Othello

De naam Arc System Works doet veel mensen aan 2D-vechtspellen denken, want BlazBlue en Guilty Gear zijn de grootste series van deze Japanese ontwikkelaar. Het bedrijf brengt regelmatig ook kleinere titels uit, zoals New Frontier Days: Founding Pioneers en…een digitale versie van het bordspel Othello.

Othello is een spel dat net als schaken wordt gespeeld op een rooster van acht bij acht hokjes. Elk van de twee spelers kiest een kleur: zwart of wit. Dit is de kleur van de schijfjes die de speler gaat neerleggen op het speelbord. De middelste vier hokjes van het bord zijn vanaf het begin bezet: linksboven en rechtsonder ligt een wit schijfje, terwijl rechtsboven en linksonder een zwart schijfje ligt. Vervolgens mogen spelers om de beurt een schijfje neerleggen op het bord. Stel een speler is wit, dan is het de bedoeling van die speler om het witte schijfje zo te plaatsen op het bord dat er zoveel mogelijk zwarte schijfjes tussen een wit schijfje op het bord en het nieuwe witte schijfje komen te liggen. Deze zwarte schijfjes krijgen dan allemaal een witte kleur. Als het hele bord vol ligt, wint de speler van wie de meeste kleurtjes op het bord liggen.

De game van Arc System Works voor de Nintendo Switch vervult zijn taak precies zoals je dat zou verwachten. Het geheel ziet er strak uit, de game loopt soepel en je kunt tegen de computer spelen of tegen een vriend in dezelfde ruimte. In lokale multiplayer kan iedere speler een enkele Joy-Con gebruiken. Ook ondersteunt de game het touchscreen, wat ook prima werkt. Om de spelers te helpen, kleurt het spel de hokjes blauw waar de speler die aan de beurt is een schijfje mag neerleggen. De computergestuurde speler is op zestien moeilijkheidsgraden in te stellen, waarbij de hoogste ook echt ontzettend sterk is. Voor spelers van alle niveaus is er wel iets wils. Het pakket is verder wel redelijk gelimiteerd: er is geen online multiplayer, wat in combinatie met een rankingsysteem een diepere laag zou toevoegen aan de game.

Wat nogal bijzonder is aan Othello, is de naam van het spel. Van oorsprong heet het spel Riversi, maar in Japan werd het aan de man gebracht onder de naam Othello. In 1971 patenteerde de Japanner Goro Hasegawa het spel onder die naam in het land van de rijzende zon. De naam is een referentie naar het toneelstuk Othello van William Shakespeare, waarin de vijandigheid tussen de donkere generaal Othello en de blanke Iago centraal staat. De zwarte en witte stenen representeren de twee kampen, terwijl de groene kleur van het speelbord een referentie is naar de groene velden nabij Venetië. In plaats van de traditionele naam Reversi gebruikt Arc System Works, een Japans bedrijf, de naam die is gebruikt om het spel in Japan te promoten in de jaren ’70 en sindsdien nooit is verdwenen.

Conclusie

Met Othello brengt Arc System Works een simpel maar vermakelijk spelletje naar de Nintendo Switch. Je kunt de game alleen spelen op zestien verschillende moeilijkheidsgraden. Daar zit er vast wel eentje bij op jouw niveau. Ook is de game met zijn tweeën te spelen, waarbij beide spelers een enkele Joy-Con kunnen gebruiken. Er zijn geen extra accessoires nodig en wie liever het touchscreen gebruikt, kan dat gewoon gebruiken. Een leuk spelletje voor erbij dat niet zoveel fout doet, maar ook niet echt bijzondere dingen probeert.

6

N1-score

  • + De basis van de game is erg goed
  • + Alle controlleropties worden ondersteund
  • - Doet niet echt bijzondere dingen
  • - Geen online multiplayer

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Blaster Master Zero

0

Review Blaster Master Zero

04-04-2017

0

Daan

Snipperclips – Geknipt om samen te spelen!

0

Review Snipperclips - Geknipt om samen te spelen!

29-03-2017

1

Redactie

Reageer als eerste!