de GBA. Een zeer uitgebreid en diepgaand gevechtssysteem waar sommige hedendaagse JRPG’s zich nog altijd niet mee kunnen meten, een simpel maar doeltreffend verhaal met veel diepgang over de wereld en personages en een wereld die vol zat met leuke puzzels die weer leuk inhaakten op de aanvallen die je in gevechten kon gebruiken. Zelfs als ik nu naar onderstaande video met alle Djinn summons kijk krijg ik nog kippenvel (check vooral even de laatste summon “Judgement”).

Als je mij de vraag stelt “Wat is de beste game ooit gemaakt?” heb ik zoals je kunt lezen mijn antwoord klaar. De Donkey Kong Country-trilogie noem ik daarbij altijd als goede tweede. Toch zal iedereen die vraag anders beantwoorden en objectief is die vraag niet fatsoenlijke te beantwoorden. Wat maakt een game nu “de beste ooit”? De hoogste score op metacritic of de meeste verkopen in aantallen of geld? Zeg het maar! Voor mij is het een gevoel en daar komt vast en zeker een grote dosis nostalgie bij kijken. Ik kom iedere twee à drie jaar nog een keertje terug bij Golden Sun en, zoals bij vele JRPG’s, is Golden Sun een tijdloze klassieker die nog altijd goed te spelen is. Het is dan ook zeker aan te raden om de beste game ooit gemaakt eens te spelen als je de kans hebt!

Ik vind het diep triest dat we ondertussen al meer dan tien jaar niets meer over deze serie gehoord hebben van Nintendo. Nou was Golden Sun: Dark Dawn dan ook niet van hetzelfde niveau (en succes) als de GBA-reeks maar toch hoop ik, zeker nu Nintendo ook Advance Wars weer uit de kast heeft gehaald, dat er ooit nog een reboot komt van deze reeks. Dat verdient Golden Sun en ondanks dat Dark Dawn niet zo fantastisch was zou ik erg graag zien hoe ze dat verhaal af zouden maken.

Voor nu, proficiat met je twintigste verjaardag, Golden Sun!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

0

Nieuws Crash Bandicoot N. Sane Trilogy meer dan 20 miljoen keer verkocht

21-06-2024

0

Kitty

Terugkijken: N1 Podcast Live

1

Livestream Terugkijken: N1 Podcast Live

02-08-2021

1

Dreon

No More Heroes TV show was bijna een feit

0

Nieuws No More Heroes TV show was bijna een feit

31-07-2021

0

Mitch

Discussieer met ons mee! 6

Samus

1 aug 21 om 15:26

#1003‍

596 XP | 106 comments

Ah Golden Sun <3. Zonder twijfel mijn favoriete RPG. De visuals, de gameplay, de setting, alles voelt echt zo goed aan. Een van de dingen die ik echt geweldig vond, was de gameplay in de dungeons & towns. Psynergy gebruiken om puzzels op te lossen is echt super briljant en maakt het zo veel beter dan een gemiddelde dungeon in een RPG. En het feit dat het narratief gezien ook nog eens verklaard wordt, maakt het alleen maar des te beter. Doet mij een beetje denken aan Lufia II: Rise of the Sinistrals op de SNES, die had eenzelfde soort concept voor de dungeons.

 

Ik hoop zo ontzettend graag op een deel 4 binnenkort, of in ieder geval een remaster/remake van deel 1 & 2. Camelot heeft onlangs dus Mario Golf: Super Rush voor de Switch uitgebracht, dus als zij het zouden maken zijn we helaas nog een enkele jaren verwijdert van een nieuw deel

 

Happy birthday Golden Sun!

Fl@ppy

1 aug 21 om 16:11

#1004‍

2916 XP | 565 comments

Zeker zeer goede spelen, de eerste twee. De derde eindigde te abrupt en was erg kort. De DS was niet krachtig genoeg om er een mooi stijltje van te maken. Ik zie graag remasters in de octopath engine, dat past er wel bij.

Mitch

1 aug 21 om 18:42

#1005‍

3106 XP | 483 comments

Dat zou sick zijn.

willem

1 aug 21 om 22:07

#1006‍

379 XP | 45 comments

He!? Maar Madden NFL 2002 is pas volgende week 20 jaar oud! Rare Patrick.

Ribbelchips

3 aug 21 om 09:31

#1019‍

918 XP | 177 comments

Geweldige game inderdaad. Krijg altijd vakantie vibes als ik er aan denk. Ik speelde hem tijdens de vakantie in Zuid - Frankrijk aan het zwembad en op het strand in de zomer van 2002.Waar blijven die GBA games voor Nintendo Switch Online?

Dennis

3 aug 21 om 10:40

#1021‍

986 XP | 88 comments

De eerste keer dat ik Golden Sun speelde was op de Megafestatie, in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot mijn favoriete serie, alles klopt eraan. De muziek, de karakters, het systeem met de summons en de djinni. Daarnaast zag het er oogverblindend uit voor een GBA game!