geen Switch 2

2024: het jaar van alles behalve de Switch 2

  • Column

  • 6 dagen geleden

  • Mitch

  • 2

2024 is nog niet voorbij, maar het is nu al een bevlogen Nintendo-jaar. Iedereen en zijn moeder voorspelt dat de Switch 2 nu toch echt in -insert maand- van zich laat horen, maar ondertussen doet Nintendo precies het tegenovergestelde. Dat is stiekem erg vermakelijk.

Schreeuw het van de daken: er is nieuwe Nintendo-hardware aangekondigd deze maand. Een probleempje maar: het is helaas niet de Switch 2. In plaats daarvan kondigt Nintendo de Alarmo aan: een wekker die je wakker maakt met Nintendo-geluidjes. Een typisch, speels Nintendo-idee wat in het rijtje past van Labo en Ring Fit Adventure. Of misschien nog wel veelzeggender: in het rijtje van aankondigingen dit jaar die niets met de Switch 2 te maken hebben.

Weten we het nog, een kleine maand geleden? Nintendo hield twee Nintendo Directs achter elkaar. Zowel een Partner als een Indie Showcase. “Aha!”, zeiden de insiders en beroepsspeculanten, “Nintendo maakt ruimte vrij voor een Switch 2 aankondiging, dat moet wel!” En verrek: er waren zelfs een aantal journalisten naar Japan gevlogen. Ja, de 24/7 online community wist het zeker: die Nintendo Switch 2, die kon ieder moment onthuld worden.

Nintendo Switch

2024: wederom het jaar van de Switch 1

Inmiddels zitten we bijna halverwege oktober. De Switch 2 is in geen velden of wegen te bekennen, al liggen de voorspellingen dat er later deze maand wat staat te gebeuren natuurlijk al klaar. En die voor november waarschijnlijk ook. Wat heeft Nintendo wel gedaan? Nou, het Nintendo Museum geopend natuurlijk. En een schattige alarmklok gepresenteerd. En er zit ook een netwerk test voor Nintendo Switch-online aan te komen. Ze zijn dus lekker druk daar in Kyoto, maar ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is: voor Nintendo is 2024 alles behalve het jaar van de Switch 2.

Volgend jaar dan maar, jongens en meisjes?

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Video: Unboxing en Eerste Indrukken van Nintendo Sound Clock: Alarmo

3

Media Video: Unboxing en Eerste Indrukken van Nintendo Sound Clock: Alarmo

12-10-2024

0

Daan

Tactisch avontuur Sunderfolk komt naar Switch

0

Nieuws Tactisch avontuur Sunderfolk komt naar Switch

12-10-2024

0

Karlijn

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

6 dagen geleden

#14591‍

3379 XP | 657 comments

Ik ben ondertussen al een jaar hyped en had dus allang iets verwacht met al die geruchten. Gezien de leeftijd van de Switch en de games die ze nu uitbrengen had ik ook echt al wat verwacht. Kom op Nintendo!!!

reporterdavid

5 dagen geleden

#14595‍

1226 XP | 244 comments

Nintendo got its timing.