Runbow

  • Review

  • 7 aug 18 om 15:30

  • Ness

  • 0

Wat krijg je als je rennen mixt met alle kleuren van de regenboog? Volgens 13AM Games een chaotische party-platformer, beter bekend onder de naam Runbow. Deze kleurrijke platformer is, nadat het verschenen was voor de Wii U en 3DS, ook uitgebracht op de Nintendo Switch. En dat belooft een rooskleurige toekomst wanneer je weer een multiplayer-spel met vrienden gaat spelen!

Eigenlijk is Runbow een doodsimpele platformer. Je kent het wel, met de finish die je zo snel mogelijk moet bereiken en de vele vijanden, stekels en wat dan ook die dat liever niet zien gebeuren. Runbow kent echter ook een kleurrijke twist: platformen verdwijnen en verschijnen weer afhankelijk van de achtergrondkleur. In de levels van Runbow zijn namelijk verschillende platformen voorzien van een leuk tintje. Ook de achtergrond wisselt telkens van kleur. Komt de achtergrondkleur en die van het platform overeen, verdwijnt het. Zo biedt Runbow dynamische levels waarbij je steeds vooruit moet denken. Een simpele maar leuke twist!

”Man, this is harder than chess”

Hoewel Runbow meer een multiplayergame is, kun je ook in je eentje verrassend veel plezier ermee beleven. In een Adventure Mode speel je als het personage Hue of Val door vele levels om het op te nemen tegen de zwart-witte Satura. Om haar te bereiken moet je echter eerst vele levels vol verschillende kleurtonen doorkruisen. Deze levels duren best kort, maar weten je vaak net genoeg uit te dagen, waardoor je wel verzadigt raakt. Hoe leuk het avontuur ook is, na een tijdje valt het helaas wel in herhaling en verliest wat uitdaging.

Tijdens het spelen kun je genieten van de prachtige presentatie van Runbow: een mooie, strakke artstyle en leuke muziek en veel kleine dingetjes die het net wat extra charme geven. Zo kun je spelen als Hue of Val maar ook als vele geliefde Indie-personages als Rusty van de SteamWorld Dig-serie of Shovel Knight. Ook kun je je eigen kleur kiezen en accessoires als een hoge hoed of een ninja-outfit toevoegen aan je personage. Maar ook iets als sarcastische zinnetjes nadat je afgaat, zoals ”Well, that was over soon” of ”Man, this is harder than chess”, maken het spel nog leuker.

Die sarcastische zinnetjes zul je trouwens nog vaak zien in Bowhemoth. In deze extra moeilijke modus reis je namelijk door de ingewanden van het beest Bowhemoth. De levels daar zijn onvergeeflijk pittig met de nadruk op onvergeeflijk: het spel slaat tijdens deze modus je vooruitgang niet op. Je moet of de lange reeks levels, die elk lastiger is dan de vorige, in een keer halen of het simpelweg opgeven. Deze modus is dus echt voor de experts, tenzij je jezelf graag geel en groen ergert. Maar dat is niet erg, de uitdaging is er voor de liefhebbers en anders heb je nog altijd de reguliere Adventure Mode. En zelfs dat wordt al snel overschaduwd door de chaotische multiplayer-fun van Runbow.

”Imagine winning”

Runbow is echt een spel dat bedoeld is om samen te spelen. Met tot wel acht personen lokaal en online kun je het tegen je vrienden opnemen in drie verschillende modi. Bij Run is het de bedoeling om als eerste de finish te bereiken, bij Arena iedereen bont en blauw te slaan รก la Super Smash Bros. en bij King of the Hill om zo lang mogelijk op een bepaalde plek, de zogenaamde Hill, te staan. Alle drie de modi zijn ontzettend leuk en zorgen voor gigantisch veel chaos. Je probeert immers te winnen, terwijl je je vrienden het leven zuurt maakt, let op de alsmaar veranderende kleuren en niet probeert te struikelen over je maatjes. Perfect voor een feestje dus!

De multiplayer-modi zijn stuk voor stuk hartstikke leuk, maar ze lieten helaas wel wat te wensen over. Zo speel je al snel door dezelfde levels. Op zich is dat wel fijn, vooral voor de groentjes, omdat je de levels dan beter onder de knie krijgt, maar meer variatie was zeker welkom. Ook vond ik het jammer dat je geen CPU als vijand kon instellen. Meer spelers zorgen immers voor meer chaos, maar acht vrienden optrommelen gaat niet altijd even makkelijk. Afgezien van deze kleine puntjes blijft Runbow nog steeds veel pret om te spelen, zowel samen als alleen.

Conclusie

Als je Runbow speelt, voelt het bijna alsof je rent door een chaotische regenboog. Het platformspel barst van de kleuren en geeft daar ook nog eens unieke twist aan. Hierdoor onderscheidt Runbow zich al snel van de doorsnee platformer. Tel daar ook nog zowel samen als alleen veel plezier, een prachtige presentatie en leuke charme bij op, en je hebt een perfect party-spel. Echter heeft de game ook zo zijn problemen, voornamelijk dat de singleplayermodus en mutiplayermodi iets te snel in herhaling vallen. Aan het einde van Runbow vind je daarom misschien geen pot met goud, maar gelukkig wel meer dan genoeg pret!

7.8

N1-score

  • + Unieke, kleurrijke twist
  • + Zowel alleen als samen spelen is leuk
  • + Multiplayer is pure chaos
  • - De singleplayermodus en multiplayermodi vallen al snel in herhaling
  • - Geen CPU bij multiplayermodus

Like dit bericht:

Recente artikelen

Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe trailer Shin Megami Tensei V: Vengeance

30-05-2024

0

Martijn

Onlosmakelijk verbonden

0

Column Onlosmakelijk verbonden

09-08-2018

0

Erik

Dead Cells

0

Review Dead Cells

06-08-2018

1

Paul

Reageer als eerste!