De National Dex terug? Dat wordt betalen, vriend.

  • Column

  • 10 jan 20 om 12:23

  • Mitch

  • 0

Game Freak presenteerde recent haar toekomstplannen voor Pokémon Sword en Shield. En eerlijk is eerlijk: die zien er best gaaf uit. Toch wringt er iets als je kijkt naar de relatief kale basisspellen die Sword en Shield zijn. Betaalt de Pokémon liefhebber straks dertig euro voor het soort content dat eigenlijk al in de game had moeten zitten?

Postgame content? Extra betalen

Pokémon Sword en Shield pakken flink uit met een expansion pass. Twee nieuwe wild area’s, volledig nieuwe Pokémon, nieuwe kledij voor je personages en 200 oude zakmonsters die aan de tamelijk karige Pokédex van nu 400 stuks worden toegevoegd. Dat brengt het totaal rond de 600. En daar maar mag jij, beste Pokémon-fanaat, dertig keiharde euro’s voor betalen. Is dat niet tof?

Nouja, daar kun je over twisten. Als ik naar de relatief ‘kale’ spelwereld kijk in Pokémon Sword en Shield, dan bekruipt mij het gevoel dat er veel meer content in had kunnen zitten. De postgame recyclet namelijk alleen maar omgevingen, terwijl je in oudere spellen op zijn minst nog één extra gebied had. Denk aan Cerulean Cave in Red en Blue of de toren van Raquaza en Pacifidlog Town in Ruby en Sapphire. Maargoed, die ‘extra’ content krijgen we nu alsnog in de vorm van twee nieuwe story-gebieden. Wel even betalen, graag.

Pokémon Sword Shield Galarian Slowpoke

Lampolie-truc

Een ding is zeker: GameFreak staat al in de startblokken om dat geld te incasseren. Het bedrijf gooide vandaag alvast haar hengel uit in de vorm van een sappige Slowpoke. Deze speciale Slowpoke is voor iedereen gratis te vangen, maar wil je hem laten evolueren in één van zijn nieuwe vormen? Dat is dan dertig euro, makker. Het is de oude truc van de lampolieverkoper die gratis lantaarns uitdeelt, maar dan gemoderniseerd voor 2020. En we weten allebei dat mensen gaan happen als een malle.

Vanuit marketingperspectief is dit dan ook een briljante zet. Pokémon Sword en Shield kunnen op deze manier nog jaren relevant blijven. En let op mijn woorden: dit gaan zeker niet de laatste uitbreidingen zijn. Uiteindelijk zullen de National Dex en alle 800+ Pokémon in de game zitten, samen met nog minstens twee andere nieuwe uitbreidingen. Daar betaal je dan in totaal zestig euro extra voor, maar dan weet je wel zéker dat je ze allemaal hebt gevangen.

En zeg nou zelf: het is in ieder geval beter dan zestig euro betalen voor een derde versie met minimale verschillen, toch?

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore – Persona met een idolensimulator

0

Review Tokyo Mirage Sessions #FE Encore - Persona met een idolensimulator

10-01-2020

1

Patrick

Cardpocalypse

0

Review Cardpocalypse

08-01-2020

0

Erik

Reageer als eerste!