amiibo-gids - Wave 9 en meer updates

  • Special

  • 18 okt 15 om 22:00

  • Daan

  • 0

amiibo-gids – Introductie
Vroeger konden we er alleen maar van dromen en sinds kort is deze gedachte realiteit geworden. Dankzij de nieuwe amiibo van Nintendo, kunnen we figurines verzamelen van onze favoriete personages en ze gebruiken in allerlei spellen. Met de release van Super Smash Bros. for Wii U konden we de eerste in ons midden verwelkomen en om de aantal weken komt er steeds een aantal bij. In deze amiibo-gids kijken we hoe deze figurines het er vanaf brengen en welke nou echt de moeite waard zijn. We zullen deze gids in de toekomst tevens updaten wanneer er nieuwe amiibo zijn uitgebracht
.

Amiibo is het nieuwste initiatief van Nintendo en brengt speelgoed en games op nieuwe wijze samen. Door het beeldje te gebruiken in een spel dat compatible is, ontgrendel je nieuwe content die op andere manieren niet beschikbaar is. Er zijn al games als Mario Kart 8, Hyrule Warriors en Super Smash Bros. die amiibo onderdeel van hun portfolio hebben gemaakt en spoedig volgen nog zoveel meer. Je scant deze figurines op de NFC-reader/writer op de Wii U GamePad en binnen luttele seconden kun je ermee aan de slag.

Amiibo-games komen in twee verschillende formaten: Read Write en Read Only. De meeste games nu verkrijgbaar zijn Read Only, wat betekent dat je alleen een keer hoeft te scannen. Read Write games gebruiken echter de opslagruimte van je amiibo en kunnen maar één keer data opslaan. Mocht je bijvoorbeeld een Mario amiibo in zowel Smash Bros. en Mario Party 10 willen gebruiken, dan heb je helaas pech. Je zult dan de huidige data moeten wissen of een tweede amiibo aanschaffen die dezelfde kwaliteiten bevat. Met Mario Party 10 wordt dit slim opgelost door een extra Super Mario. amiibo lijn uit te brengen, maar het is afwachten hoe dit met andere Read Write games zal uitpakken.

Vanaf februari kunnen New Nintendo 3DS-gebruikers ook gebruikmaken van amiibo. Er zit een NFC-reader/writer in het touchscreen van het systeem en dit maakt het makkelijk om een figurine in te scannen. Spelers zullen hun poppetjes verder kunnen ontwikkelen in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS of met speciale Combat Planes de strijd aangaan in Ace Combat Assault Horizon Legacy +. Mocht je niet zo veel zin hebben in een nieuw systeem, dan moet je op zijn minst tot de zomer wachten totdat je amiibo kunt gebruiken.

In deze amiibo-gids leggen we de functionaliteiten vast voor de figurines die al op de markt verschenen zijn en geven we onze mening over de poppetjes zelf. Zo kun je zelf bepalen of je er klaar voor bent om ze te verzamelen en te gebruiken in de verscheidenheid aan software!

Lees hier onze meningen over de Wave 1 en 2 amiibo!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

amiibo-gids – Wave 1 en 2

0

Special amiibo-gids - Wave 1 en 2

18-10-2015

0

Daan

Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

2

Nieuws Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

21-07-2024

2

Dreon

Reageer als eerste!