10 spookachtige games voor tijdens Halloween

  • Special

  • 31 okt 19 om 13:16

  • Dyon

  • 0

Halloween: De klok is een uurtje teruggezet, dus dat betekent dat het eerder donker wordt! In de tijd van de enge figuren, wezens en (on)doden is het natuurlijk leuk om je stressniveau wat omhoog te laten schieten, dus speciaal voor jullie hebben we tien spookachtigste games samengevat die je eigenlijk wel moet spelen deze Halloween!

DOOM (Nintendo Switch)

Verdient DOOM nog enige uitleg? Een van de meest bekende Alien-shooters ooit is in 2017 uitgekomen voor Nintendo’s hybride console. Hou je van shooters, bloed, Aliens en ander demonisch gespuis? Dan is DOOM een spel dat je moet spelen, zo oordeelde Mink toen hij de game een ruime 8 gaf in zijn review.

Luigi’s Mansion 1/2/3

Zijn de games eng? Nee. Is Luigi bang? Jazeker! Wellicht dat jij als persoon achter de knoppen niet superveel angst beleefd aan dit spel, Luigi compenseert dat wel voor jou. Als typische Halloween-titels mogen de Luigi’s Mansion-spellen zeker niet ontbreken. Door spoken op te zuigen ga je steeds dieper in de krochten van het landhuis, landhuizen of zelfs een heel hotel zoals in het meest recente deel. Neslihan gaf het derde deel een een prachtig cijfer, zoals eigenlijk ook het origineel en Luigi’s Mansion 2 een prachtig cijfer kregen… M..M..Mario?

Castlevania Anniversary Collection (Nintendo Switch eShop)

Zoek je een klassieke titel die iets heeft met vampieren? Download dan de Castlevania Anniversary Collection op de Nintendo Switch, waarbij je de créme de la créme krijgt voorgeschoteld met maar liefst negen titels, waaronder eentje die nooit het daglicht heeft gezien in Europa (overigens houden vampieren ook helemaal niet van daglicht, maar dat terzijde).

Little Nightmares (Nintendo Switch eShop)

Little Nightmares is een puzzel platformer die een zeer bijzondere atmosfeer weet neer te zetten, zo vertelde Daan in zijn review. Een bijzondere atmosfeer die perfect past bij de Halloweensferen. Zet al je lampen uit, zet het geluid lekker hard en laat jezelf volledig opgaan in dit duistere spel.

Resident Evil 4 (Wii/Nintendo Gamecube/Nintendo Switch eShop)

Wil je de zombieshooter der zombieshooters spelen? Dan is Resident Evil 4 dé titel uit deze reeks die verplichte kannibalenkost is. Het spel kwam origineel uit voor de Nintendo Gamecube en is al diverse keren geremasterd, waaronder nu ook voor de Nintendo Switch. Wil je meer met motion controls doen, dan zou je eventueel ook nog de Nintendo Wii-versie kunnen afstoffen. Onze redacteur Mitch was overigens zeer positief, toen hij deze game hartje zomer recenseerde voor de Nintendo Switch.

Bulb Boy (Nintendo Switch eShop)

Een leuke en vermakelijke point&click Horrogame voor de Nintendo Switch eShop. op een nacht heeft Bulb Boy een nachtmerrie. Hier komt hij erachter dat zijn familie verdwenen is en er monsters zijn. Hij moet zijn moed bijeenrapen en zijn glazen hoofd gebruiken om zijn familie te redden. Tot en met 7 november is deze vermakelijke eshop-titel te verkrijgen voor nog geen euro!

Dark Souls – Remastered (Nintendo Switch)

Ben je fan van het Hack ’n Slash-genre, maar ben je ook van de tactiek én houd je van duistere games, dan is de remastered versie van Dark Souls op de Nintendo Switch dé Halloween-game voor jou. Met veel vrijheid en diverse klassen kun je dit spel op heel veel manieren spelen. Dark Souls is misschien een beetje een a-typische Hack ’n slash-titel, hij zit wel heel sterk in elkaar, zo kreeg de game nét geen perfecte score van Paul

ZombiU (Wii U)

Toen de Wii U uitkwam was ZombiU één van de launchtitels voor de game. In dit spel speel je een overlevende in een door zombies geteisterd Londen. Echter, als je in dit spel doodgaat, blijf je ook voor altijd dood en gaat het spel verder met een ander personage. Het leuke daaraan is dat je je eerdere personage tegen kunt komen, als zombie! Houd je dus van een goede survivalgame, dan is Ubisoft’s ZombiU jouw Halloweentitel. Fun Fact: ZombiU begon ooit met de werktitel Killer Freaks From Outer Space, met gemuteerde konijnen in Londen in plaats van de ondoden. (Zom)bijzonder zullen we maar zeggen…

Metroid Prime 2: Echoes (Nintendo Gamecube)

Misschien niet de meest enge titel tussen al het halloweengespuis, maar Metroid Prime 2: Echoes had een dusdanige duistere sfeer dat hij perfect past bij een avondje Halloween. Het meest donkere deel uit de Prime-trilogie had soms een onheilspellende en duistere sfeer. Voornamelijk als je je in de Dark World bevond. Los daarvan is het gewoon een steengoede game, en volgens sommigen wel de beste game ooit gemaakt in de Metroid-serie.

Dead Space: Extraction (Wii)

Met de Nintendo Wii was Nintendo de core-gamer een beetje vergeten. Met talloze kindvriendelijke titels waren er weinig titels die écht ‘eng’ waren. Dead Space: Extraction was echter een grote uitzondering op die regel, een actiegame waar de dreiging voelbaar is. Je kunt veel zeggen over Electronic Arts, tien jaar geleden leverden ze wel even dit pareltje af op de Wii.

Wat game jij deze Halloween? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

0

Media World of Goo 2 komt in mei naar de Nintendo Switch

25-02-2024

0

Martijn

Overwatch: Legendary Edition

0

Review Overwatch: Legendary Edition

01-11-2019

0

Daan

De vier hoofdzonden van Luigi’s Mansion 2

0

Special De vier hoofdzonden van Luigi's Mansion 2

30-10-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!