TumbleSeed

  • Review

  • 4 jun 17 om 19:45

  • Daan

  • 0

Het genre ‘roguelike’ maakt een glorieuze terugkeer. In dit type games moet je de ervaring in één keer zien te doorkruisen. Het is niet gemakkelijk, want je kunt allerlei zaken tegenkomen. Neem een spel als The Binding of Isaac: verscheidene vijanden, vallen en paden op andere locaties en uiteraard een grote collectie aan wapens. Hoewel hetzelfde voor TumbleSeed kan gelden, neemt deze roguelike wel een heel bijzondere vorm aan…

Herhaling maakt je sterker

In TumbleSeed speel je met een magisch zaadje dat een berg probeert te beklimmen. Je neemt niet direct de controle, maar probeert hem een bepaalde richting op te sturen. Dit doe je door de sticks naar boven en onder te bewegen, waardoor een balk de bal in een juiste richting laat rollen. Je zult dit snel onder de knie moeten krijgen, want overleven maakt een wereld van verschil in een roguelike. Er zijn gaten, vijanden, projectielen en andere problemen die een einde willen maken aan je reis naar boven. Verlies je één van je harten, dan keer je terug naar het laatste checkpoint. Zodra je ze allemaal verliest, zul je weer van voor af aan moeten beginnen.

Om de reis dragelijker te maken zijn er krachten die het zaadje kan verzamelen. Je zult op zoek moeten naar tempels, waar deze hulpmiddelen verstopt in zitten. Je kiest dan tussen twee opties, kan er vrij mee experimenteren en daarna terugkeren naar je avontuur. Deze zaadkrachten activeer je door over speciale iconen te bewegen en Crystals te betalen. De kristallen vind je door vijanden te verslaan of door een power te gebruiken die het vergaren mogelijk maakt. Gezien de hoeveelheid aan iconen en kristallen tijdens de reis, zul je constant keuzes moeten maken. Laat je het regenen waardoor de gaten opvullen of zorg je dat je weer drie hartjes hebt voor de volgende route?

Hoewel TumbleSeed leuk is om te spelen, is er toch een frustratie voelbaar. Je zult zoveel keuzes moeten maken in zo’n korte tijd dat het overweldigend kan aanvoelen. Het rollen vraagt tijd van de speler, de krachten kennen diversiteit en daarnaast zitten er vijanden constant op je hielen. De game vertrouwt erop dat je leert van je vorige ronde en simpelweg probeert om het beter te doen. Progressie maak je door te begrijpen en te wennen aan de onverwachtige wendingen. Dat zal niet iedere speler voor lief kunnen nemen. TumbleSeed probeert het leuk te houden door quests aan het geheel toe te voegen, maar merendeel is herhaling totdat je het beter doet.

Uitmuntende presentatie

TumbleSeed wordt nooit te frustrerend, mede dankzij een opwindende presentatie. Het uiterst kleurrijke spel straalt op de televisie én het handheldscherm. Het lijkt een erg getekende stijl te hebben met aandoenlijke personages en omgevingen. Hierdoor voelt het ook erg overzichtelijk en verlies je op het scherm niet te veel uit het oog. De muziek zal je waarschijnlijk niet voor de geest kunnen halen, maar het klinkt prima. Er zitten drums, woudgeluiden en banjo’s in voor een echt avontuurlijk gevoel!

Conclusie

Kun je gemakkelijk omgaan met de frustratie van een roguelike? Dan beveel ik TumbleSeed van harte aan. Het heeft een aangename stijl en de gameplay-mechanieken zijn bovenal uiterst boeiend. Gamers die op zoek naar een uiteenlopend avontuur zullen minder onder de indruk zijn. Daarvoor leunt het net iets te veel op de route naar boven en het leren van de unieke besturingsmethode. Mijn tijd was het absoluut waard.

8

N1-score

  • + Aandoenlijke stijl
  • + Unieke besturing
  • + Grote variatie aan krachten en obstakels
  • - Kan erg frustreren

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

ARMS

0

Review ARMS

07-06-2017

1

Icelos

Thumper

0

Review Thumper

01-06-2017

0

Daan

Reageer als eerste!