Nintendo Switch Lite, de opvolger van de Nintendo 3DS

  • Column

  • 17 jul 19 om 10:35

  • Dyon

  • 0

In oktober 2018 ving de Wall Street Journal de eerste glimp op van de Nintendo Switch Lite. Nu, ruim negen maanden later is de nieuwste telg in de Nintendo Switch-familie dan eindelijk officieel uit de doeken gedaan. Op diverse websites lees ik verschillende reacties met zeer uiteenlopende meningen. Maar wat mij betreft is dit zakelijk gezien weer een fantastische zet van Nintendo.

De ware opvolger van de Nintendo 3DS

In feite borduurt Nintendo met haar strategie voort op het succes dat de Nintendo 3DS-familie in het tweede termijn van de levenscyclus heeft gehad; het maken van verschillende apparaten voor een groot en breed publiek. Met de diversiteit aan kleurtjes en plaatjes op de Nintendo Switch Lite zit het in ieder geval alweer goed. Op het moment dat de console drie maanden oud is zijn er al vier verschillende versies bevestigd, verkooptechnisch een fantastische zet als je het mij vraagt. Zo zijn er diehards die sowieso meerdere Nintendo Switch-apparaten gaan aanschaffen vanwege de kleurtjes, maar ook bereik je hiermee een veel jongere doelgroep. Het is dan ook overduidelijk dat deze Nintendo Switch Lite de Nintendo 2DS is van de Switch-familie. Het is nu nog wachten op de Nintendo Switch XL, want het lijkt mij niet meer dan logisch dat de hardcore gamer niet wordt vergeten door The Big N.

Nintendo Switch Lite Geel

Positief?

Ben ik dan alleen maar positief? Dat hangt er helemaal vanaf met welke bril ik ernaar kijk. Gimmicks zoals de HD Rumble en Motion Controls vind ik als hardcore gamer niet bijster interessant, maar er is een doelgroep die dit zeker wel waardeert en die ook bediend moet blijven worden. Echter merk je – net als het 3D-effect bij de Nintendo 3DS – dat dit soort gimmicks geen verplichte kost meer hoeven te zijn en rustig weggelaten kunnen worden in budgetmodellen. Uiteindelijk draait het bij een console en/of handheld om content, en dat heeft de Nintendo Switch inmiddels genoeg. Ook zonder gebruik te maken van deze functies zie ik het ontbreken van de HD Rumble en de Motion Controls dan ook niet als een slechte zaak. Het enige waar ik mijn twijfels bij kan zetten is of Nintendo wel duidelijk genoeg aan de consument kan maken welke (vele) functies de Nintendo Switch Lite niét bezit, voordat ze weer op extra kosten worden gejaagd omdat ze bij dat ene spelletje toch wel een Joy-Con nodig hebben.

Gemiste kans

Wel zijn er een tweetal functies waarvan ik het als ‘hardcore gamer’ teleurstellend vindt dat deze missen. Allereerst het ontbreken van de mogelijkheid om de games alsnog op de TV te kunnen spelen, waarbij je zelf een docking moest kopen en bijbehorende Joy Cons. Naar mijn weten heeft de Nintendo Switch Lite qua specs de mogelijkheid om iets kunnen vertonen op een groot scherm, dat deze optie er dan ook niet in zit is mij betreft een gemiste kans. De tweede optie waarvan ik erg jammer vind dat deze ontbreekt, is de mogelijkheid om Nintendo 3DS-games op een bepaalde manier af te spelen op dit apparaat. Zoals eerder aangegeven is dit wat mij betreft de ware opvolger van de Nintendo 3DS, en met de huidige schermresolutie, de D-pad, Circle Pads maar ook het aanraakscherm zou elk spel van de Nintendo 3DS er moeiteloos op kunnen draaien. Wil je de huidige 3DS-bezitter overtuigen over te stappen naar de Switch, dan was dit dé reden wel geweest.

Nintendo Switch Lite Grijs

It prints money

Al met al heeft Nintendo met de Nintendo Switch Lite weer een geldprinter in handen. Met deze aankondiging houden het ze het momentum van de Nintendo Switch vast en met de titels die op dit moment al zijn uitgebracht, en die nog op de plank liggen, gaat dit dan ook vaak genoeg verkocht worden. Nintendo kan de Nintendo 3DS nu officieel begraven, want hun nieuwste handheld ligt vanaf 20 september in de winkelschappen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Super Smash Bros. Ultimate krijgt speciaal amiibo-toernooi

0

Nieuws Super Smash Bros. Ultimate krijgt speciaal amiibo-toernooi

29-02-2024

1

Erik

Originele Nintendo Switch krijgt een verbeterde accu

0

Nieuws Originele Nintendo Switch krijgt een verbeterde accu

17-07-2019

0

Dyon

Trailer Nintendo Switch-titels toont favoriete spellen en aankomende releases

0

Nieuws Trailer Nintendo Switch-titels toont favoriete spellen en aankomende releases

17-07-2019

0

Icelos

Reageer als eerste!