Need For Speed: Hot Pursuit Remastered

  • Review

  • 6 dec 20 om 16:00

  • Daan

  • 0

In mijn optiek zijn er niet voldoende volwassen racespellen op de Nintendo Switch te vinden. De enige twee spellen die gelijk in me opkomen zijn GRID en Burnout Paradise Remastered. Dat laatste spel verscheen vorig jaar, wat een goede zet bleek te zijn. Heerlijk scheuren over het wegdek van Paradise City, collectibles verzamelen en genieten van Junkie XL muziekjes. Need For Speed: Hot Pursuit Remastered slaat, echter, een compleet andere weg in. Het is meer gestructureerd, met races die non-stop achter elkaar doorgaan. Kunnen we daar anno 2020 nog wel van genieten?

Twee verhaallijnen, één avontuur

Het avontuur van Need For Speed: Hot Pursuit Remastered vindt plaats in Seacrest County. In deze fictieve regio van de Verenigde Staten komen snelheidsduivels samen om te stralen in illegale straatraces. De politie zit echter niet stil en zo begint een flink kat-en-muis-spel tussen de beide kampen. In de campaign, die ongeveer 140 races bevat, zal jij aan beide kanten van de wet komen te staan. Op sommige momenten scheur je alsof je leven er vanaf hangt, terwijl je op andere punten probeert de racers en hun praktijken te stoppen. De variatie is vanaf het prille begin goed te voelen en dat houdt het tamelijk interessant.

De activiteiten die je onderneemt liggen aan de huidige verhaallijn. Als snelheidsduivel doe je aan de verschillende races, tijdritten en één-op-één gevechten met rivalen en de politie. Hier ben je overgeleverd aan je auto, intuïtie en het passeren van vijanden. Spelers worden beloond om hun snelheid, ongeacht de schade die ze achterlaten. Aan de andere kant van de streep staat de politie. In deze missies gaat het om de aanpak. Soms sta je er alleen voor, soms kom je met een groep opdraven. Het komt neer op strategie, zoals het gebruik van gadgets en blokkades. Het doel blijft hoe dan ook hetzelfde: pak de straatracers hardhandig aan. Na elke race verdien je punten die de racer en politie-ranks doen stijgen. Door goed te blijven strijden ontvang je constant nieuwe auto’s om de weg nog onveiliger te maken.

De campaign in Hot Pursuit Remastered is vooral doorgaan tot het gaatje. Er zijn geen andere activiteiten waaraan je kunt deelnemen, werelden om te ontdekken of opties om te ontgrendelen. Je weet wat je te kunt verwachten en op wendingen hoef je niet te rekenen. Daar is ook echt helemaal niets mee, gezien de actie van een hoog niveau is. Er is nog een optie om de banen naar eigen inzicht te doorgronden, maar waarom zou je dat doen? De banen zijn lineair en het is niet alsof je wat krijgt voor de moeite. Nee, deze Need for Speed telg moet het echt hebben van zijn verhaallijn. Gelukkig is het echt een genot. Je bent er twintig uur mee zoet en dan voelt het ook echt klaar.

Online is net niet

Naast de uitgebreide singleplayer-campaign is er ook een online component. Spelers kunnen het crossplatform tegen elkaar opnemen in wedstrijden. Het zijn simpelweg races om te zien wie het overleven en als eerste over de finishlijn gaan. Hoewel het allemaal vlekkeloos loopt op de Nintendo Switch, is de balans heel ver te zoeken. Je kunt elke auto kiezen die je hebt vrijgespeeld, dus je hebt een flink voordeel als je als het spel 100% hebt uitgespeeld. De beste auto’s krijg je echt op de allerlaatste moment, waardoor online een beetje als mosterd na de maaltijd voelt. Je moet het zeker niet aanraken als je het avontuur nog niet hebt voltooid.

Grafisch opperbest

Het spel loopt meer dan prima: op een strakke 30 frames per seconde en 1080p op de televisie. De auto’s zijn van een hogere resolutie voorzien, waardoor ze zelfs stralen in de handheldmodus. De banen hebben ook meer dynamische weerseffecten voor de juiste sfeer. De soundtrack bestaat voornamelijk uit rap- en rockmuziek, dus dat moet je wel een beetje liggen. Over het algemeen zijn het nummers die in 2010 de aandacht trokken.

Conclusie

Need For Speed: Hot Pursuit Remastered is een prima tussendoortje voor de race-fanaat. Met meer dan 140 evenementen om te overbruggen, blijf je als speler een goede twintig uur aan de gang. Positief is dat de meeste van de activiteiten nog steeds goed in elkaar zitten, al zullen sommige de lineaire banen niet hoog hebben zitten. Daarnaast zal je het als speler vooral van de campaign moeten hebben, gezien de online multiplayer alleen leuk is als je alle auto’s hebt. Mocht je door die zure appel heen kunnen bijten, dan brengt Hot Pursuit Remastered je in vervoering voor een goede week.

8

N1-score

  • + Meer dan 140 evenementen
  • + Loopt uitstekend op Switch
  • + Besturing prima in omgang
  • - Vrij lineair
  • - Online multiplayer alleen leuk na uitspelen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light

0

Review Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade of Light

07-12-2020

1

Daan

Bekijk hier Nintendo’s Monthly Rewind van november

0

Media Bekijk hier Nintendo's Monthly Rewind van november

04-12-2020

0

Ness

Reageer als eerste!