Overcooked: All You Can Eat - Een uitgebreid feestje

  • Review

  • 5 apr 21 om 16:15

  • Kitty

  • 0

Overcooked! All you can eat is een verzameling van alles wat tot nu toe rondom het spel is uitgekomen. Dat is deel één en twee, met alle extra levels. Daarbij is het grafisch opgepoetst én kun je nu in alle versies online spelen, cross-platform. Ben jij klaar voor de grootste gezellige chaos?

In Overcooked ga je koken. Waarom? Omdat the Onion King je om hulp vraagt met het redden van de wereld! Een simpel, overkoepelend en grappig verhaaltje weeft de levels en de werelden aan elkaar. In elk level kook je in een ander restaurant, maar normaal is het zelden. De ene keer verplaatsen de keukenonderdelen ineens waardoor je een nieuwe lay-out krijgt, de andere keer is er een voetgangersoversteekplaats dwars door je keuken en soms sta je gewoon op een snel drijvend vlot of in een neerstortende luchtballon. Als je in je eentje speelt, stuur je twee koks aan om al het werk te doen. Dat is snel wat té chaotisch en het mist een hele hoop gezelligheid; leuker is het om met twee, of liefst vier spelers te spelen. De chaos wordt snel erger, waardoor je al snel schreeuwend en springend voor de tv staat.

Koken voor je leven

Het begint relatief makkelijk: hak drie uien in stukjes, maak er soep van en serveer deze. Al snel ga je hamburgers maken, maar de ene gast wil wel kaas en de andere alleen sla. Alles loopt door elkaar heen en als je te laat bent met het vlees uit de pan halen, vliegt ook nog eens je keuken in de fik. Of de schone borden zijn op en er moet afgewassen worden. Door op tijd alle bestellingen correct af te leveren, haal je punten binnen om met zo’n goed mogelijke ranking de levels te halen. Dit alles is voorzien van een vrolijk deuntje én schattige graphics, waardoor het echt een uitnodigend spelletje is. Wel wordt het soms echt lastig om te zien wat er allemaal gebeurt, omdat de ingrediënten door de keuken vliegen en alles tegelijk gebeurt. Al is het grotendeels natuurlijk ook ontworpen om je het leven een beetje zuur te maken.

Overcooked 2 lijkt in alles ontzettend op het eerste deel, maar dan met een ander overkoepelend verhaal (al is er wel weer een soort van apocalypse gaande) en dit keer kun je ook ingrediënten gooien. Dat baant een weg voor hele nieuwe, nóg gekkere leveldesigns. Zo staan de spelers op andere stukken in de keuken, die gewoonweg niet bereikbaar zijn voor de rest. Dan moet je dus goed onderling gaan communiceren wat in welke volgorde gedaan moet worden. Heerlijk!

Wat is er nieuw?

Om te beginnen is in het eerste deel de leercurve iets minder stijl gemaakt, waardoor het voor nieuwe spelers wat fijner is om te beginnen. Mocht het nog niet lukken, dan is er nu ook een ‘assist mode’, waarmee je meer tijd krijgt en makkelijker een hoge score behaalt. Wel jammer is dat je dit niet per level kunt kiezen: je speelt de hele campagne extra makkelijk, of op de standaard moeilijkheidsgraad. Daarbij is deel één grafisch gelijk getrokken aan zijn opvolger.

Ook kun je nu ook deel één online samen spelen, wat tot nu toe alleen met het tweede deel kan. En nog mooier: dat kan ook cross-platform!

De speciale levels die eerst pas later beschikbaar kwamen zijn meteen makkelijk en snel via het hoofdmenu bereikbaar. Ze hebben allemaal speciale thema’s, zoals een surf ’n turf aan het strand of een gezellig kerstsfeertje. Er is één exclusieve nieuwe mini-campagne toegevoegd, die je in de eerste delen nog niet kon spelen. De moeilijkheidsgraad ligt wel meteen een stuk hoger dan de eerste levels van de hoofdgames. Daarnaast zijn er nog wat kleine nieuwigheden zoals nieuwe achievements, een limited edition Swedish Chef-kok om mee te spelen en wat kortere laadtijden (al zijn deze soms nog steeds wat lang, vooral als er één heel korte cutscene tussen zit). Voor nieuwe spelers is het een hele hoop content voor een mooie prijs. Voor spelers die beide games al hebben, zijn er wel wat weinig extra’s om de hele games opnieuw voor te kopen.

Conclusie

Overcooked! All you can eat is een must-have voor iedereen die houdt van knotsgekke multiplayer-spellen. Als singleplayer is het niet echt leuk, omdat het plezier vooral komt van de chaos die voortkomt uit moeten samenwerken onder gestoorde omstandigheden. Heb je de eerste twee delen al, dan is het een wat moeilijkere keuze. Er is wel nieuwe content, maar het is niet de volledige prijs nóg eens waard. Wel is er aangekondigd dat er meer content voor gaat uitkomen. Heb je maar één deel of zelfs helemaal geen, dan is het absoluut een aanrader. Met deze bundel krijg je heel veel leuke content voor je geld.

8

N1-score

  • + Super compleet pakket
  • + Crossplatform online multiplayer
  • + Verslavende en toegankelijke gameplay
  • - Singleplayer is niet enerverend
  • - Weinig nieuws voor ervaren spelers

Like dit bericht:

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Seizoen 2 Aflevering 43 – Mario is verdwenen en Dreon jaagt op monsters

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 43 - Mario is verdwenen en Dreon jaagt op monsters

06-04-2021

0

Dre

Vijf leuke easter eggs in Nintendo-games

0

Special Vijf leuke easter eggs in Nintendo-games

05-04-2021

1

Jeroen

Reageer als eerste!