Our World Is Ended

  • Review

  • 30 apr 19 om 14:29

  • Daan

  • 0

De Visual Novel is een sterk genre op Nintendo Switch. Elke maand lijken er nieuwe games binnen het genre te verschijnen in verschillende prijsklassen. Positief is het feit dat de meesten van deze game uitstekend in elkaar steken, en een sterk staaltje world building laten zien. Daardoor is het vervelender als een spel juist helemaal niet goed is. Het is helaas de situatie met Our World Is Ended. In principe weet het je aandacht te trekken, maar het laat je al snel met een schuldgevoel achter.

Bah, echt bah
Het verhaal in Our World Is Ended is verrot. Je speelt als Reiji, een tiener die de helft van zijn tijd doorbrengt bij indie developer Judgment 7. Het team brengt voornamelijk fanservice-achtige spellen uit, maar ze experimenten ook met een alternatieve digitale realiteit. Op een dag wordt Reiji opzogen en in deze unieke wereld gegooid. Eenmaal terug lijkt het erop dat segmenten uit hun oude spellen verschijnen in het Asakusa (Tokyo) district. Ze kunnen het terrein niet verlaten totdat de situatie geheel verholpen is, en daar draait het verhaal uiteindelijk om. Het is een fijn concept in theorie. De focus op het woord ”theorie”, want na een paar uur kom je erachter dat elke interactie met een meid draait om haar borstgrootte. Een beetje fanservice is nooit verkeerd, maar Our World Is Ended hamert er te veel op zonder het probleem in te zien.

De font die Our World Is Ended gebruikt, kan ook niet altijd goed gelezen worden. Zinnen worden op vreemde manieren afgebroken, zoals punten en komma’s op een nieuwe lijn tekst. Typefouten zijn er ook genoeg te bespeuren, al kun hier en daar vraagtekens zetten of sommige daarvan woordgrappen betreffen. Voor het merendeel, echter, verdient OWIE een fikse tik op de vingers. Het aantal fouten is simpelweg niet toelaatbaar om het enigzins okay te vinden. Gezien een Visual Novel leunt op het lezen van lappen tekst, kan en moet het allemaal een tikkeltje beter. Gelukkig zijn keuzemomenten vaak multiple choice. Hierdoor verloopt het spel aardig vlot en blijf je niet lang stilzitten.

Een pluim die ik Our World Is Ended toch wil geven is de besturing. Sommige games binnen het genre veranderen vaak de controls naar eigen inzicht. Hoewel deze game het ook doet, kun je knoppen naar eigen inzicht instellen. Mocht je bijvoorbeeld een bepaalde knop fijn vinden voor het bevestigen, dan je kun het gewoon op die manier instellen. Het is niet bijzonder, maar op zijn minst een fijne toevoeging die helpt alles begrijpbaar te houden.

Switch versie niet ultimate
De graphics zien er op en top uit op Nintendo Switch. De stills van de personages in het bijzonder zijn ieder uniek en voegen toe aan de beleving. Samen met de achtergronden is het een stralende Visual Novel. Toch moet er wederom een kanttekening worden geplaatst rondom de westerse versie. Een Japanse versie, genaamd Judgment 7, verscheen eerder afgelopen februari en verbeterde een hele hoop. Daarnaast waren er 30% meer verhaal, wat post-game elementen en twee extra personages aanwezig. Europese spelers krijgen een verouderde versie uit 2017, dit terwijl de nieuwe Japanse versie ook op de Nintendo Switch is verschenen. Volg jij het nog?

Conclusie
Our World Is Ended is een kwestie van ‘jammer’. Het spel had alle potentie van de wereld, maar maakt het op geen enkel front waar. Het verhaal is na een paar uur complete onzin, met een veel te grote fanservice focus. De presentatie is leuk aangekleed en besturing kan naar eigen ingeving worden aangepast, maar daar stoppen de positieve punten ook werkelijk. Wat jammer.

4.5

N1-score

  • + Beweegt vlot voorwaarts
  • + Aantrekkelijke presentatie
  • - Verhaal gaat irriteren na een tijd
  • - Niet fijne font- en woordkeuzes
  • - Europese spelers krijgen een verouderde versie

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

1

Dennis

Blaster Master Zero 2

0

Review Blaster Master Zero 2

02-05-2019

0

Redactie

Mortal Kombat 11 – Bloederig beukfestijn

0

Review Mortal Kombat 11 - Bloederig beukfestijn

30-04-2019

1

Mitch

Reageer als eerste!