Mr. Driller Drill Land – tijd om de grond in te boren

  • Review

  • 11 jul 20 om 14:00

  • Ness

  • 0

Mr. Driller Drill Land is een uniek spelletje. Namco’s arcade-roots zijn namelijk erg aanwezig in dit vierde deel binnen de bestaande Mr. Driller-game serie. Alleen heeft deze verslavende cult-classic de Japanse grenzen niet weten te verlaten sinds zijn originele release in 2002 – tot nu! Weet de Nintendo Switch-remake van Mr. Driller Drill Land, compleet met geüpgradede graphics en een nieuwe casual modus, een weg naar onze harten te boren?

Mr. Driller Drill Land is het beste te omschrijven als het kind van Puyo Puyo en SteamWorld Dig, met nog een flinke dosis anime ertussendoor gestrooid. Het spel begint zelfs met een energieke anime-opening en heeft tussen de puzzels door ook allerlei flinke cut scenes. Deze geven het simpele puzzelspelletje wat meer achtergrondverhaal evenals goede oude Japanse anime-charme. Het verhaal draait om Susumu Hori, beter bekend als Mr. Driller. Die bezoekt samen met zijn vrienden het pretpark Drill Land waar ze allerlei avonturen beleven. Hoewel de vector-achtige stijl van de cut scenes trouw blijft aan het origineel, sloegen de Flash-stijl geanimeerde cut scenes de plank mis door ongemakkelijke timing. Alle filmpjes kun je gelukkig wel overslaan met een druk op de knop.

Beetje boring

Daarbij zijn de echte attracties van het spel, je raadt het al, de attracties! Drill Land heeft vijf verschillende attracties, ieder met een heel eigen themaatje en unieke twist op de gameplay. In zijn essentie bestaat de gameplay uit puzzelachtige actie: je speelt als Mr. Driller of één van zijn vrienden en boort je een weg naar beneden door verschillende kleurrijke blokken. Blokken die naast elkaar staan en dezelfde kleur hebben, verdwijnen in een groep als je ze boort. Pas wel op waar je boort: de blokken boven je kunnen zomaar op je vallen. De attracties hebben vaak ook allerlei obstakels om ervoor te zorgen dat je goed moet nadenken waar je gaat graven. Op deze manier moet je op verschillende dingen letten terwijl je aan het afdalen bent. Gelukkig heb je de ruimte om een paar levens te missen voordat je helemaal opnieuw moet beginnen.

Hoewel ik deze gameplay op zichzelf niet heel bijzonder vond door de simpelheid, maken de verschillende twisten van de attracties het wel stukken interessanter. De attracties zijn namelijk een soort gameplay-modi. Zo moet je in het spookhuis een aantal vleermuizen in de blokken zien vast te krijgen en ze zo opgraven. In een andere Indiana Jones-achtige modus moet je weer ervoor zorgen dat je bepaalde schatten verzamelt in een ondergrondse tempel vol valstrikken. Maar de interessantste twist moet toch wel echt The Hole of Druaga zijn, die de gameplay transformeert in ook nog eens een dungeon crawler, geïnspireerd op het arcadespelletje The Tower of Druaga. Je kunt één level spelen van elke attractie. Wanneer je de eerste levels van elke attractie succesvol hebt uitgespeeld, speel je de tweede levels vrij.

Hoewel Mr. Driller Drill Land op deze manier erg zijn best doet om spelers terug te laten komen, klikte het niet echt voor mij. De gameplay is wel lachen en vooral die verschillende twisten op de gameplay maken het spel echt bijzonder. Ik vind het oprecht vet hoe al deze attracties de gameplay weer een frisse draai weten te geven. Toch vond ik het net iets te simpel om er echt verslaafd aan te kunnen raken. Zo kon ik nog verbazingwekkend makkelijk half oplettend naar beneden graven. Eerlijk gezegd had ik ook het geduld niet meer om het strategisch aan te pakken toen ik dit eenmaal doorhad, zelfs in de moeilijkere levels waar deze tactiek steeds moeilijker toe te passen was.

Conclusie

Mr. Driller Drill Land is gek genoeg een simpel en complex puzzelspelletje tegelijk. Het weet zijn eigen gameplay op vijf hele andere manieren een unieke twist te geven, wat een super interessant concept is. Aan de andere kant wist de makkelijke puzzelachtige actie mijn aandacht niet vast te houden. Uiteindelijk is Mr. Driller Drill Land wel een vermakelijk puzzelspelletje, maar vooral eentje die ik op de achtergrond voor een paar potjes zou spelen.

6.5

N1-score

  • + Wel vijf unieke twisten op de gameplay
  • + Leuk anime-stijltje
  • - Gameplay houdt aandacht niet vast
  • - Presentatie kan soms irritant zijn

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Seizoen 2 Aflevering 27 – Papier en lekkages

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 27 - Papier en lekkages

14-07-2020

0

Dreon

Story of Seasons: Friends of Mineral Town

0

Review Story of Seasons: Friends of Mineral Town

08-07-2020

0

Erik

Reageer als eerste!